I helgen har Studentradioen i Bergen 24-timerssending til inntekt for Familiestøtten i Bergen. 

DU KAN DELTA PÅ INNSAMLINGEN HER: https://spleis.no/367623

FØLG STREAMEN HER: Direktesending på Studentradioen i Bergens YouTube kanal

Tekst: Sofie Larsen Nesdal
Foto: Agathe Solsvik og Linn Helen Berge Birkeland

Fra lørdag 06. april kl. 16:00 til søndag 07. april kl. 16:00 skal Studentradioen i Bergen sende live radio i 24 timer til inntekt for Familiestøtten i Bergen. I løpet av disse timene håper vi å få samlet inn en god sum til formålet, samtidig som vi vil lage 24 fine timer for både lyttere og seere og for dem som er på luften eller i kulissene. Timene skal fylles med mye forskjellig sprell, men også seriøst innhold som intervju med Familiestøtten, og en reportasje om dem. 

Du lurer kanskje på hva en 24-timerssending er? Konseptet går rett og slett ut på at vi skal sende live radio i 24 timer i strekk for å samle inn penger til et veldedig formål. Disse 24 timene må jo fylles med noe, og vi har delt sendingen opp i timer, slik at programmer og enkeltpersoner får en time hver på lufta. Disse timene vil bli fylt med mye forskjellig, som gameshow, pysjamasparty og barnebursdag, klassisk musikk og kryssord, anbefaling av spill og rangering av konspirasjonsteorier. I tillegg til dette skal vi gjennomføre straffer når vi når ulike innsamlingsmål. En oversikt over målene og straffene vil bli delt i våre sosiale medier. 

Det er ikke lenge siden sist Studentradioen i Bergen hadde 24-timerssending. 18-19. november i fjor sendte vi 24 timer live til inntekt for Nasjonalforeningen for Folkehelsen og forskning på demens. Da samlet vi inn hele 35 300 kroner. Det var langt mer enn det vi forventet å samle inn, og vi håper så klart at vi klarer å slå denne rekorden i år!

Under 24-timerssendingen i helgen går pengeinnsamlingen til Familiestøtten. Familiestøtten er en frivillig organisasjon som hjelper vanskeligstilte barnefamilier i Bergen. De hjelper til i vanskelige økonomiske situasjoner ved å dele ut mat, klær og nødvendige artikler, bistå med økonomisk rådgivning og hjelp til søknader. De hjelper også til med vold i nære relasjoner gjennom råd, hjelp med hvem man skal henvende seg til og gjennom samarbeid med advokater med lang erfaring innen fagfeltet. 

Vi har valgt Familiestøtten som formål for sendingen av flere grunner. Vi synes Familiestøtten gjør et godt og viktig arbeid. Etter noen år med høy inflasjon og økte strømpriser er det ikke til å stikke under en stol at økonomien kan være vanskelig, og derfor er det godt å se at Familiestøtten vil hjelpe vanskeligstilte barnefamilier. Det er også fint at de stiller opp ved vold i nære relasjoner. Familiestøtten holder til i Bergen, og har rundt 90 frivillige som stiller opp, og vi synes det er fint å kunne gi noe tilbake til lokalsamfunnet vårt. Studentradioen i Bergen har rundt 200 medlemmer fra hele landet. Det vi alle har til felles er at vi bor i Bergen, trives her og at vi gjerne vil gjøre vårt for at så mange som mulig bor i Bergen har et verdig liv. 

Ikke gå glipp av Studentradioen i Bergen sin 24-timerssending! Du kan høre den på fm 107.8, dab og nettspilleren på SriBs hjemmeside. Sendingen vil også bli streamet, dette kan du se på vår youtubekanal. Vi vil også dele bilder og videosnutter på våre sosiale medier i løpet av sendingen, som du kan finne ved å søke på “Studentradioen i Bergen” på Facebook, og “Studentradio” på Instagram og Tiktok. 

Dette er det som skjer i løpet av de 24 timene:

Anbefalte artikler