Hentesveis, blankpolert og tynn i hyssingen – Offsides topp 5

This content has been archived. It may no longer be relevant

Arvegodset man får fra mor og far kan blant annet gi deg blå, brune, gule, rød eller tomme øyne, men også håret på hodet er  det forutbestemt om du skal få beholde eller ikke. Det har spillerne som Offside har funnet frem til sin ferskeste topp 5-liste fått både se og føle på kroppen. Historien er nemlig full av spillere som har fått utlevert noen hår-gener og ekstra testosteron de kanskje skulle vært foruten, men som allikevel har gjort de klare kapitler i historiebøkene for sitt fantastiske spill. Man kan vitse så mye man vil med deres tynne sveiser, men det ser ikke ut til å ha påvirket noen av spillerne på listen over de aller beste med få hårstrå på toppen.

NR.5  –  Jaap Stam

Han er spilleren man virkelig kunne hatt med seg i krigen. Som en Terminator la han angrepsspillere igjen som slakt med sin harde spillestil, og sammen med ryktet hans laget han nok flere bremsespor i shortsen til sine motspillere. Jaap Stam vil bli husket som en av tidenes hardeste midtstoppere og har et ganske imponerende pokalsamling han kan mimre over. I sin tid som toppspiller tok han nemlig med seg hjem en vinnermedaljer fra Champions League, Premier League og Eresdivisie. Stam vil ikke bare bli husket for sin murveggsimage i forsvarsrekkene han holdt, men selvsagt også for sin blanke isse.

NR.4 – Arjen Robben

Fjerdeplass på listen får en annen nederlender. Arjen Robben ble for alvor kjent da han ankom den engelske balløyen i 2004 og den tekniske lynvingen har siden da vokst seg til å bli en stor spiller i europeisk, men det som ikke har vokst særlig siden da er håret. Kanskje han har blitt bedre etter hvert som han har blitt mer og mer aerodynamisk, ikkje vet eg, men egghodet kan i hvert fall nå vise til å ha spilt for både Real Madrid og Bayern Munchen og vunnet det meste man kan der. Han er kjent for sin fart og teknikk, og kan vise til å ha spilt VM-finale samt å ha vunnet Champions League, La Liga, Bundesliga, Premier League OG Eresdivisie. Man kan vel trygt si at medaljesamlingen er nærmest komplett.

NR.3 – Alfredo di Stefano

Om man trodde at Robben har en imponerende merittliste så er tredjemann på listen i en egen klasse. Nr.3 av tynnhårete spillere er en som ofte blir omtalt som en av tidenes aller største fotballspillere, nemlig Alfredo Di Stefano. Med pappa-look allerede i 20-årene herjet Di Stefano for Real Madrid og løftet ikke mindre enn åtte LaLiga-trofeer og hele fem Serievinnercup-pokaler. Grunnen til at han ikke bare av den grunn ikke topper hele listen ligger i den totalt manglende motstanden som kunne ha målt De Stefano til kanskje tidenes fotballspiller, men er uten tvil en av tidenes største, og det med en tynn sveis.

Nr.2 – Bobby Charlton

Mannen ga hentesveisen et ansikt utad i verden. Fra en fullt hårsett i sin tid som juniorspiller til fire lange hårstrå over issen da karrieren var på hell, har Bobby Charlton ikke bare gjort sveisen legendarisk, men han selv er og en av tidenes aller beste fotballspillere, med eller uten hår. Med en VM-tittel, engelsk seriemesterskap og serievinnercup og som innehaver av en haug med rekorder som fortsatt er gjeldende er det uten tvil at Bobby skal inn på denne listen, og det høyt. En legende som vil bli husket like mye for sin tynne bekledning på toppen som for sin fantastiske fotballkarriere

NR.1– Zinedine Zidane

Førsteplassen på denne listen var ikke vanskelig å kåre. Han er rett og slett i egen klasse! Få spillere har båret sine bare områder på hodet som Zinedine Zidane. Få spillere kan heller vise til samme merittliste som ham! VM, EM, Champions League, LaLiga, Serie A og en gullball, er bare noe av det han kan vise til, og få spillere i vår tid kan vise til en slik stil, elskverdighet og ferdigheter som gode gamle Zidane kunne vise til. Han gjorde ikke bare fotballen bra som en av tidenes aller beste fotballspillere, men gav også millioner av menn jorden over håp om at også de tynnhårede kan bli best. Takk skal du ha, Zidane!

Er du enig med listen? Kommenter under eller diskuter med oss på Offsides facebookside.

Hør Offsides siste podcast her:

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

 

Anbefalte artikler