Hot or Not uke 35

This content has been archived. It may no longer be relevant

 

Tyskland

Hot: Paderborn

For et lag fra en by mindre enn Bergen, som attpåtil spiller på en stadion mindre enn Brann Stadion, skulle en tro det var fryktinngytende å sette sine ben på Imtech Arena – som rommer tett opp mot 60.000 personer. Akkurat som Paderborn er ukens hot, kunne Hamburg, som så ofte før, vært ukens not. Lille Paderborn stjal ikke bare med seg alle poengene fra Hamburgs gamle fort – de puttet like gjerne tre mål i sekken. Fire poeng på to kamper av et lag som har vært dømt nord og ned av alt som kan krype av tysktalende fotballeksperter er ikke gale for et lite landsbylag uten ressurser. Det er vel imidlertid for mye å håpe på at de skal forsvare 2. plassen ut sesongen?

Not: Søndagkampene

Det startet med 2-3 mellom Augsburg – Borussia Dortmund på fredag. Leverkusen – Hertha fulgte opp med 4-2 på lørdag. Topp underholdning, målshow som runder tre minutter, og en tabell som skyver Bayern München vekk fra pole position. På søndag derimot skjedde det ingenting. To ganger 0-0 er sjelden kost for en liga som i fjor slet med å telle null-målskamper før kampene var halvspilt. Den største skuffelsen kom for de som hadde tippet >2.5 mål i kampen mellom Freiburg – Borussia M´gladbach. Sistnevnte leverte et målshow få har sett maken til i Europa League da de slo Haugesunds overmenn, Sarajevo, 7-0. Branimir Hrgota tente håp om at svenskene hadde spissalternativer bak Zlatan – bare for å helle vann kaldere enn det i isbøttene til alle småharry idrettpersonligheter, og kjendiser nedover ryggen på dem.

Italia

Hot: Roma

Roma hadde nok den vanskeligste åpningskampen mot Fiorentina. De klarte på ganske imponerende vis å se av et possesion-orientert, Fiorentina, som i likhet med Roma nok har ambisjoner om kvalifisering til Champions League. I en intens affære med mange kort, klarte både Gervinho og Nainggolan å putte ballen i kassa, og sikre en solid, om enn heldig seier for hovedstadsklubben.

Not: Nemanja Vidic og Daniele Doveri

I et målløst oppgjør i Torino var det to personligheter som skilte seg ut. Nemanja Vidic hadde en debut han helst vil glemme så fort som mulig for Inter. Han presterte i denne kampen å lage straffespark som Larrondo brant. Interspillerne så ikke ut til å være helt fornøyd med dagens dommer, som ikke hadde mistet kontroll på kampen. Mest misfornøyd var nok derimot den store serberen. I sluttminuttene presterte nemlig Vidic å pådra seg et rødt kort grunnet ironisk klapping av dommer, Daniele Doveri. Kortet var urettferdig, men Vidics oppførsel var tåpelig. Det er relativt åpenbart at Vidic og Doveri ikke kommer til å utveksle julekort.

England

Hot: Chelsea

At Jose Mourinho er en trener som først og fremst prioriterer defensiv struktur er nok riktig, men kritikken tas ofte for langt og får et historieløst preg. I hans første år i en klubb handler det meste om å få på plass et defensivt system som sitter godt nok til at Mourinho føler at laget kan begynne å utfolde seg offensivt og score flere mål. Dette ser man helt tydelig med årets Chelsea utgave. Laget har scoret klart flest mål og kampen mot Everton var en underholdningshøydare av rang. Man satt hele tiden med følelsen at Chelsea scoret «at will», selv om Everton til tider yppet seg kraftig. Nysigneringene har gjort maskineriet godt, og har tilført laget den ildkraften som ofte manglet fremover på banen forrige sesong. I tillegg til at troppen har en bredde som gjør den konkurransedyktig på alle fronter, er sammensetningen blitt mye bedre. Det er fortsatt 105 poeng igjen å spille om, og det skal sies at Chelsea har møtt to nyopprykkede lag i tillegg til Everton, men når det er sagt, fremstår «nye» Chelsea akkurat nå som en soleklar tittelfavoritt.

Not: Manchester United

United spilte en ny grusom kamp borte mot Burnley på lørdag. Laget skapet så godt som ingen sjanser, og det oppbyggende spillet preges av planløs balltrilling, og en og annen meningsløs langpasning fra trefoten til Tyler Blackett. Louis Van Gaal har gjentatte ganger bedt om tid, og det må han selvfølgelig få, men laget skal prestere bedre enn dette. Klubben har pøst ut penger i sommer, og fem nye mann har ruslet inn portene på Old Trafford. Fansen har likevel all grunn til å være bekymret. Midtbaneproblemet som har vært elefanten i rommet for alt og alle i årevis, har heller ikke i dette overgangsvinduet blitt tatt skikkelig tak i. Istedenfor har klubben sprengt banken for å hente inn mer offensiv kraft i Angel Di Maria. Det funker dårlig å legge ned tid, penger og hardt arbeid i glasuren hvis kakebunnen smaker dritt, og det er den følelsen dette United-mannskapet frembringer. Det hjelper selvsagt heller ikke at skadelisten teller 10 mann, og at Uniteds midtbane frem til sårene leges, må styres av Premier Leagues dårligste fotballspiller. Louis Van Gaal har en tung jobb i vente, men er det noen som kan klare å gjenreise United, er det nettopp han.

Spania

Hot: Barcelona og debutant Ramírez

Barcelona og Luis Enrique har fått en drømmestart på sesongen, og står som eneste lag med seks av seks poeng. De tre første poengene tok de enkelt i serieåpningen mot Elche, mens de tre neste kom etter en litt tøffere kamp mot Villareal søndag. Det var den 19 år gamle debutanten, Sandro Ramírez, som sikret Barcelona-seier mot Villareal kun etter drøye ti minutter på banen, etter å ha erstattet medkanarier Pedro i det 69. minutt. Han dukket opp og satte det avgjørende 1–0-målet etter at Villareal-keeper Sergio Asenjo avledet et skudd fra Messi. Vi merker oss navnet til Ramírez, og gleder oss til å se mer av ham.

Not: Real smell for Real Madrid

En uke etter at Real Sociedad tapte mot nyopprykkede Eibar, sto Real Madrid for tur på Anoeta. Kampen så nærmest avgjort ut allerede ti minutter ut i kampen, etter to kjappe scoringer fra Bale og Ramos. Den tok derimot en helt annen vending da Iñigo Martínez og David Zurutuza utliknet til 2–2 mot slutten av første omgang. 20 minutter ut i andre omgang sørget Zurutuza for at Sociedad gikk opp i ledelsen, før Carlos Vela satte spikeren i kista for Ancelottis menn. Real Madrid ble dermed slått av baskerne for første gang på over ti år. Klarer Ancelotti å få ordentlig skikk på laget sitt, som har gjennomgått store endringer i løpet av sommeren, før de i neste runde møter by- og erkerival Atlético Madrid?

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler