Spillelisten uke 46

This content has been archived. It may no longer be relevant

08. Sun in Sound – Calm Down

Er dette Trøndelags best bevarte hemmelighet? Garagerock-bandet har holdt på siden 2009, og ga ut en EP som ble godt mottatt. Så hadde angivelig vokalisten et uheldig sammenstøt med en jernstang, noe som førte stillhet fra bandet i en lengre periode. Nå er de tilbake for fullt, og signerte nettopp med det veldig ferske, og ikke minst utrolig spennende plateselskapet NO FOREVERS. Det er ikke trønder-rock, men rock fra Trøndelag. Vi liker det veldig godt (schø)!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/173317343″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

07. Fine Print – About You

Med drøyt hundre Facebook-likes, vites lite om Fine Print annet enn at han (?) holder til i London. Den identitetsløse musikeren dukket opp av intet, og presenterer en overraskende velprodusert låt man får lyst til å spille igjen og igjen. Her blandes sjelfull vokal à la Chet Faker med en Destroyersk saksofonsolo. Med dette som første utgivelse kan man ikke annet enn håpe at Fine Print snarest slipper nytt materiale.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/175285262″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

06. Klo – Under Lie

Denne Melbourne-duoen, bestående av produsent Simon Lam og hans kusine Chloe Kaul, har bakgrunn fra jazz, men lager med Klo nedstrippa elektronisk musikk. Kauls myke vokal tar akkurat stor nok plass, og det ferdige resultatet balanserer det behagelige og det spennende på ypperlig vis. De to er allerede på god vei oppover i Australias musikalske bevissthet, og det tar neppe lang tid før også denne delen av verden blir oppmerksomme på duoen. Deres debut-EP, som formelt sett slippes 14.november, kan allerede nå høres via Spotify.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/172185740″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

05. BØRNS – 10 000 Emerald Pools

Er det en artist som har fått mye oppmerksomhet på diverse musikkblogger denne uka, så er det BØRNS. Hypen er imidlertid godkjent, for singelen 10 000 Emerald Pools er helt fantastisk deilig! Garrett Borns som han egentlig heter (ja, for det er faktisk en mannsvokal), holder for tiden til i Los Angeles. På mandag denne uken slapp han sin første EP som anbefales dersom du føler trangen til å lytte til mer deilig svømmebasseng-pop, og kanskje drømme deg vekk til varmere strøk en kald novemberkveld.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/170134653″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

04. Sgrow – Unearthly

På denne tiden i fjor lista Trigger Sgrows «We Were Young (Now We’re Something Else)». Et år senenere har Vilde Nupen og Kristoffer Lislegaard spilt på Slottsfjell og blitt signert på nye No Forevers. De to sies å være inspirert av Tim Hecker, Björk og Fourtet, men «Unearthly» føles frisk og original, og må sies å være en av årets mest spennende norske låter.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/175157053″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

03. The/Das – Operation of Chance

For den gjengse nordmann er Tysklands hovedstad kanskje mest kjent for dunkende techno hva musikk angår. The/Das beviser imidlertid at Berlin kan tilby mer enn som så. Nevnte sjanger er imidlertid ikke helt ukjent for disse tyskerne da de omtaler selv sitt lydbilde som “techno tenderness”. De er nå under plateselskapet Sinnbus’ vinge – der også Einar Stray Orchestra har blitt utgitt. «Operation of Chance» skaper små rykninger i dansefoten uten å forlange for mye av lytteren.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=B4hiv2doqOU&w=420&h=315]

02. Ukens album: Alexander Von Mehren – Aéropop Revisited

Da bergenseren Alexander Von Mehren i fjor slapp sitt fantastiske album Aéropop, kunne vi ikke unngå å liste det. Albumet, som høstet høy internasjonal anerkjennelse, har nå blitt remixet av blant annet Sean O´Hagan, Young Dreams og Dave LeBleu. Resultatet er så fantastisk at vi ikke kunne dy oss, vi måtte bare liste Aéropop Revisited som ukas album. Lytt og nyt for dette er kvalitet!

LES OGSÅ: En luftig tur til Frankrike

01. Ukens låt: Lumikide – Again

Det var god stemning i Trigger da vi fant ut at Lumikide endelig hadde kommet med nytt materiale, såpass god stemning at ”Again” ble ukas låt. Trioen som møttes på folkehøyskole lager alternativ-pop som tydelig preges av deres jazzutdannelse og en felles fasinasjon for eksperimentell improvisasjonsmusikk. Vi digger det!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/175456625″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Sjekk ut spillelisten vår på Spotify, her:

Anbefalte artikler