HotOrNot – Uke 5

This content has been archived. It may no longer be relevant

Enda en fotballuke er unnagjort. Mål har gått inn, kort har blitt utdelt og flere storlag har snublet. I England tviholder Arsenal på sin serieledelse og i Tyskland holder Bayern stø kurs mot nytt gull. De spanske tittelholderne snubler og La Liga ser mer spennende ut enn noen gang. Vi gleder oss allerede til neste uke, og aller mest gleder vi oss til Liverpool – Arsenal på lørdag. Det blir ellevilt!

Her er ukens hot or not fra de fire største ligaene fra oss i Offside:

Premier League – Chelsea og Kolo Touré

Hot: Det er vanskelig å komme unna det velsmurte Chelsea-maskineriet i ukens hot. Bak er de like tett som en god gammel sydenforstoppelse uten tilgang på titralac, og fremover gjør de slik alle menn drømmer om en sen lørdagskveld – scorer det ene målet de trenger. Å utnevne Mourinho som den største taktikeren i Premier League er ingen kontroversiell uttalelse, men likeledes nødvendig etter den meget overbevisende 0-1-seieren på Etihad.

Not: Kolo, du Kolo. Liverpool hadde full kontroll i bortemøtet mot West-Bromwich i helgen og gikk mot en oppskriftsmessig seier på The Hawthorns. En småsvimmel ivorianer ville det annerledes. En tversoverpasning som ville fått Drillo til å gå i koma ga Anichebe fritt leide mot målet og sikret uavgjort. Denne pasningen skulle samtlige av Offsides medarbeidere klart å slå bedre.

Bundesliga – Nürnberg og HSV

Hot: Nürnberg tok frem til jul rollen som den lunkne potet, og hadde på imponerende vis unngått å ta en eneste trepoenger. 0 – 11 – 6 stod det på tabellen, men det var før det sveitsiske spisstalentet Josep Drmic (f. 1992) våknet til livs. I løpet av de to siste kampene mot Hoffenheim og Hertha Berlin har han med fire mål tatt Nürnberg til to seiere og ført de over streken i Bundesliga. Han ligger nå bare to mål bak Bundesligas toppscorer, Adrián Ramos, og øyner nok VM for et Sveits-lag som stadig ser sterkere ut. Nürnberg, anført av Drmic, er ukens hot.

Not: Hamburger Sportverein er udiskutabelt et lag med forutsetninger for å kjempe på øvre del av tabellen. De har erfaring, kvalitetsspillere som Westermann, Jansen, Van der Vaart og Lasogga – og ikke minst et publikum som utviser stor entusiasme. Det kan likevel ikke være lenge igjen før idyllen sprekker. Med fattige 16 poeng på 19 kamper er tallenes tale klar, og Hamburgs plass på feil side av streken er fortjent. Den tradisjonsrike klubben med mesterligatrofé fra 1983 har definitivt kvalitetene til å holde seg, men spørsmålet nå beror på om viljen er sterk nok. Etter jul står de med 0-7 i målprotokollen, og kommende lørdag tar de imot Hertha Berlin i det som blir en viktigere kamp enn først antatt på Volkspark Stadion. Ukens not er HSV.

La Liga – Atlético Madrid og Barcelona

Hot: Denne helgen hyllet nesten samtlige klubber Luis Aragonés, som gikk bort 1. februar. Den kanskje største hyllesten fant sted på Vicente Calderón, hvor Atlético Madrid slo Real Sociedad 4-0.  Selv om seieren var solid var den ikke mindre forventet, men det som ikke var like åpenbart var at denne seieren skulle føre Atlético Madrid til topps i La Liga. Når de to største utfordrerne snubler, Real Madrid med uavgjort og Barcelona med tap, er Atlético Madrids forsprang på massive tre poeng.

Not: Igjen må nok Barcelona stå for ukens not. I en liga hvor uavgjort for topplagene er å regne for tap, og et tap i seg selv nesten er utenkelig, sier det seg selv at når et av topplagene taper får dette store konsekvenser. Problemet er ikke tapet i seg selv, men de defensive svakheter som Barcelona viste. Dette blir ytterligere styrket av at tapet var mot Valencia på hjemmebane. Valencia, en klubb i store finansielle problemer som måtte selge unna flere spillere i dette overgangsvinduet og tidligere bare har vunnet to ganger på bortebane denne sesongen.

Serie A – Målfest og Napoli

Hot: 2. omgang mellom Catania og Livorno ble en fotballfest uten like. Etter at Livorno tok ledelsen i det 51. minutt kom målene og kortene på løpende bånd. Totalt ble det utdelt ti gule kort, åtte av dem i andre omgang. Sergio Almiron sin utligning i det 88. minutt ble kampens siste scoring og fastsatte sluttresultatet til 3-3.

Not: Napoli skulle være laget som utfordret Juventus om ligatittelen. I helgen tapte Benitez sine gutter 3-0 borte mot Atalanta, noe som betyr at de lyseblå har tatt to poeng på de siste tre kampene. Napoli overbeviser med andre ord ingen om dagen, og ligger nå kun tre poeng over Fiorentina.

Ukens godbit: Kevin Phillips

Ukens godbit kommer fra Championship. “Verdens tøffeste liga” ble vitne til en av verdens kuleste målfeiringer på lørdag da 40 år gamle Kevin Phillips satte det avgjørende målet for Leicester mot Bournemouth. Den tidligere Premier League-toppscoreren feiret like godt med å simulere gåstol og ryggsmerter som en ironisk gest til at supporterne mener han er blitt for gammel. Herlig, Kevin!

Anbefalte artikler