Min helt!

Helt siden jeg var liten, har det vært en eller annen anime-serie som har vært så populær at selv de som “ikke liker anime”, ser på det. Når jeg var liten, var det Pokémon og Digimon (og tydeligvis Mummitrollet?!?), når jeg ble større, kom Dragon Ball, Naruto og One Piece. Etter at jeg har blitt enda eldre har serier som Attack On Titan og One Punch Man etablert en stor og tydelig fanbase globalt. Den nyeste serien som nå dominerer alt fra japansk TV til USAs Comic-Cons er…

My Hero Academia!

Serien som blander Japans fascinasjon av skole-miljøer med amerikansk-inspirerte superhelter har tatt verden med storm på lignende måte som de tidligere nevnte seriene. Nå har også serien fått sitt første global-utgitte spill. Etter ett godt forsøk på 3DS i Japan, noen arkade-spill og mobil-spill er det nå duket for “My Hero: Ones Justice”! Og nei, jeg har ikke glemt å skrive Academia, spillet har nemlig gjort det motsatte av det anime-spill pleier å gjøre, de har faktisk gjort tittelen ENKLERE for publikum! Spillet er nå ute på Switch, Xbox, Playstation og PC, og da må vi spørre; redder dette spillet dagen? Eller lar det spilleren havne i klørne til ondere krefter?

Deku er hovedkarakter i både serien og spillet, men er langt ifra den eneste karakteren fans liker, og heldigvis får de mange karakterer å velge mellom her! (Pressefoto: Bandai Namco)

Det skal sies at fra første øyeblikk skjønner My Hero: Ones Justice (Heretter Ones Justice) hva det er; ett lisens-spill hvor fansen ønsker å ta del i verdenen de har blitt så glad i av å se på/lese om. Dette spillet gir spilleren ett pent spill, med gode, spesifikke animasjoner til hver karakter, passende musikk, detaljerte karaktermodeller, godt japansk stemmeskuespill, og mange valgmuligheter for en spiller som vil fordype seg i denne verdenen.

…spesifikke animasjoner til hver karakter, passende musikk, detaljerte karaktermodeller, godt japansk stemmeskuespill…

Spillet er faktisk så selvsikkert på sine egne karaktermodeller at menyen, som ofte i slike spill består av faktiske tegninger av karakterene, for å selge at dette er “å spille det du så på TV”, her faktisk bruker karaktermodellene i forskjellige situasjoner, og spillet tør også å zoome godt inn for å gi deg en god kikk. Det øverste valget på menyen, som er det logiske første valget for mange, er historie-modusen, som jeg helt ærlig skal si er spillets største skuffelse. Historien, som plukker opp midt i det som i animeen er sesong 2, fortelles hovedsaklig med bilder fra animeen, satt i et tegneserie-aktig format sammen med stemmeskuespill. Det er noen scener animert i spillets grafikk spredd innimellom spillet, som forsåvidt er en kul bonus. Disse elementene kombinert forteller historien på en grei og oversiktlig måte, så lenge du kjenner forhistorien, men det er lite som engasjerer en spiller som ikke er investert i universet fra før av, og det er heller ikke så mye forklaring av hva denne verden er for noe, hvor de aller fleste mennesker har fått superkrefter.

Også skurkene får briljere i Ones Justice! (Pressefoto: Bandai Namco)

Utenom dette er det mye annet å gjøre i spillet. I selve historie-modusen har du ikke en kronologisk historie, men flere valg med hvilken side av historien du vil se, og også premier hvis du får høy nok gradering etter kampen. I tillegg til historie-modusen har du en arkade-modus, en oppdrags-modus, lokal vs-modus, online-modus og, ganske overraskende, mulighet til å endre på karakterene om du vil! Man kan nemlig skaffe mange forskjellige kostymevalg, og til og med nye stemmelinjer for karakterene dine, og dette detaljarbeidet er slikt som kanskje ikke betyr noe for en generell gamer, men for en fan av My Hero Academia-serien, er dette atter ett eksempel på hvordan dette spillet er ett kjærlighetsbrev til serien.

Hvis du ikke liker MHA…

På den andre siden skal det sies at hvis du ikke er My Hero Academia-fan, er Ones Justice ikke noe for deg. Kamp-systemet er ikke altfor grunt, det har en god del valgmuligheter, og føles som en blanding av Dragon Ball Z Budokai-serien og Narutos Ultimate Ninja Storm-serien. Det er ett 3D kamp-spill hvor karakterene faktisk har vekt, og kampene er både engasjerende og gøye. Spillet har også to kontroll-moduser, en hvor du lager komboer selv, og en hvor spillet syr sammen komboer for deg. Dette er noe jeg likte veldig godt, og som faktisk gjør dette til ett supert fest-spill, men jeg vil likevel ikke si at det er mye her for en som først og fremst vil ha ett nytt kamp-spill i samlingen. Dette er ett spill som er skapt fullt og helt for My Hero Academia-fans, og akkurat der lykkes spillet faktisk veldig godt.

Konklusjon

Dette spillet er relativt enkelt å anbefale til en spesifikk gruppe mennesker. Liker du My Hero Academia? Spill Ones Justice! Liker du IKKE My Hero Academia? Tja, vet ikke jeg, kanskje det kom noen andre store spill ut samme dag som dette spillet, altså 26. Oktober? Ikke helt sikker jeg, altså…

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler