Lettfordøyelig kosespill

Nintendo har vært flinke til å gjenutgi spill fra deres forrige konsoll, Wii U, på den mye mer populære konsollen Switch. Tidligere har de blant annet gjenutgitt Mario Kart 8 og Donkey Kong Country Tropical Freeze på konsollen, og nå er det Pikmin 3 fra 2013 sin tur for et nytt liv på Nintendo Switch i Pikmin 3 Deluxe, med både nytt og gammelt innhold.

Interstellar ekspedisjon

På planeten Koopai lider befolkningen av matmangel. De tre astronautene Alph, Brittany og Charlie blir sendt på en interstellar oppdagelsesferd på jakt etter mat på andre planeter. I sin søken finner de en planet med potensiale de har kalt PNF-404. Romskipet krasjlander i det de ankommer planeten og romfarerne blir separert i det de krasjer.

På PNF-404 finner de fort ut at de ikke er alene. Små, fargerike beboere av planeten kalt pikmin dukker opp. Det viser seg fort at disse skapningene kan være nyttige i søken på de andre astronautene. Pikmin følger etter karakterene og adlyder ordre. De kan brukes til å utkjempe fiender, frakte frukt og løse forskjellige oppgaver på veien. Nå må astronautene bruke pikmin for å finne hverandre, og reparere romskipet slik at de kan rapportere tilbake til hjemplaneten om funnet.

Tre astronauter på ekspedisjon (Skjermbilde: Johannes Optun)

Strategisk multitasking

Pikmin 3 Deluxe er på mange måter et strategispill. Her skal man bruke armeene av pikmin for å løse oppgaver, som krever en smule hjernetrim og multitasking. Pikmin kommer i flere forskjellige farger, og har med dette også ulike ferdigheter. Eksempelvis kan blå pikmin gå i vann, gule pikmin kan lede elektrisitet og røde pikmin tåler ild og varme.

Dagene på planeten er kortvarige, og man har et kvarter på å utforske og gjøre så mye man kan før solen går ned. Blir du derimot ikke ferdig med oppdraget, er det bare til å fortsette dagen etter. For å best mulig gjennomføre oppdragene, vil det være en god idé å fordele ansvar til de forskjellige karakterene og pikminene. En gruppe vil f.eks. kunne samle frukt, mens en annen gruppe vil kunne gjennomføre oppdrag. I starten kan det være kronglete å venne seg til denne multitaskingen, men uti spillet er det nærmest en nødvendighet. I denne nye versjonen av Pikmin 3 kan man også spille to spiller flerspiller, og sammen gjennomføre hele spillet.

I tillegg til hovedhistorien får man også noen korte oppdrag hvor man spiller som Captain Olimar, protagonisten i de to første spillene. Disse nye oppdragene er en veldig kort affære, men er et greit tillegg til hovedhistorien.  Selve historien i seg selv er også kort og vil ta rundt sju til åtte timer. Ønsker man en liten ekstra utfordring kan man også spille ulike challenge-moduser, men ikke all verden av ekstra innhold.

Pikmin kommer i flere varianter og farger, og brukes til å løse oppgaver (Skjermbilde: Johannes Optun)

Sjarmerende stil

Hvor Pikmin 3 Deluxe virkelig seirer for min del er i presentasjonen. For dette er nok et Nintendo-spill som bare oser av sjarm. Karakterene, kombinert med musikken, gjør hele spillopplevelsen til en rett og slett koselig seanse. Spill trenger ikke nødvendigvis å være veldig utfordrende eller nyskapende. Det må først og fremst være morsomt å spille. Og det er absolutt Pikmin 3 Deluxe. Dette er tvers igjennom et skikkelig kosespill.

Konklusjon

Som nykommer til serien vil jeg si Pikmin 3 Deluxe er en god start for nybegynnere, men også et kjært gjensyn for de som allerede har forelsket seg i serien. Selv om vanskelighetsgraden på spillet ikke er det høyeste, er det fremdeles en utrolig koselig og sjarmerende affære for alle aldre. Pikmin 3 Deluxe kan varmt anbefales for deg, eller dere, som vil krype under et pledd i høstmørket, og rett og slett bare kose seg med et spill.

Siste podcaster

 • Spillmagasinet: Gyldne øyeblikk bonus
  Sommeren nærmer seg, og da er det på sin plass å se tilbake på noen av høydepunktene så langt før vi tar en velfortjent sommerferie. Tusen takk til alle som har stått på dette semesteret. Voice over: Agnar I "studio": Agnar, Benedikte, Carl-Eirik, Kristian og Ole
 • Spillmagasinet: Lenge Leve LittleBigPlanet
  Alt som er godt må desverre ta slutt. I dagens utgave ser Spillmagasinet tilbake på LittleBigPlanet i spalten Blat To The Past. Det diskuteres også om hva diverse Star Wars spill i etterkant av den internasjonale Star Wars dagen, samt atter en flopp fra Sony med Helldivers 2. I studio: Agnar og Ole - Med speell gjest: Johannes Optun
 • Spillmagasinet: Utesending fra Spillhuset Bergen
  Lørdag 27. april hadde Vi i Spillmagasinet utesending fra Spillhuset Bergen. Under sendingen ble det snakket om hva våre favorittspill er og hva som skal til for å gjøre et spill til en favoritt, gameshow med ulike og tidvis vanskelige spørsmål, og spill som har fått både serieadaptasjoner og leker laget i etterkant. På scenen: Agnar, Carl-Eirik, og Benedikte. Tusen takk til Spillhuset for at vi fikk være hos dere for denne fantastiske opplevelsen.
 • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
  Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar
 • Spillmagasinet: 24-timers recap, å gi seg på topp, og nytt indiespill!
  I kjølvannet av Studentradioens 24-timers sending har Spillmagasinet samlet seg i studio, to i full sminke og kjole, for å diskutere spill i kjent stil. Denne uken ser vi tilbake på 24-timers sendingen, diskuterer spill som ga seg på topp mot spill som fortsetter i all evighet, og den nye indiesuksessen Content Warning! I studio: Agnar, Carl-Eirik og Ole

 

 

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler