Filmer som motiverer

This content has been archived. It may no longer be relevant

Kjenner du at du er i ferd med å miste siste gnist av motivasjon til å lese før eksamen? Kanskje du prokrastinerer mer og mer i frykt for å måtte åpne bøkene og begynne å lese? Kanskje du sa til deg selv at du skulle begynne tidlig, men nå sitter og nipugger for harde livet?

Jeg tror du trenger en liten pause, og om du har mistet all motivasjon til å jobbe, kan dette være en liste for deg. Hva er vel mer motiverende enn å se andre stå på og gjøre det bra?

Rocky (1976)

Ingen overraskelse for mange, men det går ikke an å lage en liste over motiverende filmer uten den.
For deg som ennå ikke har sett klassikeren fra 70-tallet, er det jammen på tide. Filmen viser oss hvordan Rocky kjemper seg opp fra å bli banket og slått, til å slå den beste bokseren i USA, Apollo Creed. Kan Rocky få til noe slikt, kan du klare å slå eksamen.

Legally Blonde (2001)

Ja, jeg vet hva du tenker. “Å herregud, hva gjør en rosa chick-flick på denne listen?”. Vel, tenker du det, har du kanskje ikke sett filmen. Filmen handler om Elle Woods, som studerer mote og tekstiler. Hun er leder i et søsterskap, og alle ser opp til henne. Da kjærsten hennes dumper henne fordi hun er for “blond”, bestemmer hun seg for å motbevise ham og alle andre som som ser på henne som en dum bimbo. Hun bestemmer seg for å begynne å studere juss, og viser hvor hardtarbeidende og smart hun egentlig her. Hun viser folk at det går an å være både jålete og smart. Denne filmen viser at hvem som helst kan klare det de bestemmer seg for, hvis de jobber hardt nok for det.

Billy Elliot (2000)

Den rørende historien om Billy Elliot fra gruvebyen Durham. Byen er under protest mot Margaret Thatchers styre, og streiker for gruvearbeidernes rettigheter. Billys far er selv gruvearbeider, og vil at Billy skal begynne med boksing, så han blir tøffere. Selv oppfager Billy en ballettklasse som holdes like ved bokseklassen, og bestemmer seg for å danse i skjul for sin far. Billy er et naturtalent, og danselæreren vil sende ham på audition i London. Når faren finner ut at Billy danser, blir han rasende. Billy bestemmer seg for å vise faren hvor flink han er til å danse, og til slutt klarer han å overbevise ham om at det er dette han vil. Billy Elliot handler om at du aldri må gi slipp på det du brenner for. Hvis du jobber for det, vil du kunne klare det.

The Pursuit of Happyness (2006)

En liten perle av inspirasjonsfilmer. Chris Gardner har lite. Han jobber som dørselger for å forsørge seg selv og sin sønn. I et år jobber han seg opp fra å bo på gaten, til å starte sitt eget firma. Han nekter å gi opp på seg selv eller sønnen sin, i jakten på å finne lykken. Når livet blir vanskelig, jobber han enda hardere, og når han er i ferd med å gi opp, gir sønnen hans den motivasjonen han trenger for å komme seg tilbake. Kan Chris Gardner jobbe seg opp fra intenting til å eie et firma, kan du klare å gå fra å ikke ha lest en side i boka, til å bli ferdig med den.

The Theory of Everything (2014)

Historien om Stephen Hawking er rørende og inspirerende på mange måter. Stephen Hawking gikk fra å ha et fint og normalt liv på Camebridge universitet, til å bli diagnosert med en motornevronsk sykdom som ligner på amyotrofisk lateralsklerose (eller ALS). Sykdommen blir gradvis verre, og hindrer Stephen i å gå, bevege seg og å snakke. Han blir satt i rullestol og fortalt at han har 2 år igjen å leve. Stephen bestemmer seg for å ikke gi opp, og fortsetter studiene sine. Han bruker munnen til å skrive med, og etterhvert utvikler vennene hans en maskin som gjør at han kan snakke gjennom en maskin. Historien er en romantisk bio-drama, og forteller oss historien om Stephen Hawkings liv til nå. I dag er Stephen Hawking en av de mest anerkjente forskerne og professorene i verden, og om ikke det beviser at alt er mulig, så vet jeg ikke hva som vil.

 

Her har du altså en liste over filmer som kan motivere deg til å kjempe deg gjennom eksamen, eller å nå de målene du har satt deg for lenge siden, men som du tenkte var for vanskelige å nå.
Om du ikke blir motivert til å jobbe for det du må, har du nå i det minste fått en liste over filmer du kan kose deg med i høstmørket.

Siste podcaster

Anbefalte artikler