Spillelisten uke 35

This content has been archived. It may no longer be relevant

UKENS LÅT: Of Montreal -She Ain’t Speaking Now

Bandet fra Georgia i USA er en del av Elephant 6-kollektivet og startet i 1997 med debutplaten “Cherry Peel”. De har siden den gang utgitt en rekke album og singler, og de opererer i flere stilarter som ofte varierer litt fra plate til plate. Vokalist, låtskriver og gitarist Kevin Barnes dannet bandnavnet “Of Montreal” etter et mislykket forhold med en kvinne fra Montreal og “She Ain’t Speaking Now” (hehe).

UKENS ALBUM: Alexander von Mehren -Aèropop

Bergensbaserte Alexander von Mehren (29) har endelig sluppet platen vi alle har ventet sånn på. Hele 20 spor med deilig “library music” tar oss med inn i en musikalsk stemning hvor retropop, strykere, et herlig knippe vokalister og deilig tangentspill leker med oss. Vi har listet den spretne låten “Aerosuite, Partie A: Overture” og oppfordrer dere til å sjekke ut resten av låtene! Og ta gjerne en tur innom Logen på onsdag og få med deg slippkonserten!

3. Divisjonen -Seks fot

Dette er syntbasert mørk pop inspirert av moderne indie (se bildet øverst i saken). Bandet holder til i Bergen, men vokalisten synger på østlandsk. Vi pratet litt med bassist Ole Gunnar på facebook og fikk tak i litt jus om bandmedlemmene: Yndlingsfargen til Einar Olsson (trommisen) er turkis, fordi det er så mange i publikum som bruker den fargen når han spiller sammen med bandet Casiokids (et av flere ande band han spiller sammen med), og Ole Gunnar så for første(og kanskje siste?) gang vokalisten, Henrik, synge naken via instagram i helgen.

Bandet spilte på Rock’n’Lol festivalen i år, og neste konserten holdes på Chagall 27.september, hvor også Tellef Raabe skal være med å spille.

4. The Orwells -Who Needs You

Her har dere noe real amerikansk “flowerpunk” som bandet selv kaller det. Bandet slapp debutplaten “Remember When” 7. august i 2012 og er jammen meg akkurat ferdige på high school. Smårips altså, men ikke la deg lure av guttas alder for de vet å levere god musikk. Vi gleder oss til 10.september, for da slipper de EPen “Other voices”.

5.Volcano Choir -Comrade

Her har vi et samarbeid mellom Justin Vernon (fra Bon Iver) og bandet “Collections Of Collonies Of Bees”. Debutplaten “Unmap” ble sluppet 22.september 2009 og album nummer to slipper de i høst 3.september 2013. Låten “Comrade” synes vi er søt og leken, og med flott mannevokal oppå, bygger den seg opp med gradvis mer trøkk og artige elementer.
http://youtu.be/f4dZbJHT7_4

6. The Kissaway Trail -The Springsteen Implosion

Her har vi noe indierock fra Odense i Danmark, og vi har listet dem med deres andre singel “The Springsteen Impolsion” fra deres tredje plate “Breach”, sluppet 20. august.  Fengende låt som garantert fester seg i minnet.

7. Tales In Space -In A Million Places At Once

Dette er en “up and coming” duo fra Sydney. De leverer en unik blanding av elektronika og rock, og har tidligere sluppet to EPer i 2010: “Tales In Space” og “Ghost In The Room”. Det ryktes at debutalbumet er ferdig innspilt og vi venter i spenning på å få en slippedato. Mens vi venter anbefaler vi dere å sjekke ut bandets artige cover av Adeles “Rolling In The Deep”.

8.Tears For Fears -Ready To Start (Arcade Fire cover)

Dette er en popduo som startet på 80-tallet bestående av Roland Orzabal og Curt Smith. Bandet er vel gjerne mest kjent for låten “Mad World” som jo har blitt covret opp i mente av diverse artister opp gjennom. Nå tar bandet igjen med å covre Arcade Fire med låten “Ready To Start”. De har gjort låten om til en slags synthpoplåt med trommebeats og i et mer elektrisk format enn originalen. Vi synes det er frekt og rampete av dem å covre denne her, og vi digger det!

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/105450791″ iframe=”true” /]

 

Følg spillelisten vår på spotify HER:

Anbefalte artikler