Post-påskeliste

UKENS LÅT: Boy Pablo – Losing You

Boy Pablo er jammen meg i vinden! Ikke nok med at han har halvparten av sin Europa-turné utsolgt, han har også gitt ut den fantastiske og nye og fine låten «Losing You». Boy Pablo har i flere settinger vist seg å være ydmyk når det gjelder sin egen musikk, og den finnes i akkurat riktig dose her ute i offentligheten, uten at det blir for mye. Både musikken, det grafiske uttrykket, konsertene og alt er nydelig gjennomført. Det er garantert noen flinke folk som hjelper disse 5 musikerne til å holde kontrollen – og musikken snakker for seg selv.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/419809112″ params=”color=#1a140d&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Hurula – Oss är allt

Hurula er et godt eksempel på at svensk tradisjonell visemusikk enda blir aktivt brukt i nåtidens svensk musikk. Med en tydelig vokal og repetitive trommer er dette en energisk og lekende vri på Sveriges tidligere tradisjoner. Låta «Oss är allt» er første sporet på deres nyeste EP, som deler navn med låta. De er en gjeng med etablerte musikere, og skiller seg ut med ærlige og tidvis dystre tekster – og mørkt image, til tross for hyggelige rytmer.

The Other End – Leave

The Other End har nylig utgitt sin første EP! Bandets rolige og følsomme stil kan trekkes mot London Grammar og Ane Brun sine eldste album. Forrige uke hadde de releasekonsert på Kvarteret, og de er allerede tatt meget godt imot av lyttere i både inn- og utland. Duoen består av Ida Knoph-Solholm og Alexander Breidvikog vi kjenner det er veldig på sin plass å ha dem på ukas spilleliste!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/378839807″ params=”color=#3a3a3a&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

TØFL – Nokia 105

100% av TØFL sine utgivelser har havnet her hos oss! To fantastiske singler senere, er det ventet en EP den 20. april. De har flere datoer på agendaen og kommer selvsagt innom Bergen for å forhåpentligvis leve opp til forventningene. Det er en sjelden vare å høre stavangersk uten at det blir litt for Mia Gundersen, hvis du skjønner. Vokalen til Hans Markus Riisdal er original, behagelig og sjarmerende. Dette er gøy!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/404081691″ params=”color=#282225&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Kjært Barn – Ulver i streite jakker – kort jakke versjon

Kjært Barn har som mange andre urbane bergensartister tilknytning til NMG/G-huset. Man hører fort at de holder på mye av tidligere bergensmusikk (før det ble totalt dominert av hiphop). Det er vanskelig å ikke trekke linjer til John Olav Nilsen her, men Kjært Barn bringer i helhet en lysere stil. De er originale, og hvorfor kødde med en god pasta, tenker jeg.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rWHaQMQ3TzU]

Friendship – Got Me Feeling So Good

Det er flere år siden vi hørte noe fra Friendship sist –  faktisk hele fire år. Nylig har de gitt ut to singler, som er en rolig oppbygging til et album med planlagt utgivelse i mai. De har en veldig fin koring som gjør at jeg føler jeg er tilbake i 60-tallet, selv om jeg ikke var født på 60-tallet… Deres forståelse av rock er fra svunnen tid. Med fengende refreng, leken vokal og fantastisk koring, gleder jeg meg til andreplaten!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/420649260″ params=”color=#18070e&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

ViVii – Siv (You and I)

Det er alltid gøy å liste debutsingler, og vi ønsker alltid å gi nye artister den roser de fortjener fra starten av! Duoen Vivii fra Stockholm har gitt oss en låt med nydelig melodi og positiv energi. På mange måter føler jeg at det er likheter til The War On Drugs, bare i retning pop i stedet for rock. Til tross for at de tar i bruk fade-out i slutten, er låten proppfull av elementer som gir meg glede!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/416959866″ params=”color=#0e0f1d&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler