Tomorrowland i din egen stue

Harmonix er på mange måter gudfaren av rytmespill i den moderne tiden, siden de står bak det originale Guitar Hero-spillet og hele Rock Band-serien. Og selv etter den tiden har de konstant sluppet små, kreative titler som alltid tester rytmen til både store og små.

Denne gangen har de produsert en fulltreffer av et spill, som er en kombinasjon av to elementer som passer så godt sammen at du lurer på hvorfor det ikke har blitt gjort på denne måten før nå: Rytmespill og sangmiksing.

Spillet begrenser deg llite når du skal designe karakteren og sceneshowet ditt. [Skjermbilde: Petter Helland Villanger]

Mestermiksing

Konseptet er enkelt å lære, men vanskelig å mestre. Du lager din egen DJ-karakter, og når du går inn i et sett har du et miksebord foran deg som du kan plassere fire disker på. Til hjelp har du et gigantisk bibliotek av sanger som kommer fra alle sjangre og tidsperioder, og sangene er også er delt inn i fire disker basert på hvilket instrument det er.

I kampanjemoduset starter du bare med å mikse instrumenter og vokal etter eget ønske, samtidig som du sørger for at du legger diskene ned på riktig tidspunkt i forhold til tempo og følger publikumsønskene som kommer opp på skjermen. Jo bedre du gjør det, jo flere kosmetiske valg kan du låse opp for karakteren din. Og jo lenger du kommer inn i kampanjen, jo mer komplisert blir det. Det er vanskelig å beskrive alt i en tekst, så her er et praktisk eksempel produsert etter en time med erfaring:

Gradvis oversvømmer spillet deg med konsepter du kan bruke for å få ut kreativiteten din. Du kan endre mellom dur og moll, gradvid skifte tempo, legge effekter på individuelle disker,  legge disker i kø for det viktige øyeblikket og så mye mer.

Det kan virke som mye, men de introduserer alt i nøyaktig riktig tempo så det føles naturlig ut før de går videre for å lære deg mer. Og selv når du har gått gjennom hele kampanjen og lært deg alt om å mikse musikk som en ekspert, er det flere moduser å nyte med andre produsenter.

Du kan delta i et freestyle-sett der du kobler deg sammen med tre andre DJer online og mikser etter tur, eller så kan du kjempe mot andre DJ-er i et kampmodus der det handler om å tilfredsstille publikummet fortest.

Usannsynlig hit

Det mest imponerende Fuser får til er hvordan det føles ut å spille det. Dette er ikke lagd for en spesifikk målgruppe, FUSER er noe alle kan nyte. Uansett hvor god eller dårlig den rytmiske sansen din er, er sjansen stor for at du kontinuerlig treffer på en usannsynlig miks av låter som høres bra ut. Og det har ingenting med ferdigheter å gjøre, men mest med hvor bra alle elementene i spillet er designet. Det føles som om alle sangene og diskene de er delt i opp kan utfylle en rolle i din spesielle miks, og bare dét er nok for en suksessoppskrift.

Publikum kan være vanskelig å holde styr på, men alt er mulig. [Pressebilde: Harmonix]

Med et fantastisk sangbibliotek, brukervennlige menyer og en stor variasjon av spillmoduser, er Fuser kanskje det beste musikkspillet siden Harmonix sine glansdager med Rock Band-serien. Det er null krav for musikalske ferdigheter, og spillet gir deg all grunn til å øve til du mestrer hver minste detalj på egen hånd og kan dele gleden du har lagd med andre.

I en tid der mange av oss må holde seg trygt hjemme, er Fuser den beste festen du kan ha.

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Gyldne øyeblikk bonus
    Sommeren nærmer seg, og da er det på sin plass å se tilbake på noen av høydepunktene så langt før vi tar en velfortjent sommerferie. Tusen takk til alle som har stått på dette semesteret. Voice over: Agnar I "studio": Agnar, Benedikte, Carl-Eirik, Kristian og Ole

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler