Jakten på julestemningen

Er ikke julestemningen helt på topp enda? Kanskje begynner den beryktede sesongsdepresjonen å luske rundt hjørnet? Ikke vær bekymret, jeg er nemlig her for å gi deg noen gode tips til å få i gang julestemningen vi alle så sårt trenger akkurat nå!

Her sitter jeg, midt i november, og jobber på fullt gir for å få inn hjemmeeksamen til fristen. Utenfor brøler vinden og tanken på å måtte gå ut for å kjøpe middag gir meg et gys nedover ryggen. Vi er midt i november og det er ingenting jeg gleder meg mer til akkurat nå enn å feire jul med familien min. Jeg må dog helt ærlig innrømme at den årlige julestemningen som pleier å fylle hjertet mitt på denne tiden av året, ikke er helt til stede for øyeblikket. Koronaviruset har søren satt en stopper for en rekke ting jeg hadde gledet meg til i år, men fraværet av julestemning her jeg sitter alene er kanskje noe av det tristeste. Heldigvis vet jeg akkurat hva som kan hjelpe meg med å kickstarte stemningen, og jeg skal ta dere med på jakten etter julestemningen.

Foto: Mina Landøy // Det blir full julestemning i Studentmorgen onsdag hele desember!!

Min julestemning sensei

Jakten på julestemning starter med en liten melding til min i overkant juleglade storesøster Gyrid, som siden i midten av oktober har sendt meg utallige bilder av alle juleforberedelsene hun har startet med. Det som startet smått med en liten nisse i vinduet, har i dag utviklet seg til både juletrær i begge etasjer og julestjerner i alle vinduene. Ledsaget med minst én video hver dag av at hun enten lager, eller spiser mat og bakst, som gjør trangen min til å hive meg på neste buss hjem veldig sterk. Om det hadde vært sosialt akseptabelt, ser jeg ikke bort ifra at huset hennes hadde vært pyntet til jul hele året. Jeg bestemte meg derfor for å sende henne en melding og be henne om noen gode tips for julestemning. Hun kan tross alt det meste det er å vite om ektefølt julestemning, så hvem bedre til å være sensei-en min i dette enn henne?

Svaret jeg fikk tilbake (på urovekkende kort tid) var en laaang melding som inneholdt all hennes kunnskap. Jeg tenker derfor at det bare ville vært ondskapsfullt å ikke dele min nyvunnede kunnskap med alle dere:

Gyrids julestemning pro-tips!

 • Der lov til å pynte til jul i november. Jo flere juletrær jo bedre!
 • Hør på julemusikk (det finnes alltid noen gode spillelister på Spotify eller Apple Music)
 • Sett opp lys i vinduene hjemme, gjerne med no julelukt (granbar, appelsin eller kanel)
 • Ha julekake-bakedag med dine kohort-venner eller de i husstanden
 • Design og lag/sy egne ugly christmas gensere
 • Ha juleverksted og lag egne julekort og julepynt
 • Drikk masse julebrus (men husk å pusse tennene)
 • Se på julekonserter på nettet. Mange artister kommer til å live-streame konserter fordi de ikke kan ha konsert i store saler i år.
 • Eller se gamle julekalendere for nostalgiens skyld (alle episodene til jul i Skomakergata ligger på NRK sine nettsider)
 • Lag julegodteri! Karameller, drops, brente mandler etc
 • Drikk kakao, tenn stearinlys og se julefilmer under teppet
 • For å få den ekstra gode hyttefølelsen hjemme i kollektivet, sett på no «fireplace christmas edition» på tv-en
 • Spray fake snø i vinduene så man får feelingen av at det er snø, selv om det mest sannsynlig regner

Men kanskje det viktigste av alt: Hør på studentmorgen onsdag sine julesendinger i desember!

Jeg håper at i det minste noe på denne listen får deg til å ville hoppe opp fra dyneburritoen du har tullet deg inn i, med en ny glede for jul og julestemning. Jeg skal i hvert fall starte med en god kopp kakao, et varmt teppe, og håp om å finne en ikke-så-lovlig streaming-link til Kristen Stewart sin nye julefilm!

God advent! <3 <3 <3

 

Husk å lytt på Studentmorgens nyeste podcast. Ny episode hver dag!

Siste podcaster

 • TORSDAG: Kathrine og Hilde S.
  I dag er det torsdag dere! I denne sendingen har Kathrine vært på Olivia Rodrigo konsert og Hilde har hatt noen crazy drømmer som de har prøvd å tyde. Videre har Hilde en mulig upopulær mening om snæss og de diskutere om Katy Perry og Crocs is back??? Ta frem kaffekoppen og lytt!

Anbefalte artikler