Jobbet i senk

This content has been archived. It may no longer be relevant

I idrett heter det at én ting er gratis. Innsats. Søndag ettermiddag viste West Ham at ordtaket ikke er en myte. For selv om West Ham kun har én spiller, Alexander Song, som muligens kunne ha vært med i diskusjonen til lagoppstillingen til United, var West Ham desidert best søndag ettermiddag.

Der United-spillerne så tafatte og daffe ut, jobbet Sakho, Valencia og resten av West Ham på alle baller hele tiden. Taktikken med å stresse United i alle situasjoner fungerte veldig bra. I løpet av førsteomgang kom West Ham til en rekke store sjanser etter dødballer og innlegg. Derfor var det verken ufortjent eller overraskende at Cheikhou Kouyaté satte inn 1-0 etter et frispark, der duellspillet til United var under enhver kritikk.

Varsellampene må lyse

Selv om det var Daley Blind som reddet ett poeng på overtid, var det nok en gang De Gea redningsmannen for United. Å ha en god keeper er selvsagt betryggende, men varsellampene bør lyse blodrødt når man er avhengig av å ha en god keeper i hver kamp. Indikasjonen på dårlig forsvarspill kan tross alt ikke bli klarere enn at keeperen din blir lagets beste spiller kamp etter kamp.

Har man ikke de beste spillerne må man jobbe mer. Hadde Untied matchet West Ham på innsats hadde de trolig vunnet kampen. Det så man det siste kvarteret. Da United våknet og dro til i duellene kom sjansene, det etablerte trykket og til slutt raketten til Daley Blind som sørget for 1-1.

Tetner seg til

Vaan Gaal må få gjort noe med innsatsen til United. For med kun 14 kamper igjen, tetner det seg til i Premier League og kun tre poeng skiller Southampton på tredjeplass og Arsenal på sjetteplass. Da er det viktig at United tar tre poeng i resten av en overkommelig februar måned. Terminlisten viser nemlig at mars og april ikke er like hyggelige. Og uten innsats vinner ikke United, eller noe annet lag, uavhengig om motstanderen heter Burnley eller Chelsea.

Ukens Hot:

Under helgens kamp avbrøt Union Berlin kampen etter syv minutter for å hylle Benjamin Köhler, som nylig fikk beskjed om at han har fått kreft. Med en kontrakt som går i sommer, ville nok de færreste klubber valgt å resignere spilleren. Union Berlin gikk som mange ganger før mot strømmen og forlenget kontrakten hans med ett år. Vi i Offside hyller Union Berlin og ønsker Köhler god bedring.

Ukens Not

Cristiano Ronaldo ble ansiktet på Real Madrid sitt nederlag mot byrival Atlético. Med flere sentrale spillere ute kunne Real Madrid puste lettet ut at deres største stjerne rakk kampen og kunne løfte laget. Portugiseren fikk imidlertid ikke til noe som helst, lo hånlig av dommeren og virket som så mange ganger før, totalt umotivert i motgang.

 

Anbefalte artikler