Pissdrikking, romvesener og en enhjørning

UKAS LÅT: EGGE – Swallowing My Own Piss

Det er altfor sjeldent at solid garage-rock troner ukas låt, så når det først skjer er det deilig at det leverer trøkk, farge og ikke minst er totally radical!!! Swallowing My Own Piss er et produkt av tidligere Shakanaka-medlem Egge, som også har hatt tett samarbeid med Vibbefanger. Med assosiasjoner mot The Strokes og Velvet Underground går disse vibbene mot punk og anarki, lukten av svidd krutt og fersk nikkel. Egge er nysignert hos Bergen Mafia Records, så vi gleder oss til å høre mer av denne dypt-savnede sjangeren <3

Dalma – Dino

På helt motsatt ende av Egge har vi her en ung produsent som har laget musikk fra rommet sitt, og ikke en garasje. Kontrasten er tydelig i trøkknivå og energi, men dette er på ingen måte negativt. Tvert imot, er Dino et kunstnerisk pust og perfekt lo-fi funk å avslutte dagen med, om du enten ligger i senga eller er på vei hjem fra en lang dag, rolig spaserende gjennom regn under en trygg paraply. Dalma skaper atmosfæren som frigjør deg fra stress, og tillater stimulerende hviling til hjernen.

Theophilus London – Whiplash ft. Tame Impala

Først fremført to år siden på det verdensstrømmede live-showet Boiler Room, har Theophilus holdt på denne siden, trolig for å lade opp til det kommende comebacket i 2019. Der to verdener møtes, er Whiplash et action-fylt produkt av Tames store psych-rock og Theophilus sin soul-pop og R&B. Med elektrisk basslinje i følelse til EDM-legender Justice gir Whiplash en unik smak å tygge på, en appetizer, til Theophilus Londons kommende album.

Plaster På Såret – Area-55

Den raskeste bangeren, en kjappis om du vil, på under et og et halvt minutt som du savner straks den er ferdig. Takk gud for replay-knappen! Plaster På Såret er en sandnes-duo, sandnes-brødre (bokstavelig talt) på 19 og 22 som nylig har signert med Sony og enda nyligere sluppet debut-album. Musikken deres er en kombinasjon av EDM, hip-hop, trap, myk (og hard) rap, og ballade! De har til og med implementert psych-rock i noen av låtene, og er virkelig gode på å lage interessant musikk som våger unike baner. Area-55 høres ut som et produkt av romvesener som har observert den norske musikk-scenen, og er for kort til at du ikke skal sjekke den ut.

Aurora – Animal

Bergens pop-dronning er tilbake! Et halvt år har gått siden det godt-leverte andre-albumet “Infections Of A Different Kind Step 1”, så vi håper denne singelen er første steg til “step 2” ! Auroras frisinnede og jordnære sjæl reflekteres i både musikk og image, her også påfølgende musikkvideo som legger frem menneskets dyriske sider, og dens strebing for alltid noe mer. Hun presenterer lyst og grådighet ved siden av tilfredsstilte smil, samt dualiteter preget av balanse.

Nilüfer Yanya – In Your Head

Der indie-rock møter Amy Winehouse dukker Nilüfer Yanya opp med energien til Tash Sultana. En ung jente med lyden til en løve, fyrer hun råe gitar-drevne tordenbolter tvers gjennom brystet ditt. “It’s all in your head,” er brølet, som handler om hjernens feilprosjektering av visse situasjoner. Singelen medfølger en musikkvideo og annonsering om debutalbum som kommer 23. mars!

10 – Take Time ft. Vanzetti da Boss

Dette er en soundcloudluring med kun tre ord i beskrivelsen: PLEASE PLAY LOUDLY. Vi vet ikke mye om artisten, men ser for oss at han debuterer på spotify veldig snart. Sangen er Travis Scott-ish, men den klikker aldri; tvert imot er sangen relativt monoton hele veien og holder seg på samme nivå. Dette gjør overraskende nok ingenting, for det er rett og slett ikke den type låt, men mer noe hip-hop/trap du kan ha i bakgrunnen mens du gjør noe annet. Perfekt drivstoff for en hjerne på tomgang.

D’Sound – Mr. Unicorn

Gruppen som vant spellemansprisen for over 20 år siden gjør comeback så hardt at de representerer Norge i MGP! Mr. Unicorn er en perfekt pop/funk/EDM produksjon med solide vokaler, en sang som som tydelig har blitt mastret av profesjonelle. Den gir assosiasjoner til alt fra Zara Larsson til de legendariske Daft Punk robotene (deeeet er et kompliment det) med en groove og gang som jeg ser for meg kan komme virkelig langt i MGP.

Her kan du også sjekke ut A, B, og C-listen til Studentradioen på Spotify!

Anbefalte artikler