Spillelisten uke 13

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens låt: I Don’t Speak French – Dawn of the New Age

Svenskene i indie-pop bandet I Don´t Speak French sin ferskeste singel “Dawn of the New Age” må kanskje sies å være årets første skikkelig gode sommerlåt. Komplett med en groovy beat, tamburin og tekstlinjer som “I feel alive” kan det nesten ikke bli bedre. Vi anbefaler deg å lytte til ukas låt mens du tar din første utepils og drømmer deg vekk til late sommerdager, det er ikke så lenge igjen nå!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194506489″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Conny Nimmersjö – Radion på Servicehuset

Conny Nimmersjö er nok mest kjent som gitaristen i Bob Hund. Ved siden av har han siden 2007 hatt et soloprosjekt, og nå slapp han nettopp en ny plate han har valgt å kalle Tänk, Nyss Var Här Så Trevligt. “Radion på Servicehuset” er åpningssporet og er en litt annerledes låt, men på en veldig kul måte.

Austin Basham – Running

Amerikaneren Austin Basham hadde tidligere ingen spesiell tilknytning til Norge, men hans debut-EP er allikevel produsert i Norge. Hvordan? Han møtte sin kanadiske produsent  på Twitter, og platen ble spilt inn i Oslo. Senere har han signert med plateselskapet Koke Plate. Bashams stemme kan minne om en blanding av The Tallest Man on Earth og Bob Dylan, altså helt fantastisk fin!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/166299802″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Lumikide – Baby

Den som følger med i det norske musikkmiljøet om dagen kan umulig ha unngått å få med seg fantastiske Lumikide. Den særegne stilen og det imponerende lydbildet skiller seg tydelig ut, og endelig kom deres første EP  ut på Klangkollektivet i Bergen. Kvartetten som møttes på folkehøyskole lager alternativ-pop som tydelig preges av deres jazzutdannelse og en felles fascinasjon for eksperimentell improvisasjonsmusikk. EP’en er fantastisk forresten, lytt til den her!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/196819927″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bokassa – No Control

Bokassa er nytt, rått og heldigvis norsk! Det er P3s Jørn Kaarstads sideprosjekt, med seg har han Olav Dowkes og Eirik Angård, og de har sin base i Trondheim. De kaller seg selv for “the Baba Nation of modern punk rock”, og sier at de spiller nittitallspunk med tunge stoner riff. Sjekk det ut, og om du skulle komme på at du egentlig hater nittitallspunk oppfordrer bandet deg til å dele låta allikevel.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195657840″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Noah Kin – Do That

Noah Kin bor i Oslo, men kommer opprinnelig fra Finland. Han er 21 år gammel, og har tross sin unge alder allerede kommet godt i gang med sin musikalske karriere. Allerede i 2011 kom hans debutalbum “No Matter The Season”, og i 2012 og 2014 slapp han ytterligere to album. Noah Kin er rapper, og har tidligere varmet opp for store navn som Wiz Kalifa og Kendrick Lamar.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195135546″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 The Red Cords – Scratch it Off

The Red Cords gjorde lurt i å slippe sin ferskeste singel “Scratch it Off”  på labelet Art is Hard. På denne måten skaffet de seg mye gratis PR. Art is Hard Records er  nemlig kjent for å gjøre alt selv, og nå har de tatt ting til nye høyder ved å produsere platene for hånd. Ikke vet vi hvordan de får det til, men The Red Cords har altså fått æren av å være de første som får sin håndlagde singel på labelet, og hvis du vil høre hvorfor kan du jo lytte til låten nedenfor!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195642601″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Lytt til spillelisten på Spotify, her!

Anbefalte artikler