Spider-Man som du aldri har sett ham før

Spider-Man: Into the Spider-Verse handler om tenåringen Miles Morales som blir bitt av en radioaktiv edderkopp og utvikler utrolige evner som han bruker til å redde verden. Høres kanskje kjent ut, men jeg lover deg at du aldri har sett noe lignende før.

Alternative dimensjoner

Into the Spider-Verse tar for seg en sammenslåing av 6 (diskuterbart 7) ulike fortellinger om superhelten vi alle elsker: Spider-Man. Når skurken Wilson Fisk bruker en portal for å åpne alternative univers, skjer det en sammenslåing av flere alternative dimensjoner, og 5 nye “Spider-Man”-versjoner dukker opp i samme dimensjon.

Sammen må de finne en måte å komme seg tilbake på, og ødelegge portalen. Vi møter karakterer som Spider-Man Noir, Spider-Gwen, Peter Porker, Peter B. Parker, Peni Parker, i tillegg til Miles Morales og Peter Parker/Spider-Man (blond). Dette kunne i utgangspunktet virket overdrevent og rotete, hadde det ikke vært for at karakterdynamikken var så velskrevet og regissert. Ettersom alle versjonene er såpass forskjellige, fungerer de alle som individuelle karakterer og gir en god balanse i gruppen. Det gir også en fin følelse til seeren om at hvem som helst kan være Spider-Man. Som skaperen av Spider-Man, Stan Lee, ville sagt: det handler ikke om masken, men den som står bak den.

Hvem som helst kan være Spider-Man

Som å være i en tegneserie

Det filmen kanskje gjør aller best, er det visuelle. Hvert eneste bilde i filmen er slående vakkert, og det er vanskelig å holde munnen lukket mens man sitter og gaper over den utrolige kinematografien. Filmen er animert i en blanding av 3D- og 2D-animasjon, og er sterkt inspirert av hvordan bildene ville sett ut i en håndholdt tegneserie.

Effektene er nydelige og animasjonen er slående!

Jeg har rett og slett ikke stort annet å si enn at det kanskje er det beste jeg har sett visuelt sett i år.

Filmen er regissert av Peter Ramsey, Rodney Rothman og Bob Persichetti, og i hovedrollene ser vi Shameik Moore (Miles Morales), Jake Johnson (Peter B. Parker), Hailee Steinfeld (Gwen Stacy) og Mahershala Ali (Onkel Aaron)…åja… og Nicholas Cage (Spider-Man Noir), og flere. Det er ingenting å si på skuespillet, bortsett fra at det og er fantastisk bra. Filmen akkompagneres av et rått lydspor, og alt i alt er hele pakken bare en film som du absolutt bør få med deg før året er omme. Filmen er full av farger, spenning og humor. Den gir både latter og tårer, og passer for nye og gamle fans av Spider-Man. Jeg håper virkelig du ser denne.

Siste podcaster

  • Kill Billjo
    Mikael med besøk av Johannes fra Studentrådet snakker om to av 2000-tallets store filmer, nemlig Kill Bill og Kill Buljo! Hvem er farligst av samer og samuraier? Johannes oppdaterer også Mikael på Shogun. En hissig sending med andre ord.

Anbefalte artikler