Oppspark: Uke 35

This content has been archived. It may no longer be relevant

Oppspark er en ukentlig spalte hvor en av Offsides medarbeidere promoterer de/den mest severdige kampen(e) i forkant av helgens runder i de ulike ligaene. 

Oppstarten i Italia byr på mye bra. Spesielt skiller Roma mot Fiorentina på lørdag, AC Milan mot Lazio og Torino mot Inter på søndag seg ut. Disse klubbene, samt Juventus og Napoli, er nok de som kommer til å kjempe i det øvre sjiktet. Hvordan kommer fjorårets toppscorer, Ciro Immobile til å klare seg? Hvorfor ble Luca Toni plutselig kjempegod igjen? Henter Juventus inn en storspiller til, og kommer de til å beholde Vidal og Pogba? Spørsmålene er mange, og foreløpig har vi få svar.

Ligue 1 har allerede holdt på i tre uker, og Bordeaux er foreløpig det eneste laget med full pott. Denne uken er det klart for et oppgjør mellom to av fjorårets store kanoner, Monaco og Lille. Disse lagene har ikke akkurat startet sesongen spesielt skarpt. Lille røk ut mot Porto i kvalifiseringen til Champions League, mens Monaco som er klar for gruppespillet, har hatt en skuffende start på sesongen med skarve tre poeng. Etter salget av James Rodriguez har det ikke kommet inn noen erstatter for det colombianske stjerneskuddet. I stedet har Monaco denne sommeren investert i den defensive delen av laget. Allikevel er de i besittelse av en av verdens beste spisser i Radamel Falcao, som det svirrer overgangsrykter om i disse dager. Lille på sin side har beholdt sitt stjerneskudd fra VM i et år til, da Liverpool lånte Divock Origi tilbake til Lille. Dette er to lag som trenger å få sesongen på rett kjøl, og dette setter rammen for en spennende kamp på Stade Louis II, lørdag kl. 17.00.

Tottenham ser endelig ut til å ha fått fart på Erik Lamela. En annen det var knyttet store forventninger til var Stefan Jovetić, som gjorde livet surt for Liverpool i forrige runde. Nå står Liverpool ovenfor nok en vanskelig bortekamp, på White Hart Lane, hvor begge lag har ambisjoner om Champions League kvalifisering denne sesongen. Liverpool har allerede vist at de har et stykke igjen før de er helt på høyde med resten av tittelfavorittene. Kan Mario Balotelli være biten i puslespillet Liverpool mangler? Tottenham har enda ikke møtt en skikkelig utfordring denne sesongen. Forbered dere på en jevn match på White Hart Lane på søndag.

Erkerivalene fra Lisboa, Benfica og Sporting, møtes i sesongens tredje runde. I tillegg er dette forrige sesongs annenplass og førsteplass, og det er duket for et skikkelig haraball på Estádio da Luz, søndag kl. 20.00. Lagene har startet ganske sterkt, og er begge forventet å kjempe i toppen denne sesongen. Som de fleste av de beste lagene i Portugal, foregår det store utskiftninger hver sommer når de fleste av de beste spillerne reiser til større klubber, i mer lukurative ligaer. Portugal er på mange måter et springbrett for kommende superstjerner, spesielt fra Sør-Amerika.

Ikke nok med dette møtes Cardiff og Fulham på Liberty Stadium. Fulham er i fullstendig krise og Felix Magath har ikke spesielt god tid på å redde dette synkende skipet. Langt bedre ser det ut å gå for Ole Gunnar Solskjær og Cardiff, men ting blir uansett ikke lett i en av Europas jevneste ligaer. Chelsea gjester Everton denne uken, men uten Diego Costa. Videre har nok en viss Romelu Lukaku tenkt å vise seg frem. Forvent enten rødt kort eller flere mål fra den mannen. Fra Spania vil jeg anbefale alle å holde et lite øye med lille Eibar som på mirakuløst vis har karret seg til den øverste divisjonen, og nå møter Atletico Madrid.

Anbefalte artikler