Dette er kun en illudering av saken. Hjemmelaget sådan. Takk til alle bidragsytere.

“Heia Brann, bi bop bip”

Satiradio: Tenk at bergensskolen er verdens første til å utvikle en robot som heier på Brann.

– Tenk at lille Bergen by er verdens første til å utvikle sin egen robot, og atpåtil at den heier på Sportsklubben Brann, sier en førsteamanuensis til Studentradioen i et intervju.

Det er Høgskolen på Vestlandet, avdeling Kronstad som fått seg et stort teknologisk gjennombrudd. Der ble de nettopp ferdig med å sette sammen og utvikle en robot som er i stand til å heie på fotballaget Brann. Studentradioen i Bergen er de første som melder om gjennombruddet.

Innledningsvis

Roboten er laget på teknologi som gjør at den er i stand til å avgjøre hvilket fotballag i verden som er det beste. Hvis du spør det om hvilket fotballag som er best, da svarer det Brann.

– Det er en ganske avansert arbeidsprosess som tillater den å ta et slikt, ja la oss kalle det et kontroversielt standpunkt da, høhø, sier førsteamanuensis i automatikk ved Høgskolen.

– Roboten må jo faktisk sammenligne og sette alle verdens fotballag opp mot hverandre, for så å kunne sette Brann på toppen. Roboten har både et metallisk ytre, et hardware og et abstrakt indre, eller software om du vil – dette siste er robotens fornuft.

Videre forteller hen at de har vært borti mangen fallgruver i denne prosessen (som heldigvis har endt med suksess).

– Først brukte vi statistikk og tok utgangspunkt i tabellen for at roboten skulle lære seg hvilket lag som var best, men dette endte i usuksess, for da fikk vi en robot som var medgangssupporter. Dette var dessærs uheldig, men den roboten har vi nå avinstallert og demontert, så der har dere ingenting å frykte. Men denne suksessfulle roboten er ikke helt komplett enda, og det vil den nok aldri bli. Vi har til gode å få den til å dra på bortekamper, men det er vår første prioritet å få den til å gjøre det.

Fra ubetydelig til betydelig

Prosessen fra idé til realisering har vært tuftet på effektivitet og nøysomhet.

– Vi har vært nødt til å tenke at roboten måtte være ferdig så fort som mulig av flere grunner. Brann trenger den støtten de kan få akkurat nå, slik at de vinner flere fotballkamper og kanskje til slutt et mesterskap av høy rang. Vi visste at hvis dette skulle gå, så måtte alt fungere. Det er ikke bare å smelle sammen litt artificial intelligence og noe metall, og voila så har du en supporterrobot. Vi var også redde for at noen andre kom til å utvikle denne roboten før oss, dette hadde jo vært en tragedie, vi har jo jobbet i det som føles som hundre år for å få dette til.

En sosiolog og professor ved Universitetet i Bergen sier at han forstår godt verdien og ønsket om en robot av dette slaget.

–  Det sikkert er mange som har forsøkt å utvikle en sånn robot. Det vil jo særlig ha betydning for fotballspilleren som trenger all den støtten han eller hun kan få, særlig i tøffe tider når kampene har stor betydning på hvordan fremtiden til klubben skal bli.

Han sier også at dette kan være en betydelig lettelse på den allerede eksisterende, men også menneskelige delen av supportermiljøet.

– Disse trenger ikke ta hele Brann-byrden på sine skuldre lenger, men kan heller bruke tiden på andre og viktigere ting.

Studentradioen har gjort en undersøkelse og funnet ut at viktige ting kan være “å gå på fjellet”, “være med familie og venner”, “reise og utforske verden”, osv.

Et rop om velkommen

Leder i Brann sin egen supportergjeng roper fra tribunen på Brann Stadion at han er helt enig, og at han gleder seg stort til å ha roboten på stadion under førstkommende fotballkamp mot konkurrerende lag.

– Det er kanskje kona og barna mine som er mest glad for at denne roboten nå er funnet opp, humrer han.

Men fra spøk til alvor så kan lederen opplyse om at roboten nå har fått sitt eget medlemsnummer i supportergjengen, dette er forøvrig 101101000111100. Roboten er sagtens velkommen på tribunen, dette kan førsteamanuensis, med stolthet si, er helt mulig.

– Roboten er programmert på den måten at den kommer seg på alle hjemmekamper og på fotballpuben både før og etter kamp. Andre finesser er at den tar seg en tur i pølsebua i pausen, der kjøper den ei kaffe, ei pølse og ei vaffel, og selvfølgelig slår den av en prat i samma slengen.

Avslutningsvis

Vi måtte bare spørre amanuensisen: Er dere ikke redde for at et annet fotballag vil forsøke å hacke roboten slik at det heier på det fotballaget heller?

– Jo, oppriktig talt er vi veldig redde for Rosenborg og NTNU. Vi trodde faktisk at de kom til å utvikle en slik robot før oss. De folka der oppe er liksom flinke til å spille fotball og drive med ingeniørkunst, all honnør til dem, men også masse honnør til oss som kom dem i forkjøpet. Men så har vi også installert Norton Antivirus og kjøpt tre års abonnement og håper at det vil forebygge all form for dataangrep. Ja, det eneste vi egentlig vil frykte er angrepet på fotballbanen, høhø. Ellers vil vi også benytte anledningen til å si pliiiis, ikke hack oss. plis. Og angående det med bortekampene så har vi også kjøpt TV2-abonnement, sånn at roboten får sett alle bortekampene og sånn.

Til slutt sier den Høgskole-ansatte:

– Denne roboten er så patriotisk, iherdig og trofast som du bare får det, det tør vi vedde mye på! Vi har til gode å se at den har nølt med hvilket lag det heier på.

Og det vil vi si er ganske betryggende.

 

  1. Breaking news! Studentradioen i Bergen er de første i verden til å utvikle en robot som skriver nettsaker.

bi bop bip

[multi-feed-reader template=”Cup er Cup” limit=”5″]

Cup er Cup

Glem Mot i Brøstet, Skal vi stupe og resten av Sven Nordins verk. Dette er en deilig blanding av søtt og salt. Her kan alt skje. Disse kællene fra seychellene vil underholde alle fra Trabzon til Gabon, Vaduz til Aarhus og hele veien tilbake igjen.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *