Har ikke runna det

This content has been archived. It may no longer be relevant

Jeg heter Øyvin, og jeg har problemer med å fullføre spill. Jeg har ikke fullført the The Witcher 3, Dragon Age: Inquisition eller Killzone: Shadow Fall, for å nevne noen av de seneste. Jeg har ikke engang kommet meg gjennom første episode av The Walking Dead, og da snakker jeg om det bra spillet, og ikke den middels tv-varianten.

I de senere årene har jeg ikke klart å vie det samme nivået med oppmerksomhet og konsentrasjon som spill fortjener. Jeg klarer ikke lenger fullføre lange spill, selv om jeg både har lyst og tid. Jeg har en stor backlog med titler jeg skulle ønske jeg hadde fullført, og fremdeles har lyst og intensjon om å fullføre, men tiden løper fra meg, og det kommer stadig nye ting.

Jeg tror jeg er på siste timen av Dragon Age: Inquisition, men orker ikke starte det opp igjen, ettersom det er så lenge siden jeg spilte sist, og jeg ikke er oppdatert på historien lenger (det var noe med drager og noe inkvisisjon).

Ikke meg. (Foto: Skjermdump fra Pro Wrestling)

Klarer bare enkle ting

De spillene jeg får fullført er spill som er kortere og mindre både i lengde og i kompleksitet. Indiespill som Limbo, og Towerfall er små nok til å få grep om. Det samme er korte intense trippel-A utgivelser som The Order 1886 og årets Assassins Creed. Jeg kan også synke hundrevis av timer i spill uten noen bestemt lengde eller forventning om at jeg skal fullføre det.

Jeg dykker med jevne mellomrom ned i et Civilization-spill eller i Mount & Blade: Warband, hvor jeg kan loke rundt mitt eget tempo, litt som den bakerste korpulente amerikaneren på omvisningstur i Louvre. Jeg vet at jeg sikkert går glipp av noe, men det får meg ikke til å gå noe fortere.

Det er ikke det at jeg ikke vil

Jeg elsker ideen av å sette meg ned en hel helg, med kun en fire-pack med Pepsi Max og tomme og samvittighetstunge Smash-poser til å holde meg selskap i den reelle verden, mens jeg lar meg fange av et spill jeg er følelsesmessig investert i, slik som jeg gjorde i min gullalder på gutterommet. Den ultimate eskapismen som ingenting annet kan gi deg, og som folk som aldri har opplevd det ikke vet de går glipp av.

Dette er noe man bare kan gjøre om man ikke har forpliktelser overfor andre enn seg selv, og har den riktige blandingen av for liten og nok selvrespekt til å sette ting til side for å rømme. Ikke bare slike helgeutflukter til fantasien har måttet blitt ofret på min modenhets alter (wow, jeg veit), men jeg klarer heller ikke sette meg ned til spill som jeg vet jeg ikke kommer til å fullføre, men jeg skulle ønske jeg kunne.

Finnes det en utvei?

Den eneste redningen jeg ser på horisonten, for denne svinnende ultranerdete delen av meg selv, er utgivelsen av Fallout 4, hvor jeg tror jeg skal klare å synke min andel timer. Men ikke engang der vet jeg om jeg klarer å fullføre det. Forrige gang jeg satt av en helg til et spill var 11.11.2011, og Bethesda hadde skylden da også. Men jeg tror jeg må infinne meg med at jeg sannsynligvis aldri kommer til å fullføre Final Fantasy 7 igjen.

Det finnes hjelp for sånne som meg, man har for eksempel nettsider som http://www.backloggery.com/ som forsøker å hjelpe deg med å fullføre spill du allerede har, men skal jeg være ærlig så tror jeg den tiden er over, og jeg syntes egentlig det er helt greit.

Representasjon av meg selv som bekjemper mine indre demoner, og fullfører spillet som for øvrig er avbildet. (Foto: Fallout 4 pressemateriale, Bethesda)

PS: Jeg har ikke sett ferdig Breaking Bad heller. Ja veit. Skriv i kommentarfeltet, på en skala fra 10 til 10, hvor mye du syns jeg burde.

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Gyldne øyeblikk bonus
    Sommeren nærmer seg, og da er det på sin plass å se tilbake på noen av høydepunktene så langt før vi tar en velfortjent sommerferie. Tusen takk til alle som har stått på dette semesteret. Voice over: Agnar I "studio": Agnar, Benedikte, Carl-Eirik, Kristian og Ole

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler