Ukens spilleliste – Uke 37

For å være ærlig har vi vært her noen uker, men trette studenter med mye IKEA-planer og pilsing har resultert i lite nettaktivitet. Men nå har hverdagen inntruffet og vi er klare for å skjerpe oss. Denne uken har vi stablet sammen (det i hvert fall jeg vil si) er en av de beste listene på lenge. Kos deg.

NTCH – Fjorden Baby!

Selv var jeg vel egentlig litt for ung til å få med meg gjennombruddet til Fjorden Baby!, men heldigvis var faren min gjennom en periode (vel og merke et par år senere) da han kun hørte på Bergensrock, og det var altså slik ble jeg frelst. Etter fire år er Fjorden Baby! tilbake med «NTCH», eller Nice Time City High, en låt som skiller seg veldig fra de tidligere låtene, som «Himmelen» og «Igjen og Igjen». Til tross for mitt store elsk til disse gamle låtene må jeg si at Fjorden Baby! på ingen måte skuffer med den gladere og friskere låten «NTCH».

Lungt – AVGSTVS

Som den bergenspatrioten jeg er må jeg ærlig innrømme at ordet «Oslo-rap» ikke er hva som tiltrekker meg mest. Eller det trodde jeg i hvert fall. Nå har nemlig Oslo-rapperen AVGSTVS sluppet ny EP, og musikkredaksjonen var ikke i tvil om å si at låten «Lungt» er det beste Hans August Pünther har gitt ut hittil. Jeg selv har i hvert fall hørt låten på repeat siden jeg først hørte den forrige uke, og har nå innfunnet meg med at Oslo også vet hvordan man rapper.

All That Blue – Blue Hawaii

Det er jo ingen hemmelighet at det er en del technoglade mennesker i musikkredaksjonen, og derfor kommer det vel heller ikke som noe sjokk at elektrisk musikk står på dagens agenda. «All That Blue» er den nye singelen til den canadiske duoen Blue Hawaii, og er helt klart en låt som får det til å rykke i dansefoten. Og et hett tips, sjekk ut musikkvideoen mens du hører låten første gang!

Strings – Broen

Tilbake til Norge, nærmere bestemt Oslo. Broen beskriver selv stilen sin som en frodig miks av britpop, hip hop, syrepunk, Paul Simon, spoken word og vest-afrikansk rytmikk, noe som kan høres skremmende ut for de fleste (også meg). Men til tross for mange avanserte ord, er dette musikk som treffer oss ufaglærte også. Strings er i hvert fall en slik låt som er akkurat så avansert at du føler deg ganske proff når du hører på den, men samtidig ikke så rar at du må lyve når du sier at du liker den.

Taxi Driver – MK’s Marvellous Medicine

MK’s Marvellous Medicine er enda et bergensk rockeband, men har likevel et helt annet uttrykk enn tidligere nevnte Fjorden Baby!. Trioen skaper gitarbasert musikk, med hint av blues, soul og pop. Nå har de gitt ut Taxi Driver, og for meg som elsker kvinnelige rockete vokalister er dette låten som gir meg gåsehud.

Samurai/When The Summer Is Through – Fieh

Den jazzpoppete artisten Fieh slår liksom aldri feil an. Først slo hun gjennom med Glu, og etter det har det kommet hit på hit på hit. Til tross for verdens lengste tittel, er heller ikke Samurai/When The Summer Is Through en skuffelse. Det er en låt som gir deg lyst til å løfte armene over hodet (hvis du er en sånn type) og danse. Dans, dans, dans!

Chocolate Chip Trip – Tool

Dette er låten vi har valgt ut for å belære Studentradioens liste-poppere om musikk. Igjen og igjen får vi i musikkredaksjonen høre at det er alt for rar musikk på Ukens Spilleliste, noe som kun gir oss en ekstra giv for å stemme fram enda mer rar musikk. «Chocolate Chip Trip» er en spaca, syrete, elektronisk låt, som vi i musikkredaksjonen enkelt og greit forelsket oss i. Vær så god.

 

Anbefalte artikler