Preview: Real Madrid – Valencia

This content has been archived. It may no longer be relevant

I helgen møtes Champions League finalistene av 2000 hverandre. Denne kampen er Raul byttet ut mot Ronaldo, Mendieta med Parejo og Canizares mot Alves. Selv om det er ganske nøyaktig 15 år siden lagene møttes i Champions League finalen, er det noen ting som aldri forandrer seg, Casillas står fortsatt i mål for de hvite fra Madrid. Selv om dette er en kamp av noe mindre dimensjoner, er helgens batalje potensielt avgjørende for begge lag.

Formasjonsendring i Madrid

Før jul hadde Real Madrid stor suksess med 4-3-3. Samtidig som pressen og andre spekulanter roste Real Madrid opp i skyene,var det stor uro i Barcelona. Hadde Enrique kommet på kant med den stille-diktator, Leonel Messi? Var Tiki-Taka fotballen død? Var Suarez et bomkjøp? Real Madrid sin mer direkte tilnærming til 4-3-3 så ut til å være overlegen. Hvem i verden kunne vel matche en midtbane bestående av Modric, Kroos og Isco, for å ikke snakke om BBC (Bale, Benzema og Ronaldo).

Det var mye mer brodd over Real Madrid-angrepene, og jeg synes det var noe blast, daft og tregt over Barcelona, sa C More-ekspert Bengt Eriksen etter El Classico seiren i høst.

Etter jul har det gått saktere for Real Madrid. Barcelona har tatt over ledelsen i La Liga samtidig som Ancelotti har forandret formasjon til 4-4-2. Ancelotti har tidligere vært fan av formasjonen, og tok AC Milan til tre champions League-finaler på 2000- tallet med en variant av 4-4-2. I Real Madrid derimot har det gått tråere og Real Madrid har ikke sett ut som seg selv etter formasjonsendringen. Noe av skylden må skader på nøkkelspillere ta. Modric har vært ute i store deler av vårsesongen og Benzema har også slitt sykesengen i det siste.

I helgens oppgjør mot Valencia har Ancelotti sett seg lei av 4-4-2 og bytter tilbake til 4-3-3. Det virker som det er denne formasjonen Real Madrid-spillerene føler seg mest komfortabel i, og spiller sin beste fotball i.

Hvem skal score målene til Valencia

Valencia har i år bygd et lag fra ingenting. Laget fra østkysten sto for konkursens rand, men drøy et år senere ser det ut til at Valencia har stablet et topplag på bena. Laget har en sentrallinje som er bunnsolid først og fremst representert med den argentinske stopperen, Otamendi, men også kaptein og toppscorer Parejo har vært glimrende for Valencia i år. Selv om Valencia har flasket opp offensive spillere som David Silva og Gaizka Mendieta er Valencias suksess først og fremst myntet på et forsvarsfundament.

Laget har vist seg svært vanskelig å score på for de andre topplagene. Dette har resultert i en foreløpig plass blant de fire beste i ligaen. Angriperne har prestert varierende, selv om unge Paco Alcacer og Rodrigo har vært imponerende mangler de en spiller som kan skape mål ut av ingen ting, retter sagt en spiller som scorer over 20 mål i La Liga

Han har vært mye skadet for oss, men har vært briljant når han har fått muligheten. Jeg tror han vil være en av sommerens signeringer, sier tidligere lagkamerat YaYa  Toure om Alvaro Negredo.

Negredo som bøttet inn mål for Sevilla i 2012/13 sesongen, og startet sesongen gnistrende for Manchester City i fjor, har ikke klart å å ha samme innflytelse i Valencia. Negredo står med fattige fem mål i La Liga i årets sesong.

Kampen betyr mye for begge lag

Real Madrid ligger knappe to poeng bak sine argeste rivaler; Barcelona i kampen om serietittelen. Valenencia på den andre siden har en knapp tre-poengs luke ned til Sevilla på en femte plass. Real Madrid har ikke råd til å tape om de fortsatt har ambisjoner om å løfte La Liga tittelen og Valencia har ikke lyst til å la Sevilla komme opp på samme poengsum i kampen om den viktige fjerde plassen.

I helgens kamp kan vi forvente at Valencia legger seg dypt i banen for å forsvare ett poeng med kontringsfotball som en slags bonus, uansett så vil 3 poeng være for mye å håpe på for Los Che (kallenavnet til Valencia), men med hurtighet i Feghouli og Piatti på topp har de forutsetninger for å innkassere bonusen.

Real Madrid må gå ut å styre kampen, for ingenting annet enn seier holder for de seiersvante fra hovedstaden. Om Real Madrid skulle finne på å tape kan dette være spikeren i kista for Ancelotti. To sesonger uten seriemesterskap og et vanskelig utgangspunkt i semi-finalen i Champions League er for hard kost for den kravstore klubbpresidenten Florentino Perez.

Forventet lagoppstilling

Real Madrid: (4-3-3): Casillas-Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo-Rodriguez, Kroos, Illaramendi, Ronaldo, Hernandez, Bale

Valencia: (4-3-3): Alves. Barragan-Mustafi-Ottamendi-Gaya. Gomes-Fuego-Parejo. Feghouli-Paco-Piatti

Skader: Luka Modric, Karim Benzema (tivlsom)

Suspensjoner: Rodrigo

Kampstart: 20:00

Kampen vises på: Cmore Fotball

Siste podcaster

  • TOP 10 Premier League spillere 23/24
    Det er mai og det nærmer seg sesongslutt. Offside har nå tatt på seg analysebrillene fordi, hvem har egentlig vært Premier League sin beste spiller i sesongen 23/24? Offside sine medlemmer har med hjelp fra gode venner kåret Premier League sine 10 beste spillere denne sesongen. Her blir det uenigheter og intriger for hvem i Offside har egentlig best ball knowledge? I studio: Jonathan Broome, Simon Harbo & Martin Primavera. Følg oss på Instagram: @offside_srib

Anbefalte artikler