Hva har vi i vente nå da, Messi?

Etter sommeren åpnet de spanske gigantene med to tap mot Real Madrid i Supercopa-finalen. Etter dette er det klart at flere av de rød-og blåstripede spillerne var langt nede. Det var ikke akkurat noe plaster på såret at Neymar forsvant til Paris Saint-Germain, selv om Barcelona hentet Ousmane Dembele, Paulinho og Semedo.

Det var mange som stilte spørsmål til hvem som kunne stoppe Real Madrid i år, så bra som de så ut. Til nå har både Valencia og Levante fått med seg ett poeng fra Santiago Bernabeu, Real Betis tok like gjerne med seg full pott, mens Barcelona har startet sesongen med fem av fem mulige seire.

Messi i aksjon mot Juventus under Champions League i 2016/17 sesongen. (Foto: Bisev Todorov/Wikimedia Commons)
Messi i aksjon mot Juventus under Champions League i 2016/17 sesongen. (Foto: Bisev Todorov/Wikimedia Commons)

Personlig rekord

Ernesto Valverde som tok over som hovedtrener i Barcelona tidligere i sommer har fått en drømmeåpning på sin første sesong på Camp Nou, og det er mye takket være Lionel Messi. Selv om kampprogrammet til Barcelona ikke har vært det tøffeste, vil mange si at det har gått bedre enn forventet.

Lionel Messi har startet årets sesong med ni mål på fem kamper i den spanske ligaen. I 2011/12 sesongen startet han med åtte mål på de første fem kampene, og satte da La Liga-rekord med 50 nettkjenninger. Vi kan mildt sagt si at det blir meget spennende å følge den hurtige angrepsspilleren resten av sesongen. I alle turneringer dette året står Messi med tolv mål på åtte kamper. Før denne sesongen var ti mål på åtte kamper det beste argentineren har greid å putte mellom stengene.

Posisjonsendring

Det er tydelig at den venstrebente magikeren er i toppform, og ikke bare det. Han er tilbake i drømmeposisjonen som falsk nier. Om det er Valverde eller Messi som har bestemt at han skal spille der, er det vanskelig å si, men det er helt klart at det har forandret mye for Barcelonas offensive spill. Messi har spilt litt rundt omkring etter at Suarez kom til Barcelona, men nå ser det ut til at han har vendt tilbake til gamle trakter. Det var jo i denne posisjonen Messi briljerte under Pep Guardiola.

Det er jo også verdt å nevne at Buffon har vist seg å være en vanskelig kode å knekke for Barcelonas nummer 10 i flere år. Men, Messi kunne ikke la Buffon legge opp med slik en bragd. Han satte like greit inn to mål bak den rutinerte italieneren i deres forrige møte, og satte sitt punktum på den historien.

Opptur i privatlivet

Noe som kan være verdt å notere seg er at Messi for første gang på lenge har hatt en turneringsfri sommer, og har hatt mer tid til å slikke sol og fokusere på Barcelona. Det kan jo vise seg at dette var akkurat det Barcelona trengte før noe som kunne se ut til å bli en tung sesong.

Enda en opptur i argentinerens liv er at han nylig giftet seg med barndomskjæresten sin. Kan det være en euforisk kjærlighetsfølelse som gir Messi en ekstra gnist på banen? Det er ikke godt å vite hva som får den mannen til å spille som han gjør, men én ting er sikkert. Messi er langt i fra ferdig med å herje i Europeisk toppfotball.

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler