Jodie Whittaker er den nye doktoren

TV-serien Doctor Who  har gått på BBC i over 50 år. Hovedrollen som the Doctor har blitt overlevert fra skuespiller til skuespiller. De har alle en ting til felles, alle unntatt en av dem.

Jodie Whittaker er den nye doktoren i serien, hun vil overta rollen fra Peter Capaldi som har spilt den 12. doktoren. For første gang vil rollen som the Doctor bli spilt av en kvinne. Da dette ble annonsert den 7. august, gikk folk av skaftet. Store deler av fangruppen ble sjokkert og var ikke særlig fornøyde med BBC’s valg. Hovedsakelig fordi spranget fra mannlig til kvinnelig doktor var så drastisk og stort.

Det var likevel ikke alle som mislikte denne forandringen, og flere av fansen ønsket Jodie velkommen. De syntes ikke at det var så forunderlig at doktoren nå skal spilles av en kvinne, og her kommer noen av grunnene til hvorfor:

 

1. Det finnes allerede kvinnelige Timelords

Eller Timeladys, som de også kalles. Vi vet fra serien at timelords og timeladyer kan bytte kjønn når de regenererer. Dette ser vi et eksempel på når den mannlige timelorden kjent som “The Master”, regenererer til “Missy”, kort for “The Mistress”.

2. Doktoren har selv hintet til det

Doktoren har hintet flere ganger selv til at han ikke hadde hatt noe i mot å være en kvinne, og at han ikke bryr seg noe særlig om hvilket kjønn han regenererer til. Han har aldri implisert at han kun vil regenerere til menn (dette er noe timelords ikke kan bestemme selv). Ved ett tilfelle tror til og med doktoren at han har blitt en Timelady. Dette skjer når den 10. doktoren regenererer til den 11.. Den 11. doktoren tar seg i håret og utbryter i forskrekkelse “I’m a girl!”, før han innser at han ikke er det.

3. Røde ører, grønne antenner?

Ok, la oss se på “logikken” bak det hele. Er det mer usannsynlig at doktoren regenerer til å bli en kvinne? Eller er det mer usannsynlig at doktoren regenerer til et menneske hver gang han regenererer? Doktoren er et romvesen fra planeten Gallifrey. Den mest eksotiske endringen doktoren har gått gjennom er gangen han fikk blå nyrer etter å ha regenerert. Av alle skapninger i tid og rom, blir han alltid til et menneske hver gang han regenererer. Hvorfor ikke noe annet? Og hvorfor er doktoren så utrolig fascinert av nåtidens England? Det er mange ting som er merkeligere å spørre om enn hvorfor doktoren kan være en kvinne.

4. Ny doktor, nytt opprør

Det er ingen hemmelighet at det blir stor oppstandelse hver gang den nye doktoren annonseres. David Tennant, som spiller den 10. doktoren, forklarte i et intervju med Steven Colbert at han var livredd før han skulle ta på seg rollen på grunn av alt hatet han fikk på nett.

Kvalitet

Det har alltid vært mange reaksjoner når den nye doktoren presenteres, og det vil det sannsynligvis alltid være så lenge serien går. Folk liker ikke forandring, og når en ny person skal spille en hovedperson, må publikum tilpasse seg dette, og det kan være ubehagelig for noen. Når alt kommer til alt, pleier vinden å blåse over og folk vender seg til tanken på en ny skuespiller. Det viktigste er jo at skuespilleren er god, og har en interesse for karakteren han eller hun spiller. Vi vet allerede at Jodie er en god skuespiller, etter å ha sett henne i BBC-suksessen Broachurch.  Og la oss innse det, så lenge manusforfatterne klarer å produsere gode episoder med godt innhold, vil folk fortsette å se på. En god historie er det som har holdt serien gående i over 50 år, og det vil forhåpentligvis holde det gående i mange år fremover.

Her kan du se videoen BBC ga ut for å introdusere Jodie Whittaker som den trettende doktoren i serien:

Siste podcaster

  • Ripley. Ronja Røverdatter og tøys
    Linnea, Mikael og Selma har Ripleymani, og snakker om tidligere filmatiseringer, før den nyeste Netflix-serien diskuteres. I tillegg får vi høre om den nye Ronja Røverdatter serien som også er på netflix. Er den bedre enn de gode gamle? Til slutt avslutter vi med en voksen kiss - marry - kill. Hvilken Ripley skuespiller er Linnea svakest for? Lytt, hør og nyt.

Anbefalte artikler