Talentet: Morten Ågnes Konradsen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Frem mot avspark 06.04 vil Offside presentere ett talent fra hver klubb som er representert i Tippeligaen. Alle saker kan leses på srib.no/offside – og for fortløpende oppdateringer kan du følge oss på Facebook eller Twitter.

Navn: Morten Ågnes Konradsen

Født: 03.05.1996

Klubb: Bodø/Glimt

Kamper: 34

Mål/Assist: 4/1

Posisjon: Offensiv midtbane

Forbilde: Thomas Müller

34 kamper fordelt på NM, 1. divisjon og Tippeliga viser statistikken før 2015-sesongen sparkes i gang.  18-åringen er tross sin unge alder ingen lekmann i fotballsammenheng. I år håper unggutten å klokke inn så mange 90-minuttere som mulig.

Bakgrunn

Morten er født og oppvokst i Bodø – en by som ikke står tilbake for å brødfø og utvikle fotballtalenter. Han kommer fra en sporty familie, men han ble ikke født med ball i beina.

– Mamma drev med ski og friidrett, men det er nok ingen fotballfamilie.

Det inntrykket er på god vei til å endre seg. Hans bror, Anders, spiller for Rennes i fransk toppdivisjon og står oppført med fem landskamper for Norges A-landslag. Kanskje har det vært en medvirkende faktor til at ballen sjelden var langt unna.

– Jeg husker ikke helt når jeg startet, men vi spilte i friminutt, da vi var ferdig på skolen, og fotballen har egentlig alltid vært der. Jeg har hele tiden trent og kunne matchet meg på et nivå som egentlig er litt for høyt, mot folk som er bedre. Så har jeg gått gradene i klubben og tatt steg for steg.

Hans rolle på banen har variert litt fra klubb og landslag, men han har stort sett spilt kant og indreløpet. Han vet selv hva han foretrekker best.

– Indreløper. Det er der jeg har blitt drillet inn siden jeg var liten. Jeg liker å ha ballen, være kreativ og skape ting offensivt.

Sesongen 2015

I fjor fikk han 489 minutter fordelt på seksten kamper. På spørsmål om hva som er hans personlige mål for sesongen er han krystallklar.

– Målet for sesongen er fast plass på laget. Det er det jeg kommer til å jobbe for. Hvis jeg ikke spiller fast, så er jeg ikke fornøyd.

Bodø/Glimt på sin side endte på 35 poeng ved ferdigspilt Tippeliga, og Jan Halvor Halvorsens mannskap slapp inn hele to mål i gjennomsnitt per kamp. I retursesongen var målet å fornye kontrakten, men i år er ambisjonsnivået hevet.

– Bedre posisjonen fra i fjor og slippe inn færre mål. Det kommer vi til å jobbe med på trening.

Veien videre

Med fast plass på Bodø/Glimt og spill for G19-landslaget håper Morten Konradsen på sikt at dette skal gjøre han klar for større utfordringer.

– Jeg har ikke tenkt å være i Glimt for alltid, men først må jeg spille meg inn på laget og ta det som det kommer. På sikt er ambisjonen å spille for en klubb i de fire-fem største ligaene i Europa.

Videre fortsetter han:

– Det viktigste er allikevel hva jeg gjør nå. Jeg tar alt slik som det kommer, tar steg for steg og ønsker å prestere så godt som mulig for Bodø/Glimt.

På spørsmål om det vil være nødvendig med mellomsteg før han eventuelt tar turen utenlands svarer han:

– Jeg tror ikke det er nødvendig i Norge når jeg spiller for Bodø/Glimt, men du har jo land som Nederland. Kanskje Danmark. Ligaer hvor du kan lære mye, men hvor nivået ikke nødvendigvis er avskrekkende.

Utvikling

Når Norges G19-landslag møter Slovakia, Tsjekkia og Portugal på La Manga i februar er Konradsen en selvskreven mann i troppen. Trener Eirik Horneland fremhever flere positive egenskaper.

– Morten har unike evner i forhold til kombinasjonen fart og kapasitet. Han har bra forflytning og speed, og er god en mot en.

Hans egenskaper utenfor banen er det tilsynelatende heller ikke mye å utsette på.

– Han er rolig og avbalansert. Morten er veldig dedikert og har bestemt seg for å bli god. Som trener er han behagelig å jobbe med, og jeg oppfatter han som reflektert og grundig, sier Horneland.

Med sine kvikke bein og kreative natur er det en ting G19-landslagstreneren trekker frem som utviklingsområde.

– Han kan nok produsere mer målpoeng, i form av assist og scoringer.

Som i resten av landet er det ekstra høye forventninger til spillere som har kommet opp gjennom lagets ungdoms- og junioravdelinger. I Bodø/Glimt har de heltidsansatte trenere helt ned til G13-nivå, noe som vitner om en frisk satsing på lokal ungdom. Ansvarlig for spillerutvikling er den tidligere Glimt-kapteinen Jan Erik Bjerk. Han mener Konradsen tenker realistisk vedrørende 2015-sesongen.

– Han bør ha som målsetning å spille fast denne sesongen. Det bør absolutt være mulig.

På spørsmål om hvilke andre talenter som kan bli å se i Tippeligaen trekker han frem navn som tenner håp hos Den Gule Horde.

– Patrick Berg, sønn til han Ørjan. Han kan nok få litt spilletid, avslutter Bjerk.

Anbefalte artikler