Spillelisten uke 48

This content has been archived. It may no longer be relevant

1.  Ukens låt: Axxa/Abraxas – I Almost Fell

23 år gamle Ben Asbury står bak denne herligheten av en sang, og med seg på laget har han Jarvis Tarveniere fra det jevnt over fantastiske bandet Woods. Med et navn du neppe husker første gang du skal anbefale den til vennene dine, leverer Axxa/Abraxas en helt nydelig lo-fi psykidelia låt med klare Woods-tendenser.

 

2. Ukens album: Ole Torjus – At the Bottom of a Strange Hill – Renvas Ugnim

Ole Torjus lager veldig menneskelig elektronikamusikk. Dette er rolig, deilig og spennende. Et perfekt soundtrack for snødekte landskap. Pakk deg inn i et teppe, hell litt kakao i koppen og la Ole Torjus supplere vinterroen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/12543645″ params=”color=8e6f81&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

3. The Pharmacy – Ripped Weeds

The Pharmacy er et psykidelisk indieband fra Seattle, bestående av bestevennene Scott Yoder, Brendhan Bowers og Stefan Rubicz. Denne trioen har hatt en stødig strøm av utgivelser av høy kvalitet de siste ti årene, og det ser ikke ut til å stoppe. Sjekk ut den fantastiske musikkvideon for sangen under, hvor gjengen tar seg en road trip av den psykideliske sorten. 

 

4. Disaster in the Universe – Yugen (Telling me all)

Yugen er et konsept i Japansk estetikk som viser til det dype, mystiske og diskret nydelige. Jeg har ikke intrykket av at Disaster in the Universe prøver, eller noensinne har prøvd, å være noen av disse tingene, men det gjør ingenting. Cookie cutter indiepop kan være riktig så digg det óg.

 

5. Sgrow – We Were Young (Now We’re Something Else)

Vi sier ikke nei takk til litt norsk drømmepop, og særlig ikke når den er av dette kaliberet. Svevende, glitchy elektronika fra en lovende gruppe vi utvilsomt vil se og høre mye fra fremover.

http://www.youtube.com/watch?v=dCvLq7XS-Z0

 

6. Flume – Drop the Game

Den smått geniale og latterlig unge produsenten Flume slår seg sammen med Chet Faker, og serverer her en knirkefri liten perle. Den utrolig unge produsenten kom ut fra ingensteder i en alder av 19, og har siden den gang produsert hit etter dritkule hit.

 

7. Temples – Mesmerise

Noel Gallagher har uttalt at dette et av hans nye yndlingsband, og om ikke det er en tillitserklæring så vet ikke vi. Det er ingen tvil om at denne tillitten ikke er malplassert, da dette glatt føyer seg inn i rekken psykideliske perler på ukens liste.

 

8. Visuals – Slowed Down

Den amerikanske produsenten Andrew Fox holder til i Berlin, og sammarbeider for tiden med Nicolas Jaar på bandprosjektet Visuals. Deres andre singel, Slowed Down, kan best beskrives som en søvnig, blurry, svimlende reise i slow motion. 

 

Ukens spilleliste og mer kan du høre på Spotify: 

Anbefalte artikler