Talentet: Sander Svendsen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Frem mot avspark 06.04 vil Offside presentere ett talent fra hver klubb som er representert i Tippeligaen. Alle saker kan leses på srib.no/offside – og for fortløpende oppdateringer kan du følge oss på Facebook eller Twitter.

Sander SvendsenNavn: Sander Svendsen

Født: 06.08.1997

Klubb: Molde FK

Kamper: 20

Mål/Assist: 5/1

Posisjon: Hengende spiss

Forbilde: Lionel Messi

I 2014 spilte Sander Svendsen 10 kamper i Tippeligaen, og 4. oktober ble han i norsk sammenheng den yngste seriemester noensinne. Med sine tilsammen 20 kamper fordelt på Tippeliga, NM og Europa League er han et velkjent navn langs mørekysten, men han har enda til gode å havne på alles lepper. I 2014 ble han omtalt i The Guardian som et av verdens største fotballtalenter – håpet er at han i 2015 skal vise hvorfor.

Bakgrunn

Allerede som 15-åring debuterte en ung Svendsen for Molde sitt A-lag. Siden da har hospitert hos Ajax og spilt flere kamper for Norge på aldersbestemt nivå, i tillegg til å bli mer synlig i Molde-drakt. Sammen med sin bror, Tobias, regnes han som et av Norges aller fremste talent. Den nå 17-år gamle gutten kommer fra det man kan kalle en fotballfamilie.

– Både mamma og pappa har drevet med fotball. Jeg har stort sett hele tiden hatt en ball rundt meg.

Tross støtte hjemmefra er det kun én ting som gjelder om man skal bli god.

– Trening. Mye trening.

Hans egen oppskrift er like enkel som den er god.

– Jeg har trent på det jeg selv vil bli god på. Trent opp mine sterke sider.

Sesongen 2015

For en ung spiller uten altfor mye erfaring er det ingen lett oppgave å spille seg inn i startelleveren til hardtsatsende Molde FK. Svendsen må belage seg på en tøff kamp om plassen. Fredrik Gulbrandsen var førstevalget ved siden av solgte Chima Chukwu. Tommy Høiland markerte seg som den mest effektive innbytteren i Tippeligaen, og Ola Kamara er et kjent navn fra hans tid i Strømsgodset.

– Jeg har som mål om å spille mest mulig. Fast plass på laget. Det er derfor jeg er her.

Svendsen ser ikke negativt på at nåløyet i Molde FK er trangt. Han mener det har sine plussider at det er så mange gode spillere rundt ham, og presiserer at konkurransen er en positiv bieffekt av å spille for en høytsatsende klubb.

– Den store konkurransen fører til en bedre treningshverdag. Jeg er ikke i tvil om at Molde er det beste stedet å være for unge fotballspillere i Norge. Her må vi pushe litt ekstra hver treningsøkt, sier Svendsen.

Veien videre

Svendsen har ikke hastverk med å forlate Molde FK, og selv om hans langsiktige ambisjoner er store, så er det først og fremst en ting som gjelder.

– Komme fast inn. Få spilletid og gjøre sakene bra i Tippeligaen.

På sikt ønsker han å konkurrere på øverste nivå, med de aller beste spillerne i verden.

– Drømmen er å spille fast for et av de større lagene i Europa. Det er det jeg jobber for.

LES OGSÅ: Talentet: Morten Ågnes Konradsen (Bodø/Glimt)

Utvikling

Sander Svendsen har vært innom det meste av aldersbestemte landslag. Om ikke lenge drar han til La Manga på samling med G19-landslaget. Trener Eirik Horneland beskriver ham som en ung og meget spennende spiller.

– Først og fremst kan jeg si at Sander spiller ett hakk over der han egentlig skulle vært. Han tilhører aldersmessig G18, sier Horneland.

Videre fortsetter han:

– Sander er en spiller som legger ned ekstremt mye treningsarbeid, og er en spiller som er ranket blant de aller, aller beste på sin alder.

Svendsen hevder selv at han foretrekker å spille som en av to på topp, som hengende spiss eller i en fri rolle. Horneland mener hans beste egenskaper er evnen til å forflytte seg, skape bevegelse foran motstanderens mål og han har en evne som har vært mangelvare i norsk fotball de siste årene:

– Han kan lage mye målpoeng, både i form av egne mål og assists, sier Horneland.

Utviklingsområdet hans ligger i det defensive. 17-åringen mangler enda litt i den defensive fasen av spillet.

– Jeg kan jobbe med det defensive arbeidet, litt med hvordan jeg posisjonerer meg og så videre, sier Svendsen.

Horneland mener dette er hans fremste utviklingsområde:

– Han må jobbe med det defensive. Han har tatt steg, men har enda noe å gå på, sier G19-landslagstreneren.

Molde har i tillegg til Sander Svendsen et lovende prospekt i hans lillebror, Tobias (1999). Blant unge spillere man skal se opp for fra rosebyen det kommende året er Eskil Rønningen (1996) og Eirik Haugan (1997).

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler