Hardcore’s Game of The Year – 2019

Vi i Hardcore er selvsagt en variert gjeng med variert smak, så nå som 2019 er over tar vi et kjapt tilbakeblikk for å plukke ut våre egne personlige favoritter. Her er titlene vi mener fortjener en ekstra hyllest:

Astral Chain

En ekte waifu. (Pressebilde: Platinum Games – Nintendo)

Valgt av: Petter Helland Villanger

Til å være et spill som både var annonsert og lansert i 2019, var Astral Chain en stor, positiv overraskelse både for meg og mange andre. Platinum Games leverer som de alltid gjør med et unikt univers der action-sekvensene føles bedre og mer givende ut enn noen andre spill fra fjoråret. Spillet inkluderer også en grafisk stil som gir et unikt særpreg og hvor Legions-robotene du styrer, ved siden av dine egne handlinger, gir både en anledning for større mestringsfølelse og mer kaotisk hjertedunk hvis du ikke helt har teken på det. Og hvem liker ikke litt anime cyberpunk-action i hverdagen sin? En uforventet suksess fra fjoråret som alle med en Nintendo Switch burde prøve seg på. 

Les anmeldelsen til Petter her!

Age of Empires II: Definitive Edition

Splitt og hersk. (Pressebilde: Xbox Game Studios)

Valgt av: Martin Alexander Fjellheim

I 1999 ble Empires II: The Age of Kings utgitt av Microsoft og nå har stafettpinnen blitt gitt videre til Xbox Game Studios. Resultatet er selveste kronen på verket, en endelig utgave av et av vår tids største strategispill. Den remastrede 20-årsjubilanten er en gavepakke til fansen som inneholder splitter ny 4k grafikk, en fullstendig overhaling av lydbildet samt helt nye storylines. Kvalitetsnivået er virkelig blitt løftet til det øverste, og jeg kan igjen forsvinne inn i, og la meg trollbinde av dette vakre universet slik jeg gjorde i barndommen. For meg er ikke dette bare en hyllest til fansen, men også en hyllest til strategispillenes storhetstid. En tid da alt var litt mindre komplisert. Årets spill for meg er derfor keiserens retur til tronen, en tidsreise som sterkt anbefales.

Les anmeldelsen til Martin her!

Fire Emblem: Three Houses

Skolesimulator. (Pressebilde: Intelligent Systems / Koei Tecmo – Nintendo)

Valgt av: Mathias Løvvik

Da det på begynnelsen av 2010 så ut som den mangeårige Nintendo-klassikeren Fire Emblem skulle dø ut, slapp studioet bak serien det mange anså som ett siste hurra i Fire Emblem: Awakening. Dette markerte ett vendepunkt for serien og de har siden den gang ikke sett seg tilbake. Fire Emblem: Three Houses er det nyeste tilskuddet i serien, og er det første FE-spillet til Nintendo Switch. Med klassiske JRPG elementer som turbaserte kamp-sekvenser, romancing-muligheter og ett gedigent cast, trykker spillet på alle knappene til en JRPG elsker. Samt er også historien og gameplayet strålende, og i motsetning til mange andre lignende spill, er ikke stemmeskuespillet helt forferdelig kleint. To tomler opp fra Mathias! 

A Plague Tale: Innocence 

Sims-spinoff (Pressebilde: Asobo Studio / Focus Home Interactive)

Valgt av: Johannes Optun

Fra et relativt ukjent fransk selskap smalt A Plague Tale på markedet som en bombe tidligere i år. En følelsesladet og grotesk historie satt i det pestherjede Frankrike. Spillet er et viktig eksempel på at linjære enspilleropplevelser fremdeles er verdt å lage. I et marked overfullt av spill med åpne verdener og fokus på flerspiller, er det godt å få et slikt kompakt og velskapt spillopplevelse. Dette er historiefortelling fra øverste hylle med spenning, grøss og ikke minst følelser. A Plague Tale: Innocence er et velregissert og hjerteskjærende spill med et troverdig søskenpar i hovedrollene. Det er muligens ikke den mest revolusjonerende spillopplevelsen man kan få i år, men for meg traff det alle punktene jeg ønsker i et spill. Jeg var engasjert i historien fra første stund og det endte opp med å bli mitt favorittspill fra 2019.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Bare bruk the Force med samtykke. (Pressebilde: Respawn Entertainments / Electronic Arts)

Valgt av: Marius Hauan

Siden Disney kjøpte rettighetene til Star Wars i 2012 har vi levd i en tørke av (gode) Star Wars-spill, men heldigvis har EA endelig bestemt seg for å åpne dammen; og fra den dammen kom Star Wars Jedi: Fallen Order. Det nyeste spillet fra Respawn har alt man kan ønske fra et Star Wars-spill, en engasjerende handling, underholdende “gameplay” og et lasersverd som kan tilpasses så mye man vil. Spillet låner en del elementer fra spill som Tomb Raider, Uncharted og Dark Souls. Selv om de spillene gjør de enkelte elementene bedre, så er det kombinasjonen av dem med lasersverd og kraften som gjør Star Wars Jedi: Fallen Order til et bra spill; og mitt favorittspill fra 2019.

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Gyldne øyeblikk bonus
    Sommeren nærmer seg, og da er det på sin plass å se tilbake på noen av høydepunktene så langt før vi tar en velfortjent sommerferie. Tusen takk til alle som har stått på dette semesteret. Voice over: Agnar I "studio": Agnar, Benedikte, Carl-Eirik, Kristian og Ole

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler