Spillelisten uke 40

This content has been archived. It may no longer be relevant

8. Gengahr – Powder

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/166771737″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Ukas første låt kommer fra London, og høres ut som en miks av Woods og Unknown Mortal Orchestra. Bandet gjorde seg bemerket først for noen måneder siden, men har allerede fått rykte for å være et dyktig liveband. I påvente av en eventuell Norgeskonsert, kan man i mellomtiden kose seg med deres nye singel «Powder».

 7. Hamjam – LOVE

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/167945445″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Australske Hamjam kaller seg selv «skuzzy» og «swampy». Deres nye singel«LOVE» gir imidlertid ikke bare slike assosiasjoner, men er snarere utadvendt og lystig. Ikke bare er«LOVE» verdt en sjekk; også deres Facebook-side anbefales for hjemmelagde albumcovre og andre festligheter.

6. Ester Adele – My Love


En artist man nok bør følge med på i tiden som kommer, er norske Ester Adele. Under vignetten Max lovende spilte hun på OverOslos hovedscene i sommer og slapp nylig sitt debutalbum Closer to the Moon. Akkurat som smakebiten «My Love», er dét en fryd for øret.

5. Beat Connection – Another Go Round

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/167921594″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Da Beat Connection slapp singelen «The Palace Garden, 4am» i 2012, var de et navn på manges lepper. Flerfoldige singler og én fullengder senere, byr de igjen opp til dans. Enkelte har beskrevet dem med det nokså klamme begrepet chillwave, mens andre fremhever bandets disko-elementer. Uansett hvilken sjanger man ønsker å benytte, gir Beat Connections en lyst til å riste på skrotten.

4. lo sé – Fantasma

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165200906″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
lo sé fra Amsterdam spiller poppete lo-fi-musikk. Ifølge lokale media dukket han opp fra intet og ble raskt oppdaget av den internasjonale bloggsfæren. «Fantasma» er hentet fra hans nye EP med samme navn, som utkom tidligere i september. Alle låtene er spilt inn på soverommet til lo sé, og er dermed bedroom pop i både bokstavelig og overført betydning.

3. Sea Oleena – If I’m

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/156182068″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Å høre på Sea Oleena krever tålmodighet; det er som om hele sangen bygger opp til et klimaks som aldri kommer. «If I’m» er likevel et aldri så lite atmosfærisk klimaks i seg selv. Likte du Julia Holters fenomenale Loud City Song, vil du elske Sea Oleena.

2. Ukens album: Goat – Commune


Når en først hører Goats hypnotiske og psykedeliske musikk, er det nærliggende å tro at man har forvillet seg inn i et voodoo-ritual dypt inne i jungelen. Bandet stammer riktignok fra Sverige, uten at det gjør deres musikk mindre interessant. «Forestill deg Dungens slemmere, narkomane og internasjonalt orienterte fetter,» sa Marius Asp i en anmeldelse av deres smått legendariske Øya-konsert, passende titulert Mer enn geit nok. Forestill deg eventuelt bare Goat, som nok ikke lyder som noe annet du har hørt tidligere.

1. Ukens låt: Whilk and Miskey – Darklands

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/168817967″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Døllt bandnavn til tross: ukens låt er en groovy sak som høres alt annet enn mørk ut. Bandet har allerede rukket å bli hypet av Zane Lowe, den første som spilte Gnarls Barkleys monsterhit «Crazy» på radio i 2006. At Whilk and Miskey har en lovende fremtid, er det ingen tvil om!

Anbefalte artikler