Sjamerende spill Bergen kan være stolt av

Som pop-kultur-nyter er det dessverre få ting jeg kan være stolt av fordi det kommer fra samme sted som meg, om det gjelder Bergen eller Norge generelt. Heldigvis har den lille, men stadig voksende spillbransjen vært en av de tingene jeg har blitt mer og mer stolt av som bergenser.

Jeg har hatt tre “stolte øyeblikk” innen spill, takket være bergenske spill. Å se Teslagrad, Rain Games første store spill, i butikkhyllene på Platekompaniet, å høre spillkritikere verden over glede seg over at D-pads Owlboy endelig var ute, og tredje gangen når jeg prøvde Rain Games sitt nye spill World To The West på Nintendo Switch.

For ja, dette er faktisk noe vi bergensere kan være stolt av!

Pressebilde: Rain Games
(Pressefoto: Rain Games)

Zelda-like i Nintendo-ånd

World To The West er et eventyrspill i 2D-Zelda-spill stil, men produsert i 3D, slik Nintendo selv har gjort utallige ganger før. Rain Games har valgt å bygge videre på universet fra Teslagrad, og denne gangen styrer du fire forskjellige karakterer gjennom et koselig eventyr! På veien møter du sjamerende karakterer som er morsomt skrevet, og historien er god. Ikke banebrytende, men god.

Les også: Bedre enn noen gang før

Som nevnt styrer du fire forskjellige karakterer, med fire forskjellige “krefter” som føres sammen i løpet av historien. Disse fire karakterene er hver for seg enkle å kontrollere, og det er hvilke karakterer man bruker til hvilken tid som blir utfordringen etter hvert i spillet. Dette er en mekanikk jeg liker, men noen ganger er det litt frustrerende å løpe igjennom en bane som en spiller, bare for å komme frem til noe du må takle som en annen karakter. Når du bytter karakter, teleporteres du tilbake til der den karakteren befant seg på kartet sist du spilte.

Pressebilde: Rain Games
(Pressefoto: Rain Games)

Å spille dette spillet på Nintendo Switch er koselig. Det passer godt inn i Nintendos katalog, og kjører relativt godt. Jeg opplevde noen par frame-dips, men ikke noe forferdelig. Dette er et spill som er godt tilpasset konsollen. Grafikken og musikken er godt gjennomført og sjarmerende, men kanskje litt tam. Teslagrad var litt mer røff stilmessig, mens World To The West går mer for en generell barnevennlig “look”, som ikke er dårlig, men kanskje litt tam.

Dette er ikke en lang, dyp anmeldelse av spillet “World To The West”, men en rapport om at spillet fungerer godt, også på Nintendo Switch! For en dypere anmeldelse fra når spillet kom ut for første gang, se HER 

Men, hvis du ville ha et raskt svar på om dette spillet er bra eller ikke, er svaret et rungende ja fra meg!

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
    Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler