Taperne holder sammen

Vi møtte taper-klubben for første gang i It da de måtte slåss med Pennywise, en ond, morderisk klovn som spiser barn.

De slåss mot klovnen, og trodde de klarte å bekjempe den, men lovet hverandre at dersom den noensinne kom tilbake skulle de samles igjen for å bekjempe den en gang for alle. 27 år har gått siden første gang de slo klovnen, og merkelige ting har begynt å skje igjen. Folk forsvinner, og lik dukker opp på merkelige steder. Mike, som er den eneste av taperne som fortsatt bor i Derry, bestemmer seg for å samle alle taperne igjen. Det er på tide å ta et endelig oppgjør med It, og hindre Pennywise fra å drepe et eneste menneske til.

Bill Hader og James McAvoy i It: Chapter Two (foto: Warner Bros/ SF Studios)

En sterk oppfølger

Et av de sterkeste trekkene ved It: Chapter Two er hvor tro den er mot den første filmenGjennom hele filmen kan en plukke opp på små paralleller i fortellingen som spiller tilbake på den tidligere filmen. Det kan være en ide å ha den tidligere filmen ferskt i minne når en ser toeren, ettersom det da er mye enklere å plukke opp på disse detaljene. I likhet med den første filmen er It:Chapter Two delt opp i segmenter hvor vi følger de ulike karakterene i taper-klubben, og deres individuelle møter med It/Pennywise. Filmen spilles ut i løpet av hele 2 timer og 50 minutter, og dette kan til tider føre til at filmen mister litt av tempoet sitt. Samtidig gir det seerne en god mulighet til å bli enda bedre kjent med de ulike karakterene, bakgrunnen deres, og fryktene deres. Det er en film som handler like mye om personlige oppgjør med sin egen fortid, som det handler om å kjempe sammen og bekjempe It.

Bill Skarsgård spiller Pennywise (Foto: Warner Bros/ SF Studios)

En gullrekke av skuespillere

Noe som det absolutt er verdt å bite merke i når det kommer til It: Chapter Two er hvor glimrende castingen er. Skuespillerene som spiller de voksne versjonene av taper-klubben virker nærmest som skapt for rollene de innehar. Vi ser blant annet Jessica Chastain (Beverly), James McAvoy (Bill) og Bill Hader (Richie) blant castingen, men særlig James Ransone (Eddie), Jay Ryan (Ben) og Andy Bean (Stanley) ligner skremmende mye på de yngre skuespillerne vi så i It. Ikke bare er det imponerende hvor mye skuespillerne ligner på de yngre versjonene av karakterene, men de bringer oss absolutt en råsterk opptreden i tråd med hvordan vi så karakterene i den tidligere filmen. Kjemien mellom skuespillerne er rett og slett fantastisk, og det skinner tydelig gjennom i filmen. En kommer heller ikke unna å snakke om gode skuespilleroptredner uten å nevne Bill Skarsgård, som spiller klovnen selv, Pennywise. Han leverer en fantastisk opptreden, og lykkes nok en gang med å skremme vannet av seeren. Filmen er en tilfredsstillende avslutning på fortellingen om Pennywise og taper-klubben, og en fornøyelse å se på storskjerm.

Filmen har 15 års aldersgrense grunnet nærgående og blodige volds-og drapsskildringer. Filmen defineres som en skrekkfilm, og passer ikke for barn under 15 år.

 

Siste podcaster

  • Kill Billjo
    Mikael med besøk av Johannes fra Studentrådet snakker om to av 2000-tallets store filmer, nemlig Kill Bill og Kill Buljo! Hvem er farligst av samer og samuraier? Johannes oppdaterer også Mikael på Shogun. En hissig sending med andre ord.

Anbefalte artikler