Ny generasjons superhelt

Spider-Man på PlayStation 4 var et av de beste spillene lansert på konsollen, samt et av de beste spillene basert på en superhelt vi har fått. Med en god, emosjonell historie og en fantastisk spillverden å slenge seg rundt i var dette et spill skreddersydd for fans av den spandexkledde superhelten. Nå er det endelig duket for et nytt spill i serien, med en ny hovedperson, i Spider-Man: Miles Morales.

Stort ansvar

Handlingen tar sted omtrent ett år etter hendelsene i det første Spider-Man. Uten å røpe for mye av slutten for de som enda ikke har spilt det forrige spillet, har New York nå fått to edderkoppmenn. 17 år gamle Miles Morales går nå i lære hos Peter Parker, og begynner gradvis å oppdage kreftene sine. Miles får alene ansvaret for å passe på byen når Peter reiser på en to ukers ferie sammen med sin kjære Mary Jane Watson. Hva kan gå galt på disse dagene den originale Spider-Man er bortreist?

Unggutten fra Harlem får plutselig mer å bryne seg på enn å redde katter fra hustak når det barker sammen konflikt mellom selskapet Roxxon og den høyteknologiske terroristgruppa The Underground, samtidig som han må holde sin hemmelige identitet skjult for omverdenen.

De beste historiene om Spider-Man er de som klarer å balansere en actionfylt historie, med mer personlige og rolige øyeblikk. Og historien i Spider-Man: Miles Morales er en av disse. Miles er en velskrevet og sympatisk hovedperson, som må balansere et privatliv med livet som superhelt. De beste øyeblikkene i spillet er de som har fokus på Miles som person, og spesielt hans familie og det kompliserte forholdet han har til sin onkel.

Miles må balansere et liv som superhelt og tenåring (Skjermdump: Johannes Optun)

Både gammelt og nytt

Spider-Man: Miles Morales følger relativt samme oppskrift som det første spillet. Her får vi en nydelig gjenskapt versjon av New York en kan svinge seg igjennom, banke opp skurker, følge historieoppdrag og gjøre sideoppdrag. Å svinge seg igjennom byens gater føles like bra her som det gjorde før. Selv om mye av spillet føles kjent er det fremdeles en fryd å spille, og Miles sin Spider-Man føles på mange måter annerledes enn Peters. Animasjonene er annerledes, men han har også sine egne edderkoppevner. Miles kan nemlig gjøre seg usynlig, og i tillegg har han elektriske krefter som virkelig gir et «punch» i slagsmålene.

Banke opp skurker føles fremdeles godt (Skjermdump: Johannes Optun)

Vakkert lanseringsspill

Spider-Man: Miles Morales er et av lanseringsspillene på PlayStation 5, og du verden for en nydelig start på generasjonen. New York har aldri sett vakrere ut i 4K oppløsning med strålesporing, som gir oss realistiske lyseffekter. Modusen med 4K oppløsning og strålesporing er derimot låst til 30 bilder i sekundet, men ønsker man 60 bilder i sekundet får man da ikke med strålesporingen. Uansett hvilken av de to modusene en velger er det vanvittig pent.

Spillet er også tilgjengelig på PlayStation 4, men Spider-Man: Miles Morales viser hvilke spillopplevelser vi kan forvente oss denne generasjonen og det ser umåtelig lekkert ut.

Spider-Man: Miles Morales viser hva PS5 er kapabel til (Skjermdump: Johannes Optun)

Konklusjon

Spider-Man: Miles Morales er en kort, men utrolig god, opplevelse. Man får servert mye av det samme gamle som gjorde det første Spider-Man så fantastisk, men en ny hovedperson og en engasjerende historie gjør Spider-Man: Miles Morales til et godt tilskudd. Og det er det dette spillet er. Dette er en sidehistorie, og ikke en oppfølger til Peter Parkers historie i det forrige spillet. Det gir oss mer av det gode, og gir oss enkelte hint til hva vi kan vente oss videre i serien.

Siste podcaster

 • Spillmagasinet: Lenge Leve LittleBigPlanet
  Alt som er godt må desverre ta slutt. I dagens utgave ser Spillmagasinet tilbake på LittleBigPlanet i spalten Blat To The Past. Det diskuteres også om hva diverse Star Wars spill i etterkant av den internasjonale Star Wars dagen, samt atter en flopp fra Sony med Helldivers 2. I studio: Agnar og Ole - Med speell gjest: Johannes Optun
 • Spillmagasinet: Utesending fra Spillhuset Bergen
  Lørdag 27. april hadde Vi i Spillmagasinet utesending fra Spillhuset Bergen. Under sendingen ble det snakket om hva våre favorittspill er og hva som skal til for å gjøre et spill til en favoritt, gameshow med ulike og tidvis vanskelige spørsmål, og spill som har fått både serieadaptasjoner og leker laget i etterkant. På scenen: Agnar, Carl-Eirik, og Benedikte. Tusen takk til Spillhuset for at vi fikk være hos dere for denne fantastiske opplevelsen.
 • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
  Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar
 • Spillmagasinet: 24-timers recap, å gi seg på topp, og nytt indiespill!
  I kjølvannet av Studentradioens 24-timers sending har Spillmagasinet samlet seg i studio, to i full sminke og kjole, for å diskutere spill i kjent stil. Denne uken ser vi tilbake på 24-timers sendingen, diskuterer spill som ga seg på topp mot spill som fortsetter i all evighet, og den nye indiesuksessen Content Warning! I studio: Agnar, Carl-Eirik og Ole
 • Spillmagasinet: Søksmål, Vårsalg, og Papa's Indieria
  Dedt begynner å bli vår og varmere vær! I den anledningen har Spillmagasinet laget en liste over spill som er på tilbud på Steam (frem til 21. mars, så løp og kjøp). Det blir også satt fokus på fremtiden for emulatorer, samt gravende journalistikk rundt Papa Louie og hans mange spisesteder. I studio: Ole, Benedikte, Og Agnar

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler