Spillelisten uke 12

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. Kid Astray – Hey Sister

Når man hører musikken til Kid Astray, så er det lite som vitner om at dette er en gjeng med 18 åringer fra Bærum. De har en overraskende voksen sound og kan uten vanskeligheter sammenlignes med band som Eye Emma Jedi og Leif & The Future. Med låten Hey Sister, som er å finne på EP’en Easily Led Astray, leverer de oss fengende gitarriff, melodiske synthesizere og sterke vokalharmonier. Vi i Studentradioen i Bergen gleder oss til å høre mer fra gruppen i fremtiden.

2. Deniro Farrar – Big Tookie

For Deniro Farrar fra USA er det å skrive og drive med musikk terapi. Han legger sjelen sin inn i den ferskeste platen “The Patriarch” hvor han skriver om og uttrykker historier fra livet sitt. Han er også svært glad i fansen sin og verdsetter og omtaler dem som familie.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/83574381″ iframe=”true” /]

3. Earl Sweatshirt – WHOA ft. Tyler The Creator

Earl Sweatshirt ble fanget opp av Tyler The Creator fra Odd Future i 2009 og har siden den gang vært fast inventar i hiphop-kollektivet. Earl er bare 19 år, smårips med andre ord, og med tanke på det han allerede har fått til er dette ganske imponerende. Allerede i 2010 slapp han debuten sin “Earl” for gratis nedlastning på nettsiden til Odd Future. Nå har vi listet han med låten “WOAH” hvor Tyler the Creator også er med. Vi digger det, og sier bare  SJEKK DET UT!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=anRkutaPS9w?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

4. Anja Elena Viken – I Morgen

Anja Elena Viken tok Bergen med storm da hun for litt over et år siden slapp låten “Klæssar deg ned”. En låt som ble spilt på radio og utesteder i byen så ofte at jeg nekter å tro at det er en eneste bergenser der ute som ikke har hørt den. Hun kan gjerne kalles den drøye og uflidde varianten av Razika med sine gatesmarte tekster og mildt sagt fengende melodier. Dette er helt klart en dame som ikke er redd for å si ting høyt. Nå er hun her igjen, men har tatt en litt annen retning på sakene enn i fjor. Med låten “I Morgen” har hun så godt som fjernet det rølpete preget og erstattet det med et noe renere lydbilde.  Det er større fokus på den instrumentale beaten og man må høre låten et par ganger før man får ordentlig tak på teksten i versene. Men refrenget fester seg fortsatt RETT i hukommelsen. Hun er fremdeles røff i stilen, men kanskje i et litt snillere lydbilde enn før.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=3IYSgkClwjg?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

5. Permanent Makeup – Not A Riot

Består av James Bess -gitar og vokal, Chris Nadeau -vokal og bass og Susan Dickson på trommer og kunst. De holder til i Tampa Bay området i Florida og startet opp som et kunst-punk prosjekt. Føste konserten spilte de uten å ha øvd sammen før, skikkelig kunst altså. Senere fikk de folk til å lese opp tekstene sine mens de spilte. Nå har de en litt tydeligere form på sakene og vi digger denne punkgjengen her. Ingen av bandmedlemmene har tattiser da, noe vi finner finurlig siden de spiller punk.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/77177863″ iframe=”true” /]

6. Surfer Blood – Demon Dance

Dette er en pop-rock gjeng bestående av fire boyz fra West Palm Beach. Vi har listet låten “Demon Dance” fordi den har en tydelig rocka stemning, med et kuli refreng. Vi falt rett og slett for sounden og feelingen på denne låten.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/81942116″ iframe=”true” /]

7. Paynbird – Shiny Colors and Beauty Queens

Det er hele ti år siden bergensgruppen Paynbird kom med sin første utgivelse, EP’en Veil. Deretter fulgte de opp med fullengderen The Street of Seven Stars i 2005. Så ble det plutselig stille og medlemmene begynte å bruke tiden sin på andre musikalske prosjekter. Dette var jo ikke akkurat noe nytt, Bergen er fylt til randen av band hvor medlemmene er med i både to og tre andre prosjekter. Med Paynbird skulle det ta så lang tid før de igjen kom sammen, at de fleste nok hadde gitt opp håpet.  Det var derfor en gledelig nyhet for mange da de plutselig var tilbake med platen Eschatosophia, hvor låten “Shiny Colors and Beauty Queens” stammer fra. Dette er en varm og vakker låt med rolig gitarspill og svevende vokal. Perfekt for den som drømmer om å ligge i gresset med solen i ansiktet.

8. Web of Sunsets – Fools Melodies

Sara og Sarah og Chris danner det ganske så ferske bandet Web Of Sunsets. Låten “Fools Melodies” er utrolig sjarmerende og er en blanding av klimprekos og litt countryvibber. Vokalen er uttrykksfull og vakker, og dette er rett og slett en herlig vårlåt.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/79715828″ iframe=”true” /]

Sjekk ut nesten  hele spillelisten på spotify:

Anbefalte artikler