Én ting kan gjøre fotballturen komplett

Jeg har reist til England for å se mitt kjære Liverpool spille tre ganger før. Forrige helg skulle bli den fjerde, men denne gangen gledet jeg meg enda mer enn jeg har gjort tidligere. Det er én veldig enkel grunn til det. De andre gangene har min endedestinasjon vært Beatles-byen Liverpool, men denne gangen skulle jeg til Englands sørkyst og for første gang se laget mitt opptre på bortebane. Jeg har hørt mye bra om å reise på bortekamp, og var veldig spent på om forventningene levde opp til realiteten.

Fotballturistene

Det er mange, inkludert meg selv, som reiser på fotballkamp i utlandet for å oppleve, heller enn å bidra til å skape stemning. Fotballturistene fra Skandinavia bidrar sterkt til de obskøne prisene man må ut med for å se kamp i England. Dette kan ha en tendens til å gå utover stemningen på tribunen. Da jeg var på Anfield i februar 2016 og så Liverpool spille uavgjort mot Sunderland, merket jeg at det var langt flere enn bare meg og kompisen min som ikke kunne sangene. Dette unngår man i stor grad dersom man velger å reise på bortekamp. På St. Mary’s borteseksjon var det cirka 6000 supportere fra den røde delen av Merseyside. Denne gangen var mitt reisefølge og jeg særdeles heldige med plasseringen. Vi var plassert midt blant de tilreisende og, ja, vi merket at dette var Liverpool-supportere som vet å lage stemning. Samtlige av kampens 90 minutter hadde jeg gåsehud, og lot meg rive med som jeg aldri har gjort før.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xcUEO7DekDA&w=640&h=360]

Pauseunderholdning

Da Roberto Firmino plasserte pasningen fra Mohamed Salah i mål allerede etter seks spilte minutter, mistet jeg fatningen. Liverpool gjestet et blekt hjemmelag, og kombinasjonen Salah-Firmino skulle vise seg gull verdt én gang til før pause. Egypteren la på til 2-0 etter 42 spilte, og kampen virket ferdigspilt. På tribunen var man derimot ikke ferdige. Bortesupporterne trakk inn i kioskområdet for å gjøre sine toalettbesøk, eller for å styrte en pils, men de stoppet ikke å synge av den grunn. Samtlige av pausens 15 minutter gikk med til å hylle “den egyptiske kongen”. Resten av kampen gikk på autopilot for bortelaget, vel vitende om at man skulle til Portugal for et viktig Champions League-oppgjør i midtuken. En strålende opplevelse alt i alt. Min første bortekamp med Liverpool har lært meg at det langt i fra blir min siste.

Mitt tips til deg er altså: Reis på bortekamp, da vel!

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler