Hot Or Not

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den siste uken har Norge stått på hodet og fulgt våre helter ta gull i Sotsji, men er det noen som gir en god blanke i OL er det fotballeuropa. Den siste uken har menyen vært storkamper og derbyoppgjør på rekke og rad. I England grisebanket Liverpool ett tafatt Arsenal. Italia serverte oss et kjedelig romaderby og en forrykende Napoli – Milan, som besto av både mål, og dessverre tilfeller av rasisme. Tyskerne har skapt et nytt hatoppgjør i Nordrhein-Westfalen. I kampen mellom Gladbach og Leverkusen ble utdelt to gule kort – til spillere som satt på benken (!). I Frankrike var det “clash of the money” mellom Monaco og PSG i en forrykende 1 – 1 kamp. Her hjemme i moderlandet har det også blitt spilt ett derby, dog en kjedelig 1 – 1 treningskamp mellom Brann og Aalesund. Vi gleder oss til tippeligastart!

Likevel har det denne uken også vært ting som har irritert oss grønn, så her har du Offsides hot or not fra de fire største ligaene:

Tyskland – Florian Meyer og Stuttgart

Hot:
Til tross for Dortmunds utklassing av Werder Bremen på Weserstdion er det ingen som var hetere enn Florian Meyer denne runden. Florian, hvem? Florian Meyer, den tyske dommeren som tildelte Philipp Wollscheid og Giulio Donati to gule kort. For så vidt ikke uvanlig for en back og en stopper, men i dette tilfellet klarte begge å pådra seg det mens de satt på benken. Først Wollscheid da han kastet en ball ut på banen for å hindre Gladbach et raskt innkast, og seinere i kampen Donati for å hindre Max Kruse i å ta et hurtig hjørnespark da han selv var under oppvarming. Ukens hot er Florian Meyer – en kampleder som tar tak i det som skjer på banen, så vel som det som skjer utenfor.

Not:
I likhet med forrige ukes not, Hamburg, er Stuttgart en klubb med tradisjon og penger (les: Mercedes Benz). Ikke bare nærmer den beryktede nedrykksstreken seg faretruende bakfra, men de har allerede i 2014 rukket å gå på fire strake tap, mot henholdsvis Mainz, Bayern München, Bayer Leverkusen og Augsburg. I tre av kampene rotet de bort en ledelse, og selv om to av lagene okkuperer de to øverste plassene i ligaen er det ingenting som tilsier at poengbudsjettet går opp med null poeng på fire kamper. For å strø salt i eget sår pådro klubbens store stjerne, Vedad Ibisevic, seg rødt kort for en nedskalling. Til tross for litt billig filming fra en Augsburg-forsvarer resulterte dette i fem kampers utestengelse. De eneste som kan se noe positivt i Stuttgart-hverdagen er den langslagsinteresserte nordmann. Moa har startet fire siste, og kommer etter alt å dømme å starte påfølgende fem.

England – Liverpool og David Moyes

Hot:
Med en total overkjøring av et Arsenal som så ut til å være i mesterskapsform, sørget Liverpool for at kampen om Premier League-tittelen er mer åpen enn noen gang. Alt fungerte for Liverpool. Suarez regisserte farlighet etter farlighet, Skrtel lokket frem Steve Bruce-vibber hos nostalgikerne, og kvikkisene Sterling og Sturridge sørget for at Per Mertesacker tidvis så ut som en overdimensjonert Bambi på isen. Når det avslutningsvis nevnes at Kolo Touré toppet det hele med en upresset skivebom på åpen kasse, ja da vet du at denne kampen hadde alt og at Liverpool er heite!

Not:
David Moyes har ikke akkurat fått SAFs mesterskapsvinnende lag på de rette togskinnene, i så fall går sporet i feil retning. Han har på syv måneder omgjort Old Trafford fra en arena som laget bremsespor i shortsene til så å si alle motstandere under SAF, til en lekestue for selv det mest formløse laget i ligasystemet. Etter Fulham-kampen hvor United var like fantasiløse som en saueflokk som løper samlet utfor en klippe, har Moyes for alvor fått egne supportere på nakken. Med 81 mislykkede innlegg i løpet av 90 minutter og to scoringer som kom fra alt annet enn et innlegg, har selv de mest trofaste og rasjonelle United-tilhengerne nå begynt å slipe giljotin-bladet for hoderulling.

Italia – Luca Toni og Rasisme

Hot:
Hellas Verona er årets overraskelseslag i Serie A. Etter å ha vært borte fra det gode selskap i 11 år, har de gule og blå sin tilbakekomst vært en eneste solskinnshistorie. Anført av evigunge Luca Toni snuser Hellas Verona på europacupspill. Faktisk har Hellas Verona med sine 36 poeng like mange som Inter, og ligger syv poeng foran Milan. I helgen kom kanskje årets mest imponerende resultat f0r Andrea Mandorlini sine gutter. Til pause lå Toni & co under 0-2 hjemme mot Juventus. Hva Mandorlini sa til guttene vites ikke, men Luca Toni virket hvertfall å være klar over at fotball-VM kun er fem måneder unna da dommeren blåste i gang andre omgang. Etter syv minutter stupte nemlig 36-åringen fram på et frispark og reduserte til 1-2. Toni var nære på å utligne senere i kampen, men jublet som om han hadde scoret selv da Taleb utlignet to minutter på overtid.

Not:
Verken Milan eller Mario Balotelli har imponert i år. Enda mindre imponerende er det når rasisme er blir en del av fotballen. Ukens not i Italia er napolifansen som fikk Mario Balotelli til å sitte gråtende på benken etter at han ble byttet ut. På tide at det italienske fotballforbundet griper inn på slik oppførsel. Fy skamme seg.

Spania – Valencia og Dommeravgjørelser

Hot:
Nok en meget sterk prestasjon av Valencia. Denne gangen ikke like imponerende som i forrige uke, hvor de slo Barcelona på Camp Nou, men en 5-0 seier hjemme mot ligaens desidert dårligste lag er likevel noe å ta med videre. Pizzi ser ut til å ha fått skuta på rett kjøl etter å ha komme litt skjevt ut i begynnelsen med god hjelp av overgangsvinduet i januar. Likevel er det mørke skyer over klubben i form av spørsmål rundt eierskap og en uferdig stadion. Fadesen rundt overgangen til Nicolas Otamendi som ikke ble klar før overgangvinduet stengte hjelper heller ikke (Otamendi er nå lånt ut til Atletico Mineiro i Brasil til sesongslutt).

Not:
Et eneste skudd på mål var alt et noe B-preget Atletico Madrid produserte mot Almeria. Almeria, som har hatt en relativ sterk sesong så langt, klarte å hindre Atleticos potente kontringsspill ved å ligge meget lavt. Dette ser ut til å være en økende trend, og det er kanskje akkurat derfor Diego Ribas ble hentet inn for å åpne disse kompakte forsvarene. Likevel fikk Almeria god hjelp av dommeren som feilaktig viste ut reservekeeper Daniel Aranzubia. Almeria vant kampen 2-0, og Atletico er tilbake på tredjeplass. Det har vært mye kontrovers rundt dommeravgjørelser denne uken helt siden Ronaldos feilaktige utvisning mot Athletic Bilbao, og igjen var dommeren i sentrum i to sentrale kamper som involverte både Barcelona og Atletico Madrid. Dette kommer ikke akkurat til å gjøre dommerens jobb i Spania lettere i nærmeste fremtid, da alle avgjørelser vil bli fulgt med argusøyne.

Ukens godbit – Ett uforglemmelig øyeblikk

Ikke vet vi hvilken kamp dette er fra. Ikke vet vi hvem mannen er. Vi vet bare at vi elsker denne videoen over alt på jord. En bedre feiring av scoring skal du lete lenge etter, og det som skjer etterpå gjør bare denne videoen og mannen som er involvert til en umiddelbar Offside-legende. Se den om og om igjen. Vi kan ikke stoppe å le.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2vcJibyBRAM&w=640&h=360]

Anbefalte artikler