Premier League 2018/2019

Etter fjorårets sesong måtte Stoke, West Bromwich, Swansea belage seg på spill i Championship, mens Cardiff, Wolves og Fullham fikk æren av å kunne spille på det øverste nivået og bryne seg på lag som City, United og Liverpool. Vil noen av nykommerne overraske, eller vil deres eventyr i Premier League bli kortvarig og tungt?

Sander og Jakob satte seg ned, diskuterte så gnistene fløy og har nå kommet frem til hvordan tabellen vil se ut når vi ser tilbake på sesongen i mai 2019. Under kan du se tabellen, samt litt info om lagene vi tror blir topp 6.


Tabelltips 2018/19:


1.Manchester City


2.Liverpool


3.Manchester United


4.Tottenham


5.Arsenal


6.Chelsea


7.Everton


8.West Ham


9.Burnley


10.Southampton


11.Leichester


12.Wolves


13.Bournemouth


14.Watford


15.Crystal Palace


16.Newcastle


17Fullham


18Brighton


19Huddersfield


20.Cardiff


Topp 6

1: Manchester City

Fjorårets seriemestere med 19 poengs margin. Har forsterket seg offensivt med Riyad Mahrez og har fortsatt den sterkeste troppen i ligaen. Med spillere som Kevin De Bruyne, Sergio Aguero og Ederson bør City ha mer enn nok kvalitet i laget til å forsvare ligatittelen. Spørsmålet er om stallen er sultne nok, og om det klarer å omstille seg frem mot en ny sesong. Ikke siden 2008/09 sesongen har den regjerende mesteren forsvart tittelen, da byrival Manchester United gjennomførte bragden og tok sin 18. ligatittel.

Pep Guardiola er inne i sin tredje sesong som City-sjef og katalaneren har fått satt sitt preg på et ungt og fremadstormende City-lag. Dersom han klarer å holde guttene sine i den rette mentale tilstand, tror vi City står igjen som seriemestere i Mai.

Plusser

 • Den beste troppen i ligaen.
 • Kevin De Bruyne er en av verdens beste midtbanespillere.
 • Guardiola har utviklet en tydelig spillestil og mentalitet.

Minuser

 • Alltid vanskelig å skulle forsvare en ligatittel.
 • Har ambisjoner om å kjempe for en Champions League tittel, noe som kan påvirke resultater i serien.

 

2: Liverpool

Fjorårets 4. Plass og Champions League finalist. Har handlet mye, og godt, dette overgangsvinduet. Allison Becker kommer inn og er en klar oppgradering i det som muligens var Liverpools svakeste ledd forrige sesong. Liverpool vil i følge Jakob, som har fulgt brasilianeren i Roma, ha verdens beste keeper mellom stengene. I tillegg har Liverpool fått inn Naby Keita, Fabinho og Xherdan Shaqiri. De to førstnevnte vil styrke Liverpool på midtbanen, mens Shaqiri kan vise seg som en “joker” utover i en lang sesong.

Der Allison Becker gir en ny trygghet bak, vil de tre på topp sørge for at Liverpool også vil få mål denne sesongen. Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah var i fyr og flammer forrige sesong, og mellom seg scoret de 57 mål i serien. 32 av disse målene kom selvfølgelig fra The Kops nye yndling, Mohamed Salah. Dersom den egyptiske farao kan gjenskape formen fra i fjor, samt resten av laget stenger igjen buret, kan Liverpool fort kunne utfordre om ligatittelen. Vi tror imidlertidig at City fortsatt er litt for sterke, og at scouserne må nøye seg med en 2. plass denne sesongen.

Plusser

 • Kanskje ligaens beste angrepsrekke.
 • Jürgen Klopp har satt sammen et hardtarbeidende lag som kan slå alle.
 • Mer bredde og kvalitet i troppen denne sesongen.

Minuser

 • Kan bli for avhengige av Mohamed Salah.
 • Spørsmålstegn rundt dekningen på stopperplass.
 • Intensiv spillestil kan tære på laget over en lang sesong.

3: Manchester United

De røde djevlene har vært preget av litt uro denne sommeren og José Mourinho har vært merkbart misfornøyd med manglende overgangsaktivitet. Inn dørene på Old Trafford har de røde fått inn Diego Dalot, Lee Grant og Fred. Av disse tre vil mest sannsynlig Fred være den eneste som vil markere seg med betydelig spilletid denne sesongen. Brasilianeren har bekledd midtbanen til ukrainske Shakhtar Donetsk de siste 5 årene, og det blir interessant å se om 25-åringen kan markere seg også i England.

Alexis Sanchez ble hentet til Manchester i januar 2018, og chileneren tar nå fatt på sin første hele sesong i United-drakta. Fikk en litt kronglete start, men ingen er i tvil om toppnivået den lille kraftpluggen fra Topocilla innehar. Rundt ham vil Romelu Lukaku være sulten på enda flere mål enn de 16 han nettet sist, samtidig som David De Gea fremdeles er en av verdens beste keepere.

Ringreven José Mourinho er klar for sin tredje sesong på Old Trafford, og onde tunger har nevnt at portugiseren “alltid” sliter i sine tredje år som sjef. I tillegg merkes det blant United-fansen at ikke alle er like fornøyde med den defensive spillestilen 55-åringen står for. Vi i Offside tror allikevel at United vil klare å ta tredjeplassen, mye på grunn av lagets evne til å alltid få med seg resultater.

Plusser

 • David De Gea, kanskje verdens beste keeper?
 • José Mourinho er blant de mest rutinerte managerne i gamet.
 • Enkeltspillere som kan avgjøre kamper på egenhånd

Minuser

 • Skadeforfulgt forsvar
 • Uroligheter rundt både Pogba og Mourinho

4: Tottenham

Tottenham gjorde seg bemerket i årets overgangsvindu og kjøpte ingen(!) spillere denne sommeren, men de har heller ikke mistet noen av nøkkelspillerne sine. Viktigst er nok England kaptein og toppscorer i sommerens VM; Harry Kane. I fjor måtte han se seg slått av en sensasjonell Mohamed Salah i kampen om gullstøvelen, og 25-åringen fra London er nok revansjelysten. I en godt sammensatt tropp finner vi også spillere om Dele Alli, Kieran Trippier, Hugo Lloris og ikke minst vår danske venn Christian Eriksen. 

Mauricio Pochettino har virkelig fått liv i Tottenham laget, som bærer kraftig preg av samhold, lagånd og lite konflikter internt. Argentineren har siden ansettelsen i Mai 2014 satt sammen et lag med klassespillere i flere ledd og god dekning over hele banen. Under forrige sesong ble det kun 36 baklengsmål, den tredje beste defensive statistikken i ligaen.

De hvite fra Nord-London spilte sine hjemmekamper på Wembley i fjor, og skal i år endelig flytte inn i sin nye storstue. Det blir spennende å se hvor stort løft laget vil få av den nye stadioen, og vi tror Spurs kaprer den viktige fjerdeplassen.

Plusser

 • Ligaens beste målscorer i Harry Kane.
 • En klubb som har hatt kontinuitet på trener- og spillersiden de siste sesongene.
 • Solid forsvar som slipper inn lite mål

Minuser

 • Mange av spillerne spilte mye under sommerens VM og kan komme til å bruke tid på å komme seg i form
 • Ingen nye signeringer, og overgangsbudsjettet kan være preget av manglende midler etter byggingen av den nye stadion

5: Arsenal

Etter 22 år med Arsene Wenger starter Arsenal nå en ny æra. Tidligere PSG, Valencia og Sevilla manager Unai Emery er mannen som får oppdraget med å føre Arsenal til gamle høyder. Baskeren imponerte Arsenal-styret under sitt jobbintervju, og det blir spennende å se om han også får overbevist fansen og spillerne om at han er rette mann for jobben. Fra overgangsvinduet har Arsenal fått hentet inn spillere som Matteo Guendouzi, Sokratis Papastathopoulos og rutinerte Stephan “Forrest Gump” Lichtsteiner. 

London-klubben mistet Alexis Sanchez i januar, og dermed står Mesut Özil igjen som den store stjernen. Sammen med Pierre-Emerick Aubameyang, Aaron Ramsey og Henrik Mhkitaryan skal tyskeren sørge for målpoengene denne sesongen. I de bakre rekker vil Arsenal håpe at Laurent Koscielny kommer seg raskt tilbake fra skade og tar sjefsrollen i midtforsvaret. Nysignerte Bernd Leno vil gi Petr Cech kamp om keeperplassen, og den tidligere Leverkusen spilleren kan fort bli en viktig brikke for Arsenal i årene som kommer

Unai Emery går inn i jobben med klare ambisjoner om å løfte klubben opp til toppen av europeisk fotball. Vi i Offside tror han kan lyktes dersom han får tid, men er usikre på hvor mye han kan få utrettet i løpet av den første sesongen. Dermed blir det en femteplass for The Gunners.

Plusser

 • Mange angrepsspillere på høyt nivå som kan levere målpoeng.
 • Unai Emery kan være et friskt pust for en spillergruppe som virket lei av Arsene Wenger.
 • Mesut Özil er en verdensklassespiller

Minuser

 • Etter 22 år med Wenger kan det ta tid å få på plass en ny spillestil og identitet.
 • Skadeproblematikken som har preget Arsenal i flere år er fortsatt ikke borte
 • Bak Lorient Koscielny er det spørsmålstegn til nivået på stopperplass.

6: Chelsea

På Stamford Bridge har Antonio Conte forlatt bygget og tidligere Napoli-sjef, og kjederøyker, Maurizio Sarri har kommet inn. Sarri har etter sin presentasjon som ny manager gitt klar beskjed om hvordan han ønsker å spille fotball. Italienerens lag skal være preget av spilleglede, energi og en konstant evne til å ville score mål. Dette betyr også at Contes karakteristiske 3-4-3 formasjon byttes ut med Sarris mer konvensjonelle 4-3-3. Mye av nøkkelen til suksess for de blåkledde vil ligge i hvor fort de vil implementere denne nye taktikken.

På overgangsfronten har det vært mer stille. Inn dørene har man blant annet fått tidligere England keeper Robert Green. Den største signeringen er derimot Jorginho, som tar følge med Sarri fra gamleklubben Napoli. Brasilianeren har imponert på midtbanen i Serie A i en rekke sesonger nå, og Chelsea fansen håper han vil ta nivået også i Premier League.

Helt på slutten av det engelske overgangsvinduet forsvant keeper Thibout Courtois til Real Madrid, og ble erstattet med Kepa Arrizabalaga. Spanjolen ble med overgangen den dyreste keeperen i verden og ble blant annet forsøkt hentet til Real Madrid i Januar. Den gang var det visstnok Zinedine Zidane som satte foten ned og stoppet overgangen. I utgangspunktet virker Chelsea svekket på keeperplassen, men Kepa kan vise seg å være en keeper i toppklasse.

Plusser

 • Eden Hazard er fortsatt i klubben, og er en av ligaens beste spillere
 • Den negative energi som fulgte med Conte er borte, og Sarri bringer fram optimismen.
 • Jorginho og Kante kan bli en særdeles god midtbaneduo.

Minuser

 • Ny taktikk og spillestil kan ta tid å få perfeksjonert.
 • Flere spillere kan komme til å forlate klubben før det internasjonale vinduet stenger.
 • Store spørsmålstegn rundt hvem som skal score målene fra spissplass.

Siste podcaster

 • Ole Rolfsrud-spesial!
  Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler