Spillelisten uke 36

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ed Hardcourt – Furnaces

I august slapp Ed Harcourt sitt sjette studioalbum med samme navn som låta vi har valgt ut som ukas låt, Furnaces. Med det lange navnet sitt, Edward Henry Richard Harcourt-Smith, er det ikke til å legge skjul på at han er en britisk mann. Låta har en gjennomført oppbygning og det er en lett-likt låt. Kanskje ikke det mest eksperimentelle vi har listet, men det er uten tvil en av de mest talentfulle musikerne vi har vært innom, med både trommer, piano, gitar og bass på cv-en.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZjbRsmBzhe4]

Ganezha – Eg glemte igjen lommeboken på Oasen (feat. Kaja Gunnufsen)

Rapperen fra Bergen sin nye låt er både smart, kreativ og ikke minst fengende. Vi kjenner oss vel alle litt igjen i låttittelen, det kan i hvert fall jeg, hehe. I samarbeid med Hulen-aktuelle Kaja Gunnufsen, som tilfeldigvis også har mistet lommeboken sin, har Ganezha gitt oss en smakebit på sitt ferdige prosjekt som publiseres som album på nyåret. Under mandagens live-sending fikk vi besøk fra Steven, der han utfylte det vi har vært nysgjerrige på. Den tilbakelente rapperen har gjort seg bemerket både hos oss og flere plasser i Bergen den siste tiden. Det er både modig og meget revolusjonerende i denne EP-sesongen å publisere fullt album. Vi hedrer dette motet og gleder oss uendelig til å høre mer frem mot nyåret. Kaja Gunnufsen spiller som nevnt konsert på Hulen i slutten av oktober, kanskje Ganezha er å spotte på scenen? Hvem vet. (Ikke vi…)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/279987582″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

The Subherbs – Obvious

I Ål finner du bandet The Subherbs som spiller noe de kaller “poprock fra fremtiden”. Hva det betyr kan du prøve å tolke selv, men det er i hvert fall groovy og dritkult. Låta handler om kjærlighet, og det trenger ikke å være mer komplisert enn det. Bandet har ikke gitt mye lyd fra seg (slik vi har merket) siden 2015 og nyåret. De holder det ekstremt low-key på promo-siden. Noe som er litt snodig med tanke på at poprocken deres er fremtiden. Låta satt som ett skudd, men sitter igjen med en følelse av at her får man ikke nok. Vi trenger mer for at bandet skal kunne sette sine spor. Bandet forblir litt mystisk, men vi håper de virkelig tar tak i at folk digger det de driver med!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/280474171″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Jimi Somewhere – Escape (feat. Kyle Ennui)

Til forskjell fra The Subherbs har vi den 18 år gamle rastløse musikeren Jimi Somewhere. Om du hører på tre forskjellige låter fra gutten, tviler jeg på at du hadde gjettet det var samme artist. Låta “Escape” frå MEMORIA EP, som Jimi slapp for ca. 1 måned siden er avslappende og utrolig bra produsert. Bassen ligger dypt i bakgrunnen, mens den hypnotiserte, litt forvrengte stemmen skinner klart på toppen. Han setter virkelig navnet sitt på kartet med at han kommer inspirert og ønsker å overraske sitt publikum, som gjør ham spennende og folk ønsker å følge med. Det kommer til å komme fullkomment album (yes!) rundt sommertider. Dette tror jeg absolutt kommer til å sette seg og gjøre andre inspirert, ettersom han kommer så ydmykt og glatt inn i bransjen som han gjør.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/272475346″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]v

Communions – Eternity

De fire guttene fra de røde pølsers land har vi hatt et lite øye med siden de slapp Communions EP forrige semester. Da vi fikk med oss at de kommer med album 16. september, var det helt klart at vi skulle prøve oss på å liste en av deres singler. Det ble veldig enkelt valg, låta satt! Med en Stone Roses vibe og feminine vokal er det noe som gjør at Communions klarer å selge ut konserter og holde på sine fans. De holder sin sound også på de to singlene de har sluppet fra albumet, men har beveget seg mer i en repeterende tromming, gjerne litt mer pop enn tidligere rock. Enhver konsert-booker i Bergen og omegn bør absolutt hooke tak i dem og ta dem under sin lune arm før alle andre gjør det.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/280447096″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Mild High Club – Tessellation

Den 2.33 minutters lange psykedeliske låta på albumet Skiptracing er desidert et tilskudd til den varierte ukas spilleliste. Den bytter nemlig mellom en 90-talls g-funk stil til noe som høres mer ut som 70-talls engelsk pop melodi flere ganger i sangen. De stilfulle guttene fra Los Angeles / Chicago serverer en ren og stilfull gitar, samt jazz-elementer. Den defuse vokalen er med på å styrke bandets image som psykedeliske fyrer. Hvis du syntes låta er litt kort bør du absolutt ta en titt på de resterende 10 låtene fra albumet. Det er sammensatt meget profesjonelt og er å anbefale til de grader!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=T7YqwCvaQFU]

Jacuzzi Boys – Boys Like Blood

Når vi er inne på dette med image… Jacuzzi Boys med sin mye nevnte Rock´N´Roll (slik de selv ville sagt det). Vi ville bannet på at dette var hakket mer punkete. De er noen gjennomførte kule fyrer med fuzz gitar og humoristisk sans. De leker med setninger som at «jenter liker blod, gutter liker blod.» Med tidenes bandnavn og de mest spaca album-coverne har de lagt sine spor igjen hos oss i Trigger. Vi sitter igjen med at vi ønsker å være på fest med dem og håper de har jacuzzi ;P Det er en gjennomført fuzzete låt, med lite fokus på melodi og mer på en skranglete vokal og merkelig tekst. Et spennende band. Låta vil absolutt hjelpe deg med å løsrive deg fra den grå hverdagen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/277175756″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler