Spill: Magic 2014 – Duels of the Planeswalkers

This content has been archived. It may no longer be relevant

Siden 2011 har Wizards of the Coast hver sommer gitt ut en digital versjon av sitt populære samlekortspill Magic: The Gathering. Disse spillene, Duels of the Planeswalkers, slippes som en blanding av en introduksjon til kortspillet og promotering av det nye kjernesettet med kort som slippes senere på sommeren. Magic 2014 er intet unntak.

Å anmelde dette spillet i sin helhet hadde vært litt som å anmelde sjakk; Magic i seg selv har bevist sine kvaliteter i 20 år. I stedet vil jeg her fokusere på Magic 2014 og hva som er nytt for årets utgave.

Fortreffelig

Denne iterasjonen av Magic: The Gathering presenterer Sealed Play-moduset. Når man spiller med ekte kort (eller på Magic Online) betyr Sealed at man får utlevert seks booster-pakker (med 15 kort i hver). Fra dette bygger man en 40-korts kortstokk ut av de begrensede ressursene dette tilbyr. Denne implementeringen har Magic 2014 gjort på en fortreffelig måte.

De har laget en «liga» hvor du etter hvert som du vinner kamper får flere boostere. Slik får du muligheten til å forbedre kortstokken din, eller decket ditt som det også kalles.

ANMELDELSEThe Last of Us

For den andelen av spillere som elsker å fikle med forskjellige kombinasjoner og synes deckbygging er en viktig del av Magic er dette et modus som bør tas imot med åpne armer.

PSN_EN_PAX_3 copy

Overraskende

Jeg er også svært fornøyd med den kunstige intelligensen hos motstanderne. I mange av kampene jeg har spilt har motstanderen min gjort svært kreative og avanserte trekk jeg aldri ville hadde forventet. Denne kunstige intelligensen overrasker meg enda mer ettersom dette spillet i all hovedsak er ment å gi opplæring til nykommere til serien.

Kampene går hovedsakelig knirkefritt. De er oppfinnsomme og belønner kreativ tenking, hvilket fører meg over til en av mine favorittdeler av spillet: Challenges.

Disse er, som navnet tilsier, utfordringer der du får teste dine egenskaper innen problemløsing. Her hjelper det virkelig å tenke utenfor boksen. Du starter gjerne kampen med ett liv og bestemte kort i hånden og på bordet. Deretter får du beskjed om å vinne en bestemt tur eller å stå imot en motstanders angrepsfase. Disse utfordringene blir tidvis litt for enkle, men mange av de er svært morsomme og utfordrende.

Nye muligheter

Et nytt moment med grensesnittet er muligheten for å snu på bordet noe som gir deg et overblikk over situasjonen fra motstanderens perspektiv. Dette er en funksjon jeg aldri brukte selv, men det er nok mange som kan synes dette er nyttig fra tid til annen.

ANMELDELSE: Resident Evil Revelations

Hovedproblemet mitt med denne funksjonen er at den er lokalisert til D-Pad-en på kontrolleren. Disse knappene benytter jeg kun vanligvis når jeg skal bla gjennom ting på konsollen min, for eksempel kort. Dette førte til mange forsinkelser i spillingen min i starten, men etter at jeg ble vant til å bruke stikka til å styre spillet ofret jeg ikke dette en tanke.

Alt i alt er Magic 2014: Duels of the Planeswalkers et nydelig spill. Jeg anbefaler det på det varmeste, både til de som aldri har spilt Magic før og til de erfarne spillere som har vært under innflytelsen fra pappcrack i mange, mange år.

Magic 2014: Duels of the Planeswalkers er tilgjengelig digitalt på PC, Playstation Network, Xbox Live, iPad og Android.

 

Hardcore er et kompromisstløst og uortodoks radioprogram om spill – elsket og hatet for absolutt ærlighet og kreativ frihet. Hver tirsdag kl 11 på SRIB; anmeldelser, reportasjer, tilbakeblikk og gjester fra spillindustrien.

Hardcore podcast RSS iTunes / episodearkiv (med streaming)

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Søksmål, Vårsalg, og Papa's Indieria
    Dedt begynner å bli vår og varmere vær! I den anledningen har Spillmagasinet laget en liste over spill som er på tilbud på Steam (frem til 21. mars, så løp og kjøp). Det blir også satt fokus på fremtiden for emulatorer, samt gravende journalistikk rundt Papa Louie og hans mange spisesteder. I studio: Ole, Benedikte, Og Agnar
  • Spillmagasinet: Hårete Kjærlighet i Fleng, og Blast to the Past
    Ny uke, samme bredde i innhold og moro! Det diskuteres kort om historien til Telltale Games, der noen kanskje har skrevet en liten sak om et av deres mange flotte spill. I tillegg får vi et gjensyn med Dampende Møkk, hvor grensen for hva som er greit og ikke greit i en dating sim blir testet, samt et tilbakeblikk til Team Fortress 2. Med andre ord: For en episode! I studio: Agnar, Benedikte, og Kristian

Twitter @hardcore_srib / Facebook sribhardcore

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler