“Le Classique” – Arbeidernes oppgjør mot pengene

This content has been archived. It may no longer be relevant

Når det meste av kamper fra de andre store ligaene er ferdige denne helgen er det på tide med en nydelig fransk dessert. Toppkamp i Ligue 1 mellom Paris Saint Germain og Marseille. Kulthelten Marco Bielsa har tatt den franske toppserien med storm etter at han tok Marseille i sommer, og med 28 poeng på de tolv første kampene, kan ikke annet enn ordet suksess brukes om Bielsas start i Ligue 1. PSG er ubeseiret, og ikke langt bak, med sine 24 poeng.

Paris Saint Germain kommer fra en 1–0-seier mot APOEL i Champions League i midtuken. En viktig seier, men fokus har nok vært på denne toppkampen som runder av uken deres. Selv om de har spilt kampene tettere i høst, burde ikke det ha altfor mye å si. Bielsas nye regime har kun ført med seg gode ting for Marseille, og det blir spennende å se om han kan få med seg poeng hjem fra Parc De Princes. Andre-Pierre Gignac er ligaens toppscorer, og ser ut som en helt annen spiss under Bielsa. Hos hjemmelaget har Edison Cavani scoret i de siste fire kampene og det blir spennende å se hvem av storscorerne som trekker det lengste strået.

Historisk møte

Ikke bare er det en toppkamp vi skal være vitne til, det er også det viktigste oppgjøret i Frankrike rent historisk. Dette er ikke kampen mellom to naboer, som de fleste andre slike tette oppgjør. Dette er nord mot sør. Dette er kampen mellom det stilfulle og prangende Paris og arbeiderklassen i Marseille. Kampen har en politisk forankring, og det rike Paris mot det hardtarbeidende Marseille kjennes nå også igjen i fotballverden. De to største klubbene i Frankrike møtes nok en gang, og nok en gang vil det være et spesielt oppgjør som hele fotball-Europa vil følge med på.

Zlatan tilbake?

Inn mot kampstart er det knyttet spenning til om den store stjernen, Zlatan Ibrahimovic, er tilbake i hjemmelagets startoppstilling igjen. Det er ikke mange skader på lagene, men noen suspensjoner er det. For hjemmelaget er Gregory Van der Wiel og Thiago Motta suspendert, noe som fører til at Serge Aurier får starte sitt første «Le Classique».

For bortelaget er Morel, Ayew og Romao suspendert. Sistemann grunnet utvisningen mot Lens forrige serierunde. En av de store stjernene i Bielsas mannskap, André Ayew, erstattes trolig av Alessandrini. I lagoppstillingene er det knyttet størst spenning til Zlatan, men også hvilken formasjon Blanc kjører fra start; 4-2-3-1 med Pastore i den fremskutte midtbaneposisjonen, eller 4-3-3 med Yohan Cabaye sentralt på midten. Vi tror Cabaye får fornyet tillit og at de vil styre spillet mer fra midten.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Paris Saint Germain: Sirigu, Maxwell-Luiz-Silva-Aurier, Matudidi-Cabaye-Verratti, Cavani-Ibrahimovic-Moura

Marseille: Mandanda, Mendy-Fanni-N’Koulou-Djedje. Imbula-Lemina, Alessandrini-Payet-Thauvin, Gignac

Hvordan ender det?

Det er ingen tvil om at dette er en toppkamp. Med seier for Marseille vil de nok en gang ha opparbeidet en liten luke i toppen. Er det hjemmelaget som seirer vil det være meget jevnt i toppen i Ligue 1. Vi tror at Zlatan spiller og at dette gjør det lille ekstra med mannskapet til Blanc. Siste seks oppgjør mellom lagene har endt med seier til PSG. 3–1 seier til Paris Saint Germain er tipset. Zlatan scorer to, og vissheten om at pengene fortsatt kan råde over galskapen er fortsatt inntakt.

Uansett utfall er det en utrolig spennende match vi kommer til å bruke sene søndagstimer på.

Anbefalte artikler