Psykedelisk overdose på Garage

This content has been archived. It may no longer be relevant

Dr. Crooks Magic Playground, Shaman Elephant og Dobbeltgjenger, tre lokale artister med hver sin take på psykedeliasjangeren, arrangerte konsert sammen på Garage sist fredag. Hele Trigger stilte opp med store forventninger og øl i hånden. Den sjarmerende skitne kjellerscenen på Garage var stappfull hele kvelden, og stemningen var god. Publikum var tydelig giret.

Tre på rad

Først ute var Dobbeltgjenger. Åpningssangen fenget øyeblikkelig, men etter den var over ble det fort tamt og repetativt. Når bandet slapp seg litt fri og improviserte, viste de at det slett ikke hadde trengt å være sånn, og man følte det var mer potensiale her enn det som kom til overflaten i sangene.

Dr. Crooks Magic Playground imponerte oss før jul med noen solide konserter på Landmark og Strædet. De leverte heldigvis varene også denne kvelden. Med masse energi på scenen, stor variasjon og imponerende samspill sørget de for at jeg allerede begynte å glede meg til deres neste konsert idet den siste tonen ble spilt.

Det ble litt vanskelig for tredjemann ut, nemlig Shaman Elephant. Dette er utvilsomt et bra band, men det kan bli for mye av det gode. Tre psykideliaband med fulle set kan bli litt meget på en kveld. Undertegnede hadde dessuten stått opp klokken seks den morgenen, så etter to låter begynte varme tanker om sengen å melde seg.

Hva tenkte resten av gjengen?

Siren:
Det var en fin sammensetning av tre band innen samme sjanger, som samtidig skiller seg godt fra hverandre med ulikt musikalsk uttrykk. Bergens undergrunn skinte i kveld. Det psykedeliske sjiktet i undergrunnen viser seg å stå sterkt. Jeg kunne gjerne sett de tre bandene dele samme scene igjen!

Haakon:
Fra de første tonene ble spilt visste jeg at dette var en kveld jeg kom til å nyte. Etter en fuktig kveld og en fabelaktig konsert dagen før var det akkurat dette jeg trengte. En konsert hvor jeg kunne drømme meg bort og nikke mitt allerede slitne hode i takt med musikk som malte et glis i ansiktet mitt. Eksplosjonen av et riff og en herlig stemme fra gitarist og vokalist i Dobbeltgjenger dro meg inn i en psykedelisk aften som skulle bli lang og behagelig. Da Dr. Crooks Magic Playground hev seg opp på scenen var det passende med et høyere tempo for å nok en gang dra meg inn.

Disse bandene, som alle går inn under progrock og psykedelisk, er på mange måter like, men også ganske forskjellige. Dette merket jeg da siste band var på scenen. Kanskje det var jeg som hadde brukt litt for mye energi de to siste dagene, men da var det på sin plass å sette seg ned litt lenger bak, nippe på ølen og nyte opplevelsen fra en lenger avstand.

Bonus: Ansvarlig redaktør, Marit Bjøntegård:
Både studenter og den eldre garde koste seg på Garage sist fredag. Et friskt pust blant all indie- og elektronikamusikken som herjer. Dette er musikk som aldri går ut på dato, og jeg synes særlig Dr. Crooks og Dobbeltgjenger imponerte!

Anbefalte artikler