Detektivdrama på biblioteket

På onsdag den 21. februar var jeg på besøk hos Bergen Offentlige Bibliotek for å teste ut Sunnhordaland Folkehøgskole sitt nyeste prosjekt: The Nighthawk VR. Som fjorårets Thousand Doors VR er Nighthawk et VR spill som baserer seg på å utforske et miljø for å løse diverse utfordringer, denne gangen i film-noir stil.

Elevene var nervøse og spente på å se hva som skjedde under demonstreringen av prosjektet, da de bare hadde to uker på seg for å få ferdig spillet.

Teamet bak spillet. Foto: Michael Fabregas Breien
Teamet bak spillet. (Foto: Michael Fabregas Breien)

Spennende muligheter

For enhver spillinteressert er jo dette drømmen. Elevene på Sunnhordaland FHS får prøvd seg på en lavere skala hvordan ordentlig spillutvikling faktisk fungerer. Etter to uker er det selvsagt en haug med bugs, men selv om spillet kræsjet når førstemann skulle prøve, var det god stemning blant elevene. De lo når vi fant ut av ting de ikke hadde peiling på at kunne skje.

Les også: Askøy-ugle med Disney-sjarm

Det er en imponerende mengde detalj i dette spillet for og bare hatt to uker utviklingstid Bare tenk hva de kunne fått til på to år!

Engasjert spilling. Foto Håkon Øren
Engasjert spilling. (Foto Håkon Øren)

For dere der hjemme som er så heldige at dere har et ordentlig VR headset vil det være mulig å laste ned spillet fra www.nighthawkvr.com i løpet av uken.

Det er verdt å prøve!

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
    Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar

 

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler