Talentet: Sondre Rossbach

This content has been archived. It may no longer be relevant

Frem mot avspark 6. april vil Offside presentere ett talent fra hver klubb som er representert i Tippeligaen. Alle saker kan leses her – og for fortløpende oppdateringer kan du følge oss på Facebook eller Twitter.

Navn: Sondre Rossbach

Født: 07.02.1996

Klubb: ODD

Kamper: 10

Holdt nullen: 1

Posisjon: Keeper

Forbilde: Peter Schmeichel

Allerede som 17-åring spilte Sondre Rossbach sin første tippeligakamp. Siden debuten har sisteskansen fått totalt 10 tippeligakamper. Etter årets sesong vil antallet være mer en fordoblet om alt går etter planen. 19-åringen er nemlig forestilt plassen som førstekeeper for Odd.

Bakgrunn

I ung alder var Rossbach bare en av gutta og spilte fotball for moro.  Noe press fra faren, Eirik Rossbach, som i sin tid var landslagskeeper, har det aldri vært.

– Pappa har aldri vært opptatt av at jeg skal spille fotball. Gleden med fotball var noe jeg fikk finne ut av selv og det tror jeg er viktig for å lykkes. Fotball skal være moro, sier Rossbach.

Hadde han noen påvirkning på av at det ble keeper av deg?

– Nei. Jeg spilte like mye ute på banen som de andre gutta fram til vi var 11 år. Da hadde jeg vokst fra de andre og med mine 1.67 ble det naturlig at jeg sto i mål, forteller Rossbach.

Da Rossbach havnet i mål ble faren med ett mer involvert i fotballhverdagen.

– Vi pleide å komme 45 minutter før de andre og ha keepertrening i forkant av treningene. Når du har over fem treninger i uka fra du er 11-år blir det en del timer med svært god og spesifikk trening som har betydd mye for min utvikling, sier Rossbach.

Rossbach i aksjon. (Foto: Morten Tollfesen)

LES OGSÅ: Talentet: John Hou Sæther

Sesongen 2015 

I fjor kom ODD på en imponerende tredjeplass i ligaen og de gikk hele veien til cupfinalen. Siden den gang har Shala og André Hansen forsvunnet ut av klubben. Oliver Occean og Espen Ruud er hentet inn. Rossbach er optimistisk før årets sesong.

– Jeg synes ikke vi har noe dårligere lag enn i fjor, så det lover jo godt, sier Rossbach.

Skal ODD holde seg inne i medaljekampen er de avhengig av at Rossbach er i stand til å ta opp hansken etter André Hansen som nå spiller for Rosenborg.

– Da Hansen skrev under for Rosenborg fikk jeg beskjed fra Odd om at de kom til å satse på meg som førstekeeper i år, så jeg har vært klar over og gledet meg til utfordringen lenge,  sier Rossbach.

Hva er dine personlige mål for sesongen?

– I løpet av sesongen har jeg som mål å vise meg som en av de beste norske keeperne i tippeligaen, da er jeg nødt til å komme opp på nivået til André Hansen og Ørjan Nyland, sier en offensiv Rossbach som også ønsker seg flere kamper med flagget på brystet.

– Siden jeg ikke har spilt fast på klubben er det Mathias Dyngeland som har spilt på U21-landslaget. Med gode prestasjoner og fast plass på Odd håper jeg å bli førstekeeper på U21-landslaget i løpet av sesongen.

Hør toppspillerutvikler i ODD, Morten Rønningens vurdering av Sondre sin målsetning her:

Veien videre

Ved siden av å spille fast på Odd går Rossbach siste året på videregående. Hverdagen med skole og fotball krever stor selvdisiplin.

– Fotballen og skolen er på dagtid, så jeg er jo mye borte fra undervisningen. Skolen er flink til å tilrettelegge på dagtid, men kveldene går stort sett med til å ta igjen skolearbeid, forteller Rossbach.

Å kombinere skole og fotball er noe Rossbach har tenkt å fortsette med selv om han har en lysende fotballkarrière foran seg.

– Fotball er uforutsigbart. Jeg kan bli skadet i morgen og da er det fint å ha noe å falle tilbake på. Planen er å studere juss, men først vil jeg ta ett halvt år uten skole til høsten fordi det er mitt første år i Tippeligaen. Når jeg har blitt vandt med nivået begynner jeg nok å studere, sier Rossbach.

Ambisjonene til Rossbach er store, og på spørsmål om hva han drømmer om som fotballspiller er ikke Rossbach i tvil.

– Vinne Champions League.  Aller helst med Bayern Munchen.

Hvorfor Bayern?

– Favorittlaget mitt Portsmouth har jo sørget for å gi seg selv svært dårlig med tv-kamper her i Norge siden de har rykket ned så mye. Jeg synes Manuel Neuer er den beste keeperen i verden og derfor blir det naturlig for meg å se han og Bayern spille.

LES OGSÅ: Talentet: Kristoffer Ajer

Utvikling

Morten Rønningen er ikke overrasket over at Rossbach ligger an til å stå fast i Tippeligaen som 19-åringen.

– Odd har siden vi hentet Sondre som 15-åring hatt et plan om at han skal bli vår førstekeeper en gang. Samtidig har Sondre vært svært målrettet i sitt treningsarbeid, så vi i ODD er nok ikke like overrasket som resten av fotballnorge om at han nå er klar for tippeligaen, sier Rønningen.

Selv mener Rossbach at hans største styrke er at han ikke har noen klare svakheter. Rønningen er enig, men trekker også fram at Rossbach er veldig moden.

– Når Sondre spiller kan du ikke tro at han er 19-år. Han står med en ro og autoritet unge keepere ofte mangler. I tillegg har han ingen klare svakheter, sier Rønningen.

Hør Rossbach sin vurdering av egne ferdigheter her:

– Hva kan Rossbach bli bedre på?

– Sondre kan bli bedre på alt. Hovedutfordringen til Sondre, er som for alle unge fotballspillere, å få en jevnhet i prestasjonsnivået sitt og få løftet minstenivået sitt. Samtidig må Sondre vende seg til at alt går litt fortere i Tippeligaen, men det er jeg sikker på at han gjør bare han får spilletid, sier Rønningen.

LES OGSÅ: Talentet: Cornelius Bencsik

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler