Hardcore’s Game of the Year 2018!

Vi i Hardcore er en variert gjeng med variert smak. Så vårt kompromiss for å velge det beste spillet i 2018 er å velge våre personlige favoritter. Kategoriene er våre navn og her kan du lese hva vi syntes var året beste spill! God Jul og godt nyttår, vi snakkes i 2019!

Marvel’s Spider-Man

Valgt av Petter Helland Villanger

Hvis dette hadde vært hvilket som helst annet år å velge en definitiv tittel som min favoritt, hadde det vært betraktelig mye lettere enn å velge mellom alt snopet vi har fått i år. Året 2018 har bydd på noen av generasjonens beste storspill, utviklinger av spill som kanskje falt litt på trynet når de kom ut og små indiespill som virkelig tråkker i traktene til de store gutta på markedet. Selv om selve spillet ikke kom ut i år så har Destiny 2 sin utvidelsespakke, Forsaken, gjort et gigantisk comeback fra graven som originalslippet gravde seg selv ned i og viser seg å være den beste Destiny-opplevelsen på de 4 årene spillserien har eksistert. Jeg må også kjapt nevne Dead Cells, en Metroidvania-inspirert action-plattformer som er irriterende vanskelig på alle de beste måtene. Men for meg slår ingenting Marvel’s Spider-Man i år. Det har muligens også litt å gjøre med at jeg er ekstrem Marvel-fanboy, men ved å vise Peter Parker flere år inn i karrieren sin som edderkoppmannen og modernisere web-svingningen til å være både lett gjennomført og intuitiv, har Insomniac Games presentert årets mest underholdende spillopplevelse for meg.

Les Petter sin anmeldelse av Spider-Man!

Red Dead Redemption 2

Valgt av Håvard Ruus

For første gang på årevis har jeg overhodet ikke noe problem med å velge årets spill. Det er bare nødt til å bli Red Dead Redemption 2. Det er vanskelig å velge nettopp en ting som gjør dette spillet så bra. Historien er engasjerende gjennom alle kapitlene, karakterene er utrolig bra skrevet og forandrer seg, og gameplayet og grafikken er kraftig forbedret fra både originalen og Grand Theft Auto 5 som kom for 5 år siden. Men det som virkelig får meg til å elske spillet så mye som jeg gjør, er hvor bra det er som en helhet. Det er fullt av utallige små detaljer rundt om den vakre store verdenen, og sammen med tilfeldige hendelser som kan skje når man rir rundt gjør spillet til en dynamisk og levende opplevelse. Spillet skulle egentlig ha kommet ut tidligere, men det ble utsatt flere ganger. Jeg er egentlig glad for det, for det er tydelig at tiden er brukt fornuftig. Rockstar har med Red Dead Redemption 2 laget et spill med så ufattelig høy kvalitet at jeg tror det kommer til å definere spillbransjen i årene som kommer.

Les Patrick sin anmeldelse av Red Dead Redemption 2!

Monster Hunter World

Valgt av Michel Tallis

Jeg har alltid likt Monster hunter serien siden jeg oppdaget den, men grafikken på tidligere titler har vært vanskelig for øynene. Heldigvis med Monster Hunter World har grafikken fått en utrolig oppgradering. Og dette bildet jeg har hatt i hodet når jeg spilte de eldre titlene, har gått fra å være fantasi til å være ekte. Du jakter rett å slett store monstre med store sverd, buer, hammere osv. Eneste problemet jeg har med spillet er “grinding” aspektet. Da dette kan være litt i overkant for de fleste. Det er også veldig repetitivt, men med den nydelige grafikken, animasjonene og en stor garderobe av våpen og rustninger blir dette balansert opp. Spillet gir deg utallige muligheter hvordan du skal utføre en jakt, med en variasjon av våpen og kampstiler. Hvis du liker å jakte på store monstre i en diger fantasiverden med forskjellige typer våpen burde du ta en titt på Monster Hunter World.

God of War

Valgt av Håkon Øren, John-Edvard Genius og Sigve Solvaag

Håkon: 2018 er kanskje det beste spillåret siden 2015 for min del. Det har vært flere store og små titler som har vært som designet for meg. Warhammer Vermintide 2 var en fin liten perle, Kingdom Come: Deliverance gav meg en historisk autentisk reise tilbake til middelalderen, Assassins Creed: Odyssey gav meg antikkens Hellas i en rollespill pakke og Red Dead Redemption 2 nærmest revolusjonerte hva vi kan forvente av moderne open world spill…men den tittelen som traff meg rett i blodpumpen med sin fantastiske historie sammen med et nærmest feilfritt gameplay var God of War. Dette er et spill som er så perfekt satt sammen at det er vanskelig å kritisere det. Cory Barlog og Co har laget det beste God of War spillet og kanskje et av de beste spillene av denne generasjonen.

Cory Barlog og CO har laget det beste God of War spillet og kanskje et av de beste spillene denne generasjonen!

John-Edvard:Hvis jeg skal fortelle hvilket spill jeg har likt best i år, blir valget vanskelig. Spill som Spider-Man, Owlboy og Pokémon Let’s Go, sammen med Persona 5 og Bloodborne fra tidligere år, har virkelig begeistret meg i år, og Pokémon Let’s Go er nok årets personlige favoritt. På den annen side, hvis du spør meg hvilket spill fra 2018 som har vist det beste spillbransjen har bydd på i år, som er forbilledlig for resten av bransjen, må jeg først si at det var flere slike i 2017, men i år er det soleklart God Of War. Det spillet er endelig en moderne versjon av det vi begynte å se glimt av i PlayStation 2-generasjonen; dype spill med en cinematisk historie. Dette har God Of War klart, men i motsetning til spill som Uncharted går ikke historie på bekostning av gameplay. God Of War er ikke årets favorittspill for meg, men det er definitivt det beste.

Hvis du spør meg hvilket spill fra 2018 som har vist det beste spillbransjen har å by på er det soleklart God of War!

Sigve: 2018 har vært et heftig år, med et spekter av stjernetitler. Det var to spill jeg spilte veldig mye av dette året, og det var Assassin’s Creed Odyssey og et litt mindre kjent spill kalt Into the Breach. Subset Games myntet sitt gode renomme på FTL, og i Into the Breach bærer mange av det samme kvalitetspreget. Man må ta tøffe taktiske valg på et kondensert 8 x 8 brett og telle hvert eneste hit point man taper. Utstyr dine mechs med oppgraderinger, ta strategiske valg og mos gigantiske insekter. Kan du redde jorden fra insektsinvasjonen? Kanskje du kan det, men vi vet alle at God of War er årets spill. Kratos vendte tilbake og med han en uforglemmelig fortelling satt i en artistisk rik framstilling av Midgard. Jeg gleder meg veldig til neste del i denne serien.

Kratos vendte tilbake og med han en uforglemmelig fortelling satt i en artistisk rik framstilling av Midgard!

Les Håkon sin anmeldelse av God of War!

American Truck Simulator Oregon

Valgt av Patrick Solbue

ATS kom kanskje ikke ut i år, men om det er en ting man burde vite om SCS sine spill så er det at de lover langvarig moro for de som liker simulator spill. Dette kan man spesielt se gjennom dlc som konstant kommer ut til spillet. Gjennom hele semesteret har jeg om og om igjen tatt turen til Arizonas veier og gjenskapt siste biten av “The Oregon Trail(er)”. Et perfekt spill for deg som vil oppleve frihet på veien og USA sin geografi uten å dra dit.

X4: Foundations

Valgt av Asbjørn-Heike Hagen

X4: Nyaste utgiving i X serien. I motsetning mot til forrige utgåve X: Reborn, kan du i dette spelet styre fleire typar romskip. Inkludert store titanskip. Spelet er ein god miks av førstepersons romskipspel og flåte/bedriftssimulator. Kom ut 30. November, og eg har alt klart å sanke mange timar i spelet. Grafikkstilen er utmerka til å fremje kjensla av tomheita i versromet. I byrjinga følar man seg liten og einsam, utan snøring på kva som skjer rundt ein. Min første runde blei eg drepen av start stasjonen, då eg tilfeldigvis dundra noke skudd og missilar i den ved uhell. Spelet er utilgivande, skumelt, og stort. Etter kvart som universet opnar seg, blir ein sugd inn i spelet og gløymar tid og stad.

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Ibelin og Samhold Gjennom Spill
    Spillmagasinet har sett Ibelin, dokumentaren om en gutt med Duchennes muskeldystrofi som knyttet sine sosiale bånd gjennom World of Warcraft. Disse båndene ble bevist i begravelsen hans, da flere av online-vennene hans dukket opp. I sammenheng med dette har vi intervjuet regissør Benjamin Ree, og har en samtale rundt spillverdenens sosiale side. Intromusikk hentet fra Cold_Fire på Pixabay: https://pixabay.com/music/corporate-inspiring-ambient-187870/ I studio: Benedikte, Carl-Eirik og Ole Produsent: Johannes Optun Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler