Ny generasjon, nytt spill, ny Spider-Man (Skjermdump: Johannes Optun)

Ny generasjons superhelt

Miles Morales svinger og gjør sin entré

Spider-Man på PlayStation 4 var et av de beste spillene lansert på konsollen, samt et av de beste spillene basert på en superhelt vi har fått. Med en god, emosjonell historie og en fantastisk spillverden å slenge seg rundt i var dette et spill skreddersydd for fans av den spandexkledde superhelten. Nå er det endelig duket for et nytt spill i serien, med en ny hovedperson, i Spider-Man: Miles Morales.

Stort ansvar

Handlingen tar sted omtrent ett år etter hendelsene i det første Spider-Man. Uten å røpe for mye av slutten for de som enda ikke har spilt det forrige spillet, har New York nå fått to edderkoppmenn. 17 år gamle Miles Morales går nå i lære hos Peter Parker, og begynner gradvis å oppdage kreftene sine. Miles får alene ansvaret for å passe på byen når Peter reiser på en to ukers ferie sammen med sin kjære Mary Jane Watson. Hva kan gå galt på disse dagene den originale Spider-Man er bortreist?

Unggutten fra Harlem får plutselig mer å bryne seg på enn å redde katter fra hustak når det barker sammen konflikt mellom selskapet Roxxon og den høyteknologiske terroristgruppa The Underground, samtidig som han må holde sin hemmelige identitet skjult for omverdenen.

De beste historiene om Spider-Man er de som klarer å balansere en actionfylt historie, med mer personlige og rolige øyeblikk. Og historien i Spider-Man: Miles Morales er en av disse. Miles er en velskrevet og sympatisk hovedperson, som må balansere et privatliv med livet som superhelt. De beste øyeblikkene i spillet er de som har fokus på Miles som person, og spesielt hans familie og det kompliserte forholdet han har til sin onkel.

Miles må balansere et liv som superhelt og tenåring (Skjermdump: Johannes Optun)

Både gammelt og nytt

Spider-Man: Miles Morales følger relativt samme oppskrift som det første spillet. Her får vi en nydelig gjenskapt versjon av New York en kan svinge seg igjennom, banke opp skurker, følge historieoppdrag og gjøre sideoppdrag. Å svinge seg igjennom byens gater føles like bra her som det gjorde før. Selv om mye av spillet føles kjent er det fremdeles en fryd å spille, og Miles sin Spider-Man føles på mange måter annerledes enn Peters. Animasjonene er annerledes, men han har også sine egne edderkoppevner. Miles kan nemlig gjøre seg usynlig, og i tillegg har han elektriske krefter som virkelig gir et «punch» i slagsmålene.

Banke opp skurker føles fremdeles godt (Skjermdump: Johannes Optun)

Vakkert lanseringsspill

Spider-Man: Miles Morales er et av lanseringsspillene på PlayStation 5, og du verden for en nydelig start på generasjonen. New York har aldri sett vakrere ut i 4K oppløsning med strålesporing, som gir oss realistiske lyseffekter. Modusen med 4K oppløsning og strålesporing er derimot låst til 30 bilder i sekundet, men ønsker man 60 bilder i sekundet får man da ikke med strålesporingen. Uansett hvilken av de to modusene en velger er det vanvittig pent.

Spillet er også tilgjengelig på PlayStation 4, men Spider-Man: Miles Morales viser hvilke spillopplevelser vi kan forvente oss denne generasjonen og det ser umåtelig lekkert ut.

Spider-Man: Miles Morales viser hva PS5 er kapabel til (Skjermdump: Johannes Optun)

Konklusjon

Spider-Man: Miles Morales er en kort, men utrolig god, opplevelse. Man får servert mye av det samme gamle som gjorde det første Spider-Man så fantastisk, men en ny hovedperson og en engasjerende historie gjør Spider-Man: Miles Morales til et godt tilskudd. Og det er det dette spillet er. Dette er en sidehistorie, og ikke en oppfølger til Peter Parkers historie i det forrige spillet. Det gir oss mer av det gode, og gir oss enkelte hint til hva vi kan vente oss videre i serien.

Siste podcaster

 • Hardcore - Svartebørs og juksemakere
  Svartemarkedssalg av FIFA Ultimate Team kort, Apex Legends på Nintendo Switch og anti-cheat på PS5 står på plakaten denne uken når Petter, Marius og Martin er i studio
 • Hardcore - Spillvold til besvær
  Johannes, Marius og Martin er dagens gladgutter i studio. Johannes feirer sitt 4 års-jubileum med Nintendo Switch, spillvold diskuteres for ente gang og Marius belærer oss om teknologi og kunstig intelligens.
 • Spillhavarikommisjonen #1 - Anthem (2019)
  Første episode av vår nye serie! I Spillhavarikommisjonen skal vi ta for oss de største floppene, brannene og havariene i spillindustrien. I første episode dekker Marius, Johannes og Petter spillet Anthem fra 2019.
 • Hardcore - Kjip spillprodusering
  Etter en måneds hiatus er Martin, Petter og Johannes endelig tilbake i studio (fysisk!) - denne uken går vi gjennom en stor variasjon av kjipe spillutviklingshendelser, som blant annet ny info rundt hva som egentlig gikk feil med Stadia og kansellerte spill som vi vet litt for mye om og savner kjært.
 • Spillåret 2021
  Endelig er Petter, Johannes og Marius tilbake i studio! Vi tar for oss den trøblete lanseringen til Cyberpunk 2077, og ser framover mot spillåret 2021. Petter benytter også muligheten til å ha en leksjon i den såkalte gacha-mobilspillkategorien.

Hardcore

Uortodoks og kompromissløst spillpodcast om konsoll- og PC-gaming hver tirsdag kl 11:00. Anmeldelser, reportasjer, tilbakeblikk og gjester fra spillindustrien.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *