Review: United sviktet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens opptur: Hamburger Sportsverein

Hamburger SV er en gammel kjempe i tysk fotball. HSV-fans tar stolthet i å være Tysklands første fotballklubb og ikke minst at de aldri har rykket ned fra tysk eliteserie (Bundesliga fra 1963). På tross av budsjettstørrelser like store som de beste lagene i ligaen, har laget fra nord vært preget av trenerutskiftninger og kampen for å overleve i det gjeveste selskap.

I 2014/2015-sesongen har laget allerede ansatt fire trenere. Mirko Slomka, Joe Zinnbauer, Peter Knäbel og Bruno Labbadia har alle prøvd seg bak roret til HSV denne sesongen. Ryktene i tysk presse har sagt at ingen har lyst til å ta over HSV, ingen har lyst til å putte første nedrykk i HSVs historie på CVen.

Etter mye om og men ble Bruno Labbadia ansatt som ny manager 15. april. Han har tatt Nordtyskerne til semifinale i UEFA cupen (nåværende Europa League) i 2010 og kjenner klubben godt. Det virker som han  forstår at det brenner under føttene på HSV. Stjernespilleren Ivica Olic og Pierre Michel Lasogga ser endelig ut til å være de spillerne HSV håpet at de skulle bli, i det minste for en liten stund.

I helgen møtte HSV, Augsburg på hjemmebane, det skulle bli en nervepirrende affære for alle HSV-fans. Etter å ha gått opp i en 2-0 ledelse tidlig i kampen reduserte Augsburg til 2-2 før det var spilt 70 minutter. Akkurat som i de beste såpeseriene er det alltid dramatikk rundt HSV. Pierre Mitchel Lasogga maktet og ta tilbake ledelsen med sin andre scoring for dagen, og fastsetter sluttresultatet til 3-2. HSV tar steget opp av nedrykksdumpa, og Labbedia ser ut til å ha vekket kamplysten som er nødvendig for å overleve i Bundesliga. Dette var i iallefall et viktig steg på veien

Hederlige nominasjoner

  • Rosenborg: Viser at vårformen ikke var et blaff. Etter et uavgjortresultatet mot Godset viser trollungan hvem som er Norges beste fotballag for tiden.
  • Torino: Slår storesøster (ikke den gamle dame uten grunn) og sikrer seg en uventet derby seier, riktig nok mot ett Juventus som allerede er så godt som seriemestere.
  • Bård Finne: Endelig en norsk spiss i en europeisk toppdivisjon som scorer mål! Bård Finne åpner scoringskontoen i Bundesliga og nyter mer og mer tillit i Köln.

Ukens nedtur: Manchester United

United har vært i forrykende form den siste tiden. Seirene mot Liverpool, Tottenham og Manchester City har langt på vei vært med på å sikre Van Gaals menn billetter til verdens beste fotballshow, Champion League. Mot Chelsea ble United påført et kjedelig 0-1 tap ettersom bussjef, Jose Mourinho parkerte sitt aller mest beryktede kjøretøy. Ikke uventet var Roberto Martinez på studietur til London den dagen, det Resulterte i Uniteds først dobbelt tap i ligaen denne sesongen.

United åpner kampen slik som de har gjort i det siste med et lass av ballinnhav og en god dose vellykkede pasninger. I motsetning til de foregående kampene klarte ikke United å skape sjanser. Pasningene gikk oftere på fot enn i rom og aggressiviteten og engasjementet så ut til å være fraværende. Everton klarer å straffe United på to kontringer og en dødball og resultatet blir 3-0 til de blå fra Beatles-byen.

Barry og McCarthy leverer årsbeste i dobbel 6ern til Everton og nøytraliserte Fellaini som måtte kaste inn håndkleet etter 45 minitter. Selv om United ikke klarer å levere opp mot den standarden vi har sett de siste kampene må ikke Martinez sin taktiske seier glemmes. Det er svært vanskelig å stå lavt med forsvarsfireren en hel kamp og fortsatt beholde aggressiviteten, men det klarte de mesterlig. Kontringene i lengderetningen var tidvis etter læreboka, Smalling og unge McNair i stopprerekka til United så tidvis ut som to slitne labradorer

United har tapt to kamper på rad og det er nærliggende å spørre seg: Er United så lette å lese at Fellaini ute av kampen betyr, mistet overraskelsesmomentet som har gitt dem 6 seire på rad? Eller er dette et resultat av at spilleren ser på 4. plassen som noe som er bankers? Uansett ikke godt nok for United.

Uhederlig Nominasjoner

  • Molde: Uavgjort mot ett Haugesund i poengkrise er simpelthen ikke godt nok for ett Moldelag som var soleklare favoritter før ligastart.
  • Eibar: Fantasislottet er i ferd med å sprekke og Eibar er på vei ned i Secunda med sitt tredje strake tap.
  • Liverpool: Merseyside klubben hadde kniven på strupen foran lørdagens batalje mot West Bromwich med seier ville de fortsatt være med i kampen om en Champions League- plass, men Liverpool klarte ikke mer enn uavgjort og klarte dermed ikke å dra nytte av at United tapte.

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler