Største kamp på norsk jord noensinne?

Glisende Brannspillere før kamp. Foto: Trond Gausemel

Tekst: Kristiane Reigstad og Simon Harbo

Det er duket for den største kampen for Brann, for Bergen, og kanskje for hele Norge noen gang på klubbnivå? Jeg, Kristiane, er utsendt av Offside for å dekke dette historiske oppgjøret.

Selv om det til slutt endte med sammenlagtseier for Barcelona over to kamper var oppgjøret i Bergen en merkedag. For en amatørjournalist som kun har snakket i radio, var dette også noe helt spesielt. Med gratis, fancy mat i presserommet, egen plass med navn på stadion og pressepass rundt halsen var det duket for kamp på Åsane Arena!

Offensiv skotte

Kvelden før er det pressekonferanse. Branns hovedtrener Martin Ho åpner pressekonferansen med å meddele at dette er en stor mulighet for Brann, og at det betyr så mye for klubben, og ikke minst jentene selv. Men muligheten er der ikke bare for opplevelsens skyld. Denne sjansen skal gripes og kampen vinnes, sier Martin Ho.

Det overrasker positivt å se at Martin Ho og Brann går inn i kampen med denne innstillingen. For mange er det bare stort å kunne spille mot Barcelona i det hele tatt, men det er godt å høre at Ho angriper kampen med denne tankegangen. Jeg liker det.

Ved siden av Ho sitter midtstopper Marthine Østenstad. Jeg spør henne om det er noen spesielle spillere hun frykter mer enn andre. Hun ler og sier at alle er farlige, men de skal ikke fokusere på en og en spiller. Hun skal fokusere kun på seg selv og bevise for norske jenter at det er mulig å komme langt i Norge. – Vi har ikke hatt flaks, som Caroline Graham Hansen sa. Vi har bevist at vi fortjener å være i denne kvartfinalen, at vi har et nivå som kan til og med matche Lyon.

Påpasselig Graham Hansen

Barcelona på sin side valgte å komme tre kvarter for sent, men en lattermild Caroline Graham Hansen kom inn til slutt, tett fulgt av Barcelonas hovedtrener, Jonatan Giraldez. 

Innstillingen til Jonatan og Graham Hansen overrasker hele rommet ved å si at dette ikke er en match som de tar lett på, at alt kan skje her.

– Tror du virkelig det? kom det fra TV2-journalisten. 

– Ja, absolutt. Vi har sett kamper og sett at Brann ikke har kommet her kun for å delta.

Så da var det tydeligvis bare noe galt med de fleste journalister, inkludert meg selv som trodde at dette skulle bli en total overkjøring.

– For å spille borte i Champions League er aldri lett, og vi kommer til å gå ut i kampen med bånn gass. Dette skal vi fighte for. Det var glede i Barcelona-leiren da vi trakk Brann, men jeg tenkte mest på hvor gøy det blir å spille utslagsrunde i Champions League på “hjemmebane”, sier Caroline Graham Hansen. 

Da Brann spilte mot Lyon i desember fikk Ada Hegerberg gjennomgå hardt av Brann-bataljonen med pipekonsert og buing. Men Caroline er ikke noe redd for det. Hun hyller Brann-fansen tvert i mot, og elsker å høre Brann-fansen gjennom TV-en. Det gjør henne stolt, sier hun. Som Brann-supporter varmer det hjertet mitt å høre at all den brølingen jeg legger inn på kamp legges merke til.

Kampdag!

Men så kom dagen. Åsane Arena fylles opp. Mange unge står utenfor og venter på spillere for signering av trøyer. Bergen ønsker spanjolene hjertelig velkommen med en skur av det verste. Så er det å finne plass i presserommet. Tilfeldigvis ved siden av sportskommentator Ole Rolfsrud, og kort vei til gratis sushi og wraps. Min puls øker samtidig som minuttene telles ned, og etter å ha blitt skjelt ut av en Brann-vakt for å ha gått feil finner jeg plassen min med perfekt utsikt til banen.

Bergenserne hadde møtt opp i hopetall på Åsane Arena. Foto: Trond Gausemel

Etter at hele Bergen har stemt i Nystemten blåses det i fløyten og hele Bergen synger for sine kvinnelige soldater. Skuffende åtte minutter senere setter ingen andre enn Caroline Graham Hansen inn 1-0 til Barcelona. Hun feirer dempet; lurt, Caroline! 

Barcelona presser Brann, og skudd på skudd går i Brann-blokka, men ingen ball kommer forbi keeper Aurora Mikalsen. En Brann-kontring senere kommer kaptein Cecilie Redisch Kvamme på bakerste stang og banker inn 1-1. Jeg er i sjokk, men resten av Åsane Arena eksploderer. Det hoppes og heies, og jeg feller en liten tåre av glede. En scoring mot Barcelona hadde ikke mange ventet. 

Barcelona scorer ett mål til, det felles nye tårer, men det ble med det ene. Heldigvis var ikke kvelden min over. Nye pressekonferanser og intervjuer ventet. Barcelona-trener Jonatan var ikke imponert over Brann sin prestasjon i det hele tatt. Igjen smigret han meg med sin ydmykhet. Martin Ho er skuffet, men ikke helt misfornøyd. Resten av Barcelona sin pressekonferanse går i spansk. Helt gresk for meg. 

Skamløs journalist

Intervjuene i kjelleren ventet på meg. Jeg måtte egentlig “bestille” intervju, noe jeg hadde glemt, men jeg hadde fått klar beskjed fra min redaktør: – Ver skamlaus!

Så ned bar det, og der var alle mediene på plass full i gang med intervjuene. Jeg knabbet med meg keeper Aurora Mikalsen bort fra BA og fikk stilt henne noen spørsmål. Dessverre funket ikke opptakeren jeg hadde fått tildelt, men jeg husker at hun sa at hun alltid tok på venstre sko og venstre hanske først. Visste dere at hun er nordmøring? 

Da jeg så meg ferdig, eller fikk kjeft lettere sagt for å ha intervjuet uten å ha “bestilt”, dro jeg fornøyd hjem med “skamlausheten” og hva Brann hadde prestert. En hyllest til gutta fra Voldas studentavis, Nernett, for skyss hjem både tirsdag og onsdag.

Takk for meg Åsane Arena, Offside kommer igjen!

Anbefalte artikler