Spillelisten uke 6

Ukas låt: Great News – Falling

Det er en glede å introdusere dere til Great News fra Bergen. Bandet startet i 2015 og består av Even Kjelby på gitar og vokal, Ole Einarsen på bass og Lars Platou på trommer. Disse karene er ivrige og rastløs. Kjelby spiller også i supergruppen Strange Hellos også har blitt listet tidligere. De har både opptrådt på By:larm og Bergenfest i fjor. De spilte tidligst under Trondheim calling, som tok av i helgen(!). Musikken har et 80-talls preg over seg, som holder det litt eksklusivt med få konserter. I 2017 er det mange artister som har kommet tilbake på arenaen, og håper at Great News smeller til med et dope album. En annen ting som må nevnes, er at de har tidenes kuleste merch, som igjen fullfører 80-talls stilen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/301880008″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Ocean Of Lotion – 7/11

La oss snakke om Ocean of Lotion, som kommer fra lille koselige Odda. Bandet satser på å være cheesy, dette kan være fordi denne låten handler om vokalisten som møtte konen sin på 7-eleven, og dumpet henne der også. De ga ut sitt første debut album ut i 2012 som heter ”Dive in”, som blomstret fort. Musikken er fargerik, og inspirert av 80-talls og 90-talls synth-pop/rock.

Tom Stockman – Kampyr

Tom Stockman, det stilige bandet fra Bergen, er preget av rock, og fyrer inn både gringo og poesi i musikken sin. Bandet består av 6 medlemmer, der brødrene Mowatt er vokalister. Ryktet sier at Tom Stockman leverer bra på scenen med masse energi og god stemning. Vi endte opp med å liste Kampyr, fra den nyeste EPen deres «Veltilpasset Opprør». I forbindelse med deres slippfest i Teglverket 17.februar skal vi i neste uke annonsere en konkurranse, der du kan vinne noe spenstig. Følg videre med på nettsidene våre for mer info!

Sushi x Kobe – Tingen

Sushi x Kobe er en rå duo fra Bergen. Det er ikke første gang vi har listet Sushi x Kobe, og det er jo ikke uten grunn. Jeg så de på Roskilde i 2015, det var god stemning i publikum og mye energi fra disse to rapperne. Onge $ushimane og Kobe-Wan Kenobi som de kaller seg, har vært aktive på musikkfronten lenge, men slo seg ikke sammen som en gruppe før 2013. Tidligere i uken hadde våre kollegaer i Nesten Kult besøk av Onge $ushimane i studio, der de pratet om humor som virkemiddel i musikken, noe vi kan høre i deres nyeste låt, Tingen.

Emilie Nicolas – Sky

En fin dame med en fin stemme, Emilie Nicolas fra Bærum. Nicolas startet i 2013, og er helt queen som soloartist. Hun har spilt på både Øyafestivalen og By:larm, og vunnet to priser fra Spellemannsprisen for albumet Like I’m a warrior i 2014. Nicolas er kjent for sin melankolske og mørk synthpop, noe som slettes ikke er en dårlig beskrivelse på Sky heller.

Methyl Ethel – Ubu

Methyl Ethel er en trio fra Perth, og hvis du liker Tame Impala, Syd Barrett-era Pink Floyd og T-Rex, så kan dette være noe for deg. Bandet driver med dream-pop og nocturnal.

Marthe Wang – Følg Meg

Den 26 år gamle Marthe Wang fra Bergen har nylig kommet ut med det nye debutalbumet Ut og se noe annet. Musikken hennes er en blanding av jazz og visepop, og sangene hennes er basert på fortellinger og observasjoner som hun skildrer med sterk innlevelse og varme. Formiddlingsevnen er rett og slett imponerende.

Anbefalte artikler