Spillelisten uke 43

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. UKENS LÅT: Hjerteslag – Ikkje Tenk På Det

Fem-mannsbandet Hjerteslag har sluppet ny låt, og hvis du likte Lasaronens Vår, kan jeg garantere at Ikkje Tenk På Det også vil falle i smak. Med sine lystige melodilinjer leverer bandet punkrock til å smile av.

2. UKENS ALBUM: Jonathan Wilson – Fanfare – Love To Love

Hvis du trenger litt påfyll av hippie-sorten, ville jeg satt på den nye plata Fanfare til Jonathan Wilson. Albumet  svarer til forventningene og mer til, etter hans tidligere album Gentle Spirit som ble gitt ut i 2011. Dette er lett og ledig pop, og låten vi har listet, Love to Love, er en av låtene med litt mer fart i. Hele albumet er likevel verdt å lytte til, da det er variert og bærer dette litt gammeldagse preget, med steelgitar, munnspill og fine meldodier og låttekster.

 

 

3. Mørkt Kapittel – Sår

Mørkt kapittel ble til i 2007 for å lage en cover av en annen låt, men fant fort tonen, og bestemte seg for heller å produsere egen musikk. Bandet lager i dag hardcore punk-musikk, og skiller seg sånn sett litt ut fra resten av denne ukens spilleliste. De har så langt gitt ut en “sjutommer” i 2010, og EP-en Gro Igjen fra i vår.

 

4. Of Montreal – Triumph Of Disintegration

Kevin Barnes og resten av gutta i of Montreal har gjort det igjen. Etter å ha toppet spillelisten en tid tilbake i uke 35, må de denne uken nøye seg med en 4. plass. Triumph of Disintegration, er en av 11 låter frå det nye albumet Lousy with Sylvianbriar, der Kevin Barnes og gjengen valgte bort muligheten for pc-redigering under opptakene. Resultatet er et grovt og upolert musikkbilde som går perfekt sammen med Barnes sine mørke og dystre tekster.

 

5. Naomi Pilgrim – No Gun

At svenske jenter kan å lage musikk er ingen nyhet. Naomi Pilgrim har tidligere jobbet sammen med Lykke Li, ofte som backup-vokal, men står nå fint på egne ben. Det er No Gun et solid bevis på.

 

6. We Are Twin – The Way We Touch

We Are Twin består av Nicolas Balachandran og Gabi Christine. Navnet er en referanse fra deres egen opplevelse av å møte hverandre, to personer som fra starten av opplevde en nærmest identisk kreativitet. Denne kreativiteten kommer også tydelig frem i både musikk og musikkvideo.

 

7. Mesita – No Future

Mesita er det musikalske prosjektet til 24-åringen James Cooley. James som kommer fra Denver i Colorado, lager og produserer all musikken sin selv. Og at gutten kan å produsere er No Future et godt eksempel på. Her kombineres samples av det som kan minne om skranglende, rustne hjul på en gammel sykkel, med en herlig kontrast av deilige xylofonlyder. Resultatet er en låt som stadig bygger seg oppover, for så å fade ut i det vi trodde den skulle ta av, uten at det egentlig gjør noe.

 

8. Yuma Sun – Another Day

Yuma Sun består av fem lovløse som lager rockemusikk fra den ville vesten. Bergensbandet (eller skal vi si Bergensbanden?) sløser ikke på kruttet, og barskingene benytter både banjo, trompet, baryton og vaskebrett, for å få den riktige cowboylyden på låtene sine. Barsk musikk fra barske menn!

Trigger Bergen kan du høre hver mandag kl 13:00-14:00!

Få også med deg forrige ukes spilleliste her.

 

Ukens spilleliste og mer kan du høre på Spotify: 

(Toppfoto: Pressefoto Hjerteslag)

Anbefalte artikler