Spillelisten uke 5

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens låt: Great News – Diamonds

Trampeklapp for tidenes beste låt fra dazepoptrioen, som nå har sluppet totalt tre låter. Etter en glimrende supportjobb for Unknown Mortal Orchestra i sommer, er det ikke langt til evig anerkjennelse og udødelighet, så lenge formkurven fortsetter på denne måten.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/242874856″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

No. 4 – Føkk Lunsj

Denne oslobaserte trioen har spilt på God Morgen Norge, havnet på VG-listen og nå også på Studentradioens egen A-liste. Til og med Marit Larsen “elsker No. 4“. Det er ikke mer å si enn at albumet Henda i været! ble sluppet 22. januar, så det er nok av materiale å sjekke ut.

MC Magnus – Ka E Det No

MC Magnus snakket med Jehovas vitner, og et fundamentalt spørsmål oppstod: Ka e det no som skjer? Heldigvis ser det ut som Moland/French-hybriden MC Magnus har funnet ut av det, og har laget en sexy bluescreenvideo til dette utsagnet. Beat og flow er i tråd med 90-tallets mic controllere, og MC Magnus holder det ekte til tross for at bergensrapperen har utvandret til Oslo. Det går også an å spekulere i om dette er nettopp fordi han har rømt fra Bergens rapmiljø.

b0ka – Brødrene Hermanos

Brødrene Hermanos er oslodisko som varmer hjertet. Det er Todd Terje, Norges viktigste eksportprodukt etter det nordiske sosialdemokratiet (men foran oljen), ispedd spacesynthstabs og saksofonsolo.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/240788652″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

Niilas – 24Oz

Peder Niilas var, i en alder av 18 år, så dyktig at anerkjente i-d grep muligheten til å få singelslippet da låten “Cosylan” kom i september. “24Oz” fra Memoraids EP eksemplifiserer hvordan sounden har utviklet seg mot en egen nisje på disse få månedene. Vi intervjuet Niilas og lurte på et par ting: Hva er greien med solbrillene? Har du faktisk bare produsert musikk i TO ÅR, hæ? Gir det noen mening? Hvordan føles det å være et geni? Svarene (på litt mer profesjonelle spørsmål) kan du høre her:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/233482501″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

Karokh – Poke

Herlig jazzet fra syvmannsorkesteret som spilte på Phonofestivalen for knappe to uker siden. Gjengen har skjønt at verden vil bedras, men venter ikke til verden innser det, og kaller musikken det den er – alternativ rock – istenfor å lage nye interessante sjangerbegrep. Denne låten er strukturert som en urolig drøm, med tung bassgroove, knitrende perk, og rytmisk jazzvrengt gitarakkompagnement rundt den fengslende stemmen til Ina Sagstuen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/239817749″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

Longfield & Super Skeleton – Clarity (I Come From Out of This World)

Hvis du ikke visste at verden ikke er ekte, så er du ikke den eneste. Haugesund-bandet har dog fått det med seg, og misjonerer av full hals over riff og Rhodespiano. Dette er litt poppere ting enn Jarle Sagstuens andre prosjekt, White Stripes-inspirerte Kindred Fever.

https://www.youtube.com/watch?v=Ai5NhIH2spI&feature=youtu.be

Sjekk ut ukens spilleliste på Spotify:

Anbefalte artikler