80-tallet tok aldri helt slutt det, gitt!

80-tallet var mye preget av pop-sjangeren. Musikken var enkel, melodiøs og fengende. Det er med stor selvsikkerhet at jeg påstår at 80-tallet aldri helt forlot det musikalske markedet. De dansbare melodiene ligger fortsatt igjen og er inspirerende for mye av dagens musikk. Ukas spilleliste er rimelig i motsetning til årstiden vi befinner oss i. Høsten er dyster, kald og mørk. Spillelisten vår er lystig, fargerik og ikke minst nydelig.

UKAS LÅT: Great News – Never Get My Love

Great News har utvidet sitt lydbilde i løpet av det siste året. De har alltid hatt mye fokus på vokal, og det fortsetter de med. Deres nyeste låt Never Get My Love inneholder eksotiske rytmer og lengre instrumentale partier enn tidligere. Etter en vellykket opptreden på årets Vill Vill Vest og et fantastisk singelslipp, blir det spennende å se dem omfavne scenen på Østre 13.oktober.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/344489873″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Softcore untd. – Fjern

Dypere beats og sløvere vokal kan man lente lenge etter. Det er en meget fungerende kontrast som inngår i Softcore untd. De fire musikalske individene er en behagelig samling av talenter. Jeg sitter igjen med et inntrykk av at det er en veldig naturlig prosess for dem å produsere dette. Softcore untd. har et veldig avslappet holdning til musikken de lager, og det smitter.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/342332416″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

heather – Leaves

heather er en sjelden perle i den musikalske byen vår, Bergen. Bandet har et dynamisk og progressivt lydbilde som er både mørkt og melodisk. De fire medlemmene viser at de er selvsikre med musikken de lager, og er en jordnær og ydmyk gjeng. Progrock er en utfordrende og tung sjanger å håndtere, men i både i form av tidligere EP og fersk singel Leaves, viser de unge musikerne at dette – det kan de!

Imitating Aeroplanes – H.I.T.S

Tilbake på 80-tallet igjen. I Norge er det ytterst få band som holder på forelskelsen til 80-tallet til den grad som Imitating Aeroplanes gjør. Vi ser likheter med band som Donkeyboys og Empire Of The Sun. Det er en lys og klangfull vokal, med vaiende trommebeats og blanding av lyse og mørke synther. Imitating Aeroplanes er aktuelle med konsert på Hulen. Det kan bli kulen kontraster med farger og rytmer i den ellers mørke og dystre Hulen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/342450344″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Virgin Suicide – Burnout

Ah, flate og liberale Danmark. Bandet Virgin Suicide gir oss hjerteskjærende melodier og ren vokal. Med flere spillejobber innad i sitt eget land er det ikke utenkelig at det ikke tar lang tid før de er å se på en av Norges mange festivaler. Med en fantastisk plate som ble sluppet 02.10.17 i bakhånd, ser ting rimelig lyst ut for Danskene. Et kjekt tilskudd indiepop til den eminente listen vår.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338243740″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Ivan Ave – Steaming

Ivan Ave slutter ikke å imponere! Han har igjen teamet opp med Kaytranada og gitt ut en veldig avslappet låt med navn Steaming. Han har tidligere gått i den avslappede stilen når det gjelder hiphop. Det virker som det er en stil han er rimelig komfortabel med og det er lettlikt og behagelig å høre på. Vi begynner å skjønne at Ivan Ave har enormt talent og det er derfor helt greit at han tar det enda noen steg ned i tempo. Til helga er det duket for at Ivan Ave tar turen til Bergen igjen, denne gangen på Landmark. Noe som garantert er verdt å få med seg!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/344130118″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Abe M Beats – Trampoline//3:45 A.M.

Abe M Beats er en produsent fra Texas. Han, i likhet med for eksempel Kanye West, klarer å ta elementer fra både jazz, hiphop og elektronica og komponere det sammen til en fullkommen låt. Det er lenge siden vi har vært så begeistret over en så ukjent og fantastisk artist. Med under 300 likes og hele verden foran hans føtter er det helt utrolig at dette holder seg i skyggen enda. Vi bøyer oss i støvet for Abe M Beats.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/342821999″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler