Pikmin 3 fra 2013 har fått nytt liv på Nintendo Switch (Skjermbilde: Johannes Optun)

Lettfordøyelig kosespill

Pikmin har gjort sitt inntog på Nintendo Switch

Nintendo har vært flinke til å gjenutgi spill fra deres forrige konsoll, Wii U, på den mye mer populære konsollen Switch. Tidligere har de blant annet gjenutgitt Mario Kart 8 og Donkey Kong Country Tropical Freeze på konsollen, og nå er det Pikmin 3 fra 2013 sin tur for et nytt liv på Nintendo Switch i Pikmin 3 Deluxe, med både nytt og gammelt innhold.

Interstellar ekspedisjon

På planeten Koopai lider befolkningen av matmangel. De tre astronautene Alph, Brittany og Charlie blir sendt på en interstellar oppdagelsesferd på jakt etter mat på andre planeter. I sin søken finner de en planet med potensiale de har kalt PNF-404. Romskipet krasjlander i det de ankommer planeten og romfarerne blir separert i det de krasjer.

På PNF-404 finner de fort ut at de ikke er alene. Små, fargerike beboere av planeten kalt pikmin dukker opp. Det viser seg fort at disse skapningene kan være nyttige i søken på de andre astronautene. Pikmin følger etter karakterene og adlyder ordre. De kan brukes til å utkjempe fiender, frakte frukt og løse forskjellige oppgaver på veien. Nå må astronautene bruke pikmin for å finne hverandre, og reparere romskipet slik at de kan rapportere tilbake til hjemplaneten om funnet.

Tre astronauter på ekspedisjon (Skjermbilde: Johannes Optun)

Strategisk multitasking

Pikmin 3 Deluxe er på mange måter et strategispill. Her skal man bruke armeene av pikmin for å løse oppgaver, som krever en smule hjernetrim og multitasking. Pikmin kommer i flere forskjellige farger, og har med dette også ulike ferdigheter. Eksempelvis kan blå pikmin gå i vann, gule pikmin kan lede elektrisitet og røde pikmin tåler ild og varme.

Dagene på planeten er kortvarige, og man har et kvarter på å utforske og gjøre så mye man kan før solen går ned. Blir du derimot ikke ferdig med oppdraget, er det bare til å fortsette dagen etter. For å best mulig gjennomføre oppdragene, vil det være en god idé å fordele ansvar til de forskjellige karakterene og pikminene. En gruppe vil f.eks. kunne samle frukt, mens en annen gruppe vil kunne gjennomføre oppdrag. I starten kan det være kronglete å venne seg til denne multitaskingen, men uti spillet er det nærmest en nødvendighet. I denne nye versjonen av Pikmin 3 kan man også spille to spiller flerspiller, og sammen gjennomføre hele spillet.

I tillegg til hovedhistorien får man også noen korte oppdrag hvor man spiller som Captain Olimar, protagonisten i de to første spillene. Disse nye oppdragene er en veldig kort affære, men er et greit tillegg til hovedhistorien.  Selve historien i seg selv er også kort og vil ta rundt sju til åtte timer. Ønsker man en liten ekstra utfordring kan man også spille ulike challenge-moduser, men ikke all verden av ekstra innhold.

Pikmin kommer i flere varianter og farger, og brukes til å løse oppgaver (Skjermbilde: Johannes Optun)

Sjarmerende stil

Hvor Pikmin 3 Deluxe virkelig seirer for min del er i presentasjonen. For dette er nok et Nintendo-spill som bare oser av sjarm. Karakterene, kombinert med musikken, gjør hele spillopplevelsen til en rett og slett koselig seanse. Spill trenger ikke nødvendigvis å være veldig utfordrende eller nyskapende. Det må først og fremst være morsomt å spille. Og det er absolutt Pikmin 3 Deluxe. Dette er tvers igjennom et skikkelig kosespill.

Konklusjon

Som nykommer til serien vil jeg si Pikmin 3 Deluxe er en god start for nybegynnere, men også et kjært gjensyn for de som allerede har forelsket seg i serien. Selv om vanskelighetsgraden på spillet ikke er det høyeste, er det fremdeles en utrolig koselig og sjarmerende affære for alle aldre. Pikmin 3 Deluxe kan varmt anbefales for deg, eller dere, som vil krype under et pledd i høstmørket, og rett og slett bare kose seg med et spill.

Siste podcaster

 • Spillåret 2021
  Endelig er Petter, Johannes og Marius tilbake i studio! Vi tar for oss den trøblete lanseringen til Cyberpunk 2077, og ser framover mot spillåret 2021. Petter benytter også muligheten til å ha en leksjon i den såkalte gacha-mobilspillkategorien.
 • Hardcore - PS5-spesial
  Denne uken serverer Hardcore en liten spesialsending, der vi har samlet de gøyeste samtalene fra semesteret om den nye konsollgenerasjonen for å feire at de de endelig er ute blant folket! Hør Marius, Petter og Johannes gutta snakke om når de først ble annonsert, hvor katastrofalt vanskelig det har vært å få tak i de, og sist men ikke minst Johannes endelig få snakke om hvordan det er å eie en.
 • Vikinger, tilgjengelighet og gode spill
  I ukens sending forteller Marius om hans kjærlighetsrelasjon med Assasins Creed Valhalla og gutta snakker om brukertilgjengelighet for videospill. Martin er på tynn is i diskusjon om forrige konsollgenerasjons beste spill, og Johannes sørger for å sette han godt på plass
 • Hardcore - Tyven, tyven
  Med munnbind og godt humør er Petter, Johannes og Martin klar for ny sending. Cyberpunk 2077 er utsatt (igjen) og føyer seg inn i rekken spill med usedvanlig lang produksjonstid. Det ser ikke spesielt lyst ut for de som ønsker seg en PS5 i november, og Martin forteller om sin kriminelle fortid.
 • Hardcore: skrekk, biler og spionering
  Programleder Petter & Co er tilbake som et friskt pust i den post-apokalyptiske hverdagen med rykende ferske aluminiumsfolie-teorier om overvåkning på PS5. Martin presenterer en høyakademisk formel for å rangere bilspill og sammen med Marius tar vi et blikk på skrekkspillenes verden.

 

 

Hardcore

Uortodoks og kompromissløst spillpodcast om konsoll- og PC-gaming hver tirsdag kl 11:00. Anmeldelser, reportasjer, tilbakeblikk og gjester fra spillindustrien.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *