Slutt å slå deg, Zelda!

Hyrule Warrios – Definitive Edition er intet mindre enn TREDJE gang Nintendo har gitt ut deres Dynasty Warriors-klone satt i Zelda-universet. Spillet kom først ut på Wii U i 2014, så 3DS i 2016, og nå til sist på Nintendo Switch i 2018. Når man ser på Nintendo sin spillkatalog de siste årene, er det egentlig litt forvirrende at det er dette spillet som har blitt hostet opp gang etter gang, men nå er det her ihvertfall, så spørsmålet er: Er det verdt å dra tilbake til versjonen av Hyrule for tredje gang?

Også denne gangen er det et legendarisk sverd involvert! (Pressefoto: Nintendo)
Også denne gangen er det et legendarisk sverd involvert! (Pressefoto: Nintendo)

Legende på sparebluss

Historien i Hyrule Warriors er en kort, litt kastrert gjenfortelling av den klassiske Zelda-historien; prinsessen Zelda blir kidnappet, og Link må redde henne fra onde Ganondorf. Det er tatt en god del snarveier her, for eksempel at Zelda i første scene snakker om å finne en legendarisk ridder, og i neste øyeblikk går hun ut i slåttsgården, og finner Link. Rema 1000 sier at det enkle ofte er det beste, men det finnes vel noe som heter FOR enkelt…? Når det er sagt, blir historien presentert på god måte, for det meste. Grafikken er pen, selv fire år etter opprinnelig utgivelse, musikken er rockede versjoner av kjente Zelda-sanger, og animasjonene i historie-scenene er ikke så aller verst. Det største problemet på den fronten er at ingen av karakterene har stemmeskuespill, de bare mimer og stønner, mens teksten presenterer dialogen. Dette er i stil med Zelda serien, men i et slikt action-spill føles det litt malplassert.

Rema 1000 sier at det enkle ofte er det beste, men det finnes vel noe som heter FOR enkelt…?

Eat, Sleep, Attack, Repeat

Når de litt forvirrende historiescenene er ferdige, blir du kastet inn i en stor, forvirrende meny, og så er det endelig ut på slagmarken! Dessverre slutter ikke forvirringen der. Hyrule Warriors er et actionspill hvor du løper rundt på en slagmark, og slår ned hundrevis, og etterhvert tusenvis av fiender. Disse fiendene er for det meste… tja… Hjernedøde? De står mye i ro, og venter på at du skal slå dem. Det finnes også sterkere kjemper du må slåss mot og store monstre i slutten av de fleste nivåene, så spiller går mye ut på å slå fiender ned i støvlene! Dette kan du gjøre som flere kjente karakterer fra Zelda-spillene.

Alle karaktene har små ulikheter som gjør at de ikke bli kloner av hverandre. En positiv ting med dette er at om du har lært deg hvordan en av karakterene fungerer, vet du hvordan du bruker de andre også. Dette er ganske oversiktlig, men det er alt rundt slåssingen som blir forvirrende! Spillet kaster deg nemlig inn i menyer med alt for mange valg; tekstbokser med over-forklarende og unødvendig informasjon, i tillegg til flere oppdrag på en gang, som alle skal løses på samme tid. Dette gjør det til at man noen ganger mister oversikten, og føler at man slår soldater i hodet uten grunn!

Co-op eventyr

Jeg nevnte tidligere at dette spillet har blitt utgitt på to andre platformer. Først på  Wii U, og så på 3DS, og jeg skal si at ideen om å gi ut spillet på 3DS ikke var så dum i teorien! Denne typen spill er kanskje litt tynt for heftige spille-seanser foran TVen, men som noe å finne på i 15-30 minutter er det helt supert. Switch-versjonen av spillet er den versjonen som kjører best, og alt ser supert ut! Det skal også sier at dette spillet blir mye gøyere hvis man spiller sammen, fordi man da kan planlegge hvem som gjør hvilke oppdrag. Hvis du ser etter et enkelt, men likevel gøy co-op eventyr, vil jeg virkelig anbefale dette spillet!

Grrrrrrrrrrr (Pressefoto: Nintendo)
Grrrrrrrrrrr (Pressefoto: Nintendo)

Mye innhold?

Det er mye å gjøre i Hyrule Warriors – Definitive Edition, ihvertfall ser det slik utad. Du har en historiemodus, en modus hvor du kan besøke tidligere historie-baner som andre karakterer, en utfordringsmodus basert på tidligere Zelda-spill, og litt diverse annet! Du har også tilgang på alt nedlastbart content fra tidligere spill, men sannheten er at alt dette bare er forskjellige måter å spille det samme gameplayet om igjen og om igjen. Jeg sier ikke at dette er direkte negativt, men vit at hvis du kjøper dette spillet, MÅ du like gameplayet for å ha det gøy, og selv da kan det fort blir for mye av det gode.

Solid multiplayer-opplevelse

Dette spillet er langt i fra noe mesterverk, og har du spillet på en annen konsoll allerede, ville jeg styrt unna det denne gangen. Men, hvis du ser etter en solid multiplayer-opplevelse, vil jeg faktisk anbefale dette spillet ganske sterkt! Det er et kjekt eventyr for to spillere, og kanskje det til og med kan være noens første steg inn i Zelda-serien?

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Ibelin og Samhold Gjennom Spill
    Spillmagasinet har sett Ibelin, dokumentaren om en gutt med Duchennes muskeldystrofi som knyttet sine sosiale bånd gjennom World of Warcraft. Disse båndene ble bevist i begravelsen hans, da flere av online-vennene hans dukket opp. I sammenheng med dette har vi intervjuet regissør Benjamin Ree, og har en samtale rundt spillverdenens sosiale side. Intromusikk hentet fra Cold_Fire på Pixabay: https://pixabay.com/music/corporate-inspiring-ambient-187870/ I studio: Benedikte, Carl-Eirik og Ole Produsent: Johannes Optun Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler