TABELLTIPS: Eliteserien 2017

Nydøpte Eliteserien starter på lørdag. Hvem stikker av med seriegullet, og hvem står i fare for nedrykk? I Offside-redaksjonen har Bendik, Melvin og Oda har satt opp sine tips for hvordan tabellen vil se ut ved sesongslutt. Samtlige tipper at Rosenborg, Odd og Molde stikker av med de gjeveste plasseringene, men er uenige om hvem som vil hevde seg midt på tabellen.

Vanskelig å spå midtsjiktet

Bendik mener at det er Rosenborg som er den soleklare gullfavoritten hos de aller fleste tabelltipsere, med Odd og Molde, etterfulgt av Strømsgodset, på slep.

LES OGSÅ: Tabelltips: OBOS-ligaen 2017!


Bendiks tabelltips:


1. Rosenborg


2. Odd


3. Molde


4. Strømsgodset


5. Sarpsborg


6. Vålerenga


7. Brann


8. Viking


9. Lillestrøm


10. Haugesund


11. Sogndal


12. Stabæk


13. Tromsø


14. Aalesund


15. Kristiansund


16. Sandefjord


– Er det noen klubber som utmerker seg i midtsjiktet?

– Sjiktet fra plass 5 til 12 er middelhavsfarere. For å peke ut noen, er Sarpsborg et lag jeg tror vil fortsette å imponere. Det virker som om Geir Bakke har fått inn kontinuitet i dette laget og de vil vokse videre. Storheter som Vålerenga og Brann tror jeg henholdsvis vil ta 6. plassen og 7. plassen, som kanskje er litt lavere enn de selv forventer, men jeg tror det er det lagene er gode for per dags dato. Det blir spennende å se om Viking kan klare å komme seg litt oppover på tabellen i år. Det tror jeg avhenger av om byen står i ryggen på dem og entusiasmen kommer tilbake i Stavanger.

– Du tviler på at verken Kristiansund eller Sandefjord vil få mer enn en sesong på øverste nivå?

– Ja, i bunnen ligger ikke overraskende nyopprykkede Kristiansund og Sandefjord, men jeg har tatt feil før, så det kan absolutt skje at noen av disse lagene får en opptur om ting stemmer. Ut ifra forutsetningene tror jeg uansett at disse tre lagene vil få det tøft i årets Eliteserie, sier Bendik.

Har troen på vestlendingene

Melvin har også Rosenborg, Odd og Molde på de tre øverste plassene.

– For å begynne fra toppen og ned, så er det vel ingen overraskelse at jeg har plassert Rosenborg, med sin solide spillerstall, som vinnere. De to øvrige lagene bak RBK er ei heller noen stor bombe med tanke på hvordan medaljeplasseringene i Eliteserien har sett ut de siste sesongene.


Melvins tabelltips:


1. Rosenborg


2. Odd


3. Molde


4. Vålerenga


5. Viking


6. Brann


7. Haugesund


8. Sarpsborg 08


9. Strømsgodset


10. Lillestrøm


11. Sogndal


12. Aalesund


13. Tromsø


14. Kristiansund


15. Stabæk


16. Sandefjord


– Jeg stiller derimot litt spørsmålstegn ved Ole Gunnar Solskjærs Molde. Jeg tror ikke de er i stand til å følge spesielt RBK og ODD hele veien ut, forklarer Melvin.

– Du har stor tro på vestlandsklubbene i årets sesong?

– Viking, Brann og Haugesund er de klubbene jeg tror jeg stiller sterkest av middelhavsfarerne. Jeg har egentlig en del tro på Viking i årets sesong. Ny trener, ny sult og mange lokale unge spillere som er klare for å vise seg fram foran Stavanger-publikummet. De er dog avhengige av å beholde både Kristoffer Haugen og Samuel Adegbenro etter sommervinduet. Det tviler jeg på at de klarer, i hvert fall ikke begge to. Brann kommer til å slite med å gjenskape fjorårets sølvplass av flere grunner. Første og fremst er presset tilbake på Brann Stadion – etter at bergenserne fikk en medalje i fjor er de sultne på mer i år, men de er for svake i sitt eget spill til å være en utfordrer til medaljeplassene, sier Melvin.

– Hvem tror du rykker ned? 

– Jeg er egentlig svært usikker på hvem som ender på 15. plassen og 16. plassen. Stabæk har mistet en viktig brikke i Birger Solberg Meling, men samtidig fått tilbake Franck Boli fra Aalesund, som kan bli en solid signering for dem. Jeg tror og håper derimot at Kristiansund vil ta opp den stolte ”bygdefotball”-arven som spesielt Sogndal står for, hvor det er et lite sted som samles bak et lag som aldri har vært i Eliteserien før. Jeg tror de kan få en del momentum fra det. Sandefjord ser jeg dessverre på som årets svakeste lag og de ender dermed opp på en lei sisteplass, slik som har vært tilfelle for Sandefjord de siste sesongene de har spilt i Eliteserien.

Slutt på Brann-eventyret?

Oda har, som Bendik og Melvin, satt Rosenborg, Odd og Molde på de tre første plassene, men tror at Vålerenga kaprer 4. plassen.

– Jeg tror ikke vi kommer til å få noen overraskelser blant topp tre. Rosenborg tar en solid seier, etterfulgt av Odd, og med Solskjærs Molde på en god tredjeplass. Videre tror jeg at Vålerenga har gode muligheter til å nå topp fire med Ronny Deila på plass i sjefsstolen, sier Oda.


Odas tabelltips:


1. Rosenborg


2. Odd


3. Molde


4. Vålerenga


5. Sarpsborg


6. Brann


7. Haugesund


8. Strømsgodset


9. Viking


10. Lillestrøm


11. Kristiansund


12. Sogndal


13. Stabæk


14. Tromsø


15. Ålesund


16. Sandefjord


– Du er jo Brann-supporter, men tror allikevel ikke at Brann klarer å gjenskape sølvsuksessen?

– Det er vanskelig å si, men jeg har dessverre ikke troen på at vi får se det kanonsterke Brann-eventyret i like stor grad som i fjor. Brann har i overgangsvinduet forsterket troppen med Vito Wormgoor og Vidar Jonsson i forsvaret, i tillegg til Peter Orry Larsen på midtbanen, så jeg synes for så vidt ikke at stallen er svekket til tross for at Vadim Demidov og Erik Huseklepp er ute, men jeg er redd for at mangler i angrepet vil være ødeleggende for Brann. Allikevel er jeg sikker på at prestasjonene vil være gode nok til å sikre laget en god plassering på øvre halvdel av tabellen.

– Noen er kanskje overrasket over at du har Kristiansund så høyt som på 11. plass?

– Jeg har troen på at nyopprykkede Kristiansund vil overraske og få seg enda en opptur i år. Klubben har aldri vært i Eliteserien før, og det tror jeg uten tvil det kommer til å bli gjort stor stas på. Jeg tror de vil henge tett på både Viking, Lillestrøm og Sogndal, og klore seg fast over nedrykksstreken i år. Stabæk tror jeg, i år som i fjor, klarer seg på hengende håret. De er ikke gode nok til å hevde seg i midten, men allikevel på et nivå over Tromsø, Ålesund og Sandefjord, som står for den mindre hyggelige bunntrioen, avslutter Oda.

Hør Melvin, Joachim og Aleksanders tanker om hvem som blir årets Eliteserie-profiler her:

Tror du at Eliteserien ender på en annen måte? Send oss gjerne dine tabelltips på Facebook eller Twitter.

Siste podcaster

  • Brooks-ball w/ Coach Harry Brooks

    As explained in the introduction to this episode, it's a bit of a different one; the entire conversation proceeds in English, as today's guest is from England, and a lot of the potential audience for this episode will mainly be English-speakers.

    Today's guest is Harry Brooks. Harry is a football coach who offers analysis and mentoring, and has appeared on popular podcasts such as The Ripple Effect and Tifo Football.

    We talk about the ups and downs of working in the industry, mental health, what separates those who make it from those who don't, what the modern game gets wrong and much more. Huge thanks to Harry for taking the time to speak to us. Enjoy!

    You can follow Harry on Twitter/X, @hbbrooks_coach, and us on Instagram, @offside_srib.

Anbefalte artikler